Αναζήτηση

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο και 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο και 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών

Οι διοργανωτές

Σε ελάχιστες ημέρες πραγματοποιείται η έναρξη των εργασιών του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου και του 2ου Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Για μια ολόκληρη εβδομάδα, η Ελληνική επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα και οι κλάδοι της βιομηχανίας των Γραφικών Τεχνών, των Εκτυπώσεων, των Εκδόσεων, της Μεταξοτυπίας και της Συσκευασίας, συναντώνται σε ένα μοναδικό επιστημονικό και τεχνολογικό γεγονός για τα χρονικά αυτών των κλάδων και επιστημών.

25 επιστημονικές ανακοινώσεις σε ολόκληρο το φάσμα της Επιστήμης και Τεχνολογίας των Γραφικών Τεχνών, 5 διακεκριμένοι προσκεκλημένοι ομιλητές και μια ειδική συνεδρία για τις καινοτομίες και τις εξελίξεις στον κλάδο της Συσκευασίας, συγκροτούν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο γνώσης και  μάθησης, συνεργειών και συνεργασιών καθώς και  παρουσίασης των πορισμάτων της επιστημονικής και εφαρμοσμένης έρευνας στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής και η παρουσία επιστημόνων και τεχνολόγων της βιομηχανίας και καλλιτεχνών έχουν υπερκαλύψει τις προσδοκίες των διοργανωτών, τόσο για το συνέδριο όσο και για το θερινό εργαστήριο. Η σπουδαιότητα του συνεδρίου και του θερινού εργαστηρίου αποδεικνύεται από την προσέλκυση σημαντικών χορηγών και υποστηρικτών από όλο το φάσμα των κλάδων και φορέων των γραφικών τεχνών, της συσκευασίας και της μεταξοτυπίας καθώς και από τους προμηθευτές και κατασκευαστές εξοπλισμού και υλικών.

Οι Γραφικές Τέχνες και ειδικότερα η Τυπογραφία, οι Εκτυπώσεις και η Συσκευασία, βρίσκονται περισσότερο από ποτέ στο επίκεντρο της συνάντησης επιστημών και τεχνών, τεχνολογίας και πολιτισμού, σε συνδυασμό με καινοτομίες και εξελίξεις στην έρευνα και τη βιομηχανία.

Η εβδομάδα θα ξεκινήσει την Κυριακή 1η Ιουλίου με την τελετή έναρξης της λειτουργίας του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητή Γεώργιο Καψάλη, ο οποίος θα κηρύξει και την επίσημη έναρξη των εργασιών του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γραφικών Τεχνών.  

Το συνέδριο λαμβάνει χώρα την Δευτέρα 2 και την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης “Κάρολος Παπούλιας”. Στη θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνονται συνεδρίες στα εξής επιστημονικά πεδία: Τυπογραφία, Εκτυπώσεις, Συσκευασία, Ιστορία της Τυπογραφίας και των Γραφικών Τεχνών – Μουσεία και Συλλογές, Σχεδιασμός  Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων Επικοινωνίας, Εξελίξεις και Καινοτομίες στη Συσκευασία, Επιστήμη και Τεχνολογία Γραφικών Τεχνών, Τέχνη, Επιστήμη και Τεχνολογία στην Επικοινωνία και τις Γραφικές Τέχνες

Την Τετάρτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην  Ήπειρο. Από  την Πέμπτη 5 έως και το Σάββατο 7 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών.  Το εργαστήριο περιλαμβάνει εντατική εκπαίδευση και εκπόνηση εργασιών με τον σχεδιασμό και την παραγωγή έργων στην Μεταξοτυπία, την Χαρακτική (Ξυλογραφία),  την Λιθογραφία και την Εκτύπωση Όφσετ.  Η διδασκαλία θα γίνει από καταξιωμένους επιστήμονες-τεχνολόγους γραφικών τεχνών και καλλιτέχνες και τους συνεργάτες τους.

 Το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο και του 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών συνδιοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών), το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε) με την υποστήριξη της FESPA.

Η συνδιοργάνωση, καταδεικνύει στην πράξη τις δυνατότητες ανάπτυξης δυναμικών συνεργειών ανάμεσα σε διαφορετικούς φορείς, ανεξάρτητα από τον πιθανό διαφορετικό προσανατολισμό.  Η ύπαρξη κοινών στόχων και η θετική στάση για συνεργασία στο συνέδριο και το θερινό εργαστήριο γραφικών τεχνών, ορίζουν ένα νέο τοπίο όπου, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, επαγγελματικές ενώσεις και βιομηχανία, μπορούν να συνεργαστούν άψογα και δημιουργικά.  Κατ’ αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατό να παραχθούν εξαιρετικά αποτελέσματα στην προαγωγή της έρευνας, στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτομιών στους συναφείς βιομηχανικούς κλάδους και την παραγωγή καθώς και στην ανάπτυξη των τεχνών και του πολιτισμού.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης (Συνεδρίου και Εργαστηρίου) μπορείτε να το δείτε εδώ.

Πληροφορίες:
http://www.graphicarts-ioannina2018.gr

http://www.helgramed.gr/index.php

Γραμματεία Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Θερινού Εργαστηρίου Μαρία Αντωνοπούλου, Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, 210-9969891,  www.graphicarts.grm@graphicarts.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top