Αναζήτηση

2ο Σεμινάριο Ιαπωνικής Βιβλιοδεσίας

2ο Σεμινάριο Ιαπωνικής Βιβλιοδεσίας

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ
(Nihonnoseihon, 日本の製本)
από τον Κώστα Μπουντούρη sensei

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, θα γνωρίσουμε τις 4 βασικές τεχνικές Ιαπωνικής Βιβλιοδεσίας (Yotsume Toji, Koki Toji, Kikko Toji, Asa-No-Ha Toji) με μαλακό και σκληρό εξώφυλλo καθώς και την τεχνική accordion (orihon) σε 2 παραλλαγές.

Συνοπτικά, η θεματολογία των 8 συναντήσεων:

  • Ιστορία και ιδιότητες / χαρακτηριστικά του χειροποίητου χαρτιού, ιστορικό περίγραμμα των τεχνικών Ιαπωνικής Βιβλιοδεσίας και σύγχρονες εφαρμογές τους, βασικές αρχές βιβλιοδεσίας και σχετική ορολογία, εξοικείωση με τον απαραίτητο εξοπλισμό και τις πρώτες ύλες, περιγραφή και εφαρμογή βασικών τεχνικών διακόσμησης εξωφύλλου
  • Κατασκευή Σημειωματαρίων (notebooks με λευκά φύλλα) εφαρμόζοντας τις 4 βασικές τεχνικές Ιαπωνικής Βιβλιοδεσίας με μαλακό εξώφυλλο (εξώφυλλο με διακοσμητικό χαρτί)
  • Κατασκευή Σημειωματαρίων (notebooks με λευκά φύλλα) εφαρμόζοντας τις 4 βασικές τεχνικές Ιαπωνικής Βιβλιοδεσίας με σκληρό εξώφυλλο (εξώφυλλο με επενδυμένο χαρτόνι π.χ με ύφασμα, χαρτί κλπ)
  • Κατασκευή accordion books (ανάπτυγμα τύπου ακορντεόν με συνδέσεις) με σκληρό εξωφυλλο (εξώφυλλο με επενδυμένο χαρτόνι, π.χ με ύφασμα, χαρτί κλπ) εφαρμόζοντας 2 παραλλαγές.

Σκοπός του Εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τις βασικές τεχνικές Ιαπωνικής βιβλιοδεσίας οι οποίες έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα ενώ για την υλοποίηση τους δεν απαιτείται ιδιαίτερος εξοπλισμός. Για την παρακολούθηση του Εργαστηρίου δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη γνώση Βιβλιοδεσίας, παρά μόνο διάθεση για δημιουργία!

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στον ιαπωνικά παραδοσιακό χώρο των εγκαταστάσεών μας στην Αργυρούπολη, που σίγουρα θα σας μεταφέρει απευθείας στην χώρα, που αγαπάτε. Η διάρκεια των μαθημάτων θα είναι 2ωρη. Δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός, παρά μόνο κάποια εργαλεία τα οποία θα πρέπει να τα προμηθευτείτε πριν από την έναρξη του εργαστηρίου.  

Ημέρα Μαθήματος: Τρίτη
Αριθμός συναντήσεων: 10
Διάρκεια συνάντησης: 2 ώρες
Μέσο κόστος αγοράς εργαλείων - υλικών: ~50€/συμμετέχοντα
Έναρξη Μαθημάτων: ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022, 18:00 – 20:00
Λήξη Μαθημάτων: ΤΡΙΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Η αξία του Σεμιναρίου καλύπτει την παρακολούθηση του εργαστηρίου, την εγγραφή σας ως μέλος στο ΕλληνοΙαπωνικό Πολιτιστικό Κέντρο, από την οποία μπορείτε να επωφεληθείτε, λαμβάνοντας καλύτερες προσφορές για μελλοντικές μας δράσεις και την βεβαίωση παρακολούθησης.

Συνδρομητική αξία Εργαστηρίου: € 120

Εάν ενδιαφέρεστε, παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα, ώστε να σας αποστείλουμε, την φόρμα εγγραφής για να κατοχυρώσετε την θέση σας.

Είστε έτοιμοι να δημιουργήσετε το δικό σας βιβλίο;;;

HIKARIKWAI | ΕΛΛΗΝΟΙΑΠΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Κολοκοτρώνη 117, Αργυρούπολη
2109946938, 6974825526

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top