Αναζήτηση

Aπόλυτη Οργανωτική Επιτυχία και Σπουδαία Επιστημονικά Πορίσματα στα συνέδρια IARIGAI & IC στην Αθήνα

Aπόλυτη Οργανωτική Επιτυχία και Σπουδαία Επιστημονικά Πορίσματα στα συνέδρια IARIGAI & IC στην Αθήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ HELGRAMED | 06/10/2021

Την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκαν  τα ετήσια επιστημονικά συνέδρια των οργανισμών iarigai (International Association of Research Organizations for the Information, Media and Graphic Arts Industries) και IC (International Circle of Educational Institutes of Graphic-Media Technology and Management) που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη Άλσους Αιγάλεω). Τα συνέδρια διοργανώθηκαν από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - HELGRAMED, σε συνεργασία με το Ερευνητικό Εργαστήριο Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής - GRAPHMEDLAB. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο συνέδρια αποτελούν από τα πρώτα παγκοσμίως που έγιναν δια ζώσης. 

Στα συνέδρια, παρουσιάστηκαν πάνω από 50 επιστημονικές εισηγήσεις καθώς και οι εξαιρετικά σημαντικές παρουσιάσεις από τους κορυφαίους προσκεκλημένους ομιλητές. Πάνω από 120 επιστήμονες, τεχνολόγοι μηχανικοί, εκπαιδευτικοί και  εκπρόσωποι της βιομηχανίας των εκτυπώσεων και της παραγωγής συσκευασίας, συμμετείχαν στα δύο συνέδρια και στις εκδηλώσεις με φυσική παρουσία. Περίπου 50 συμμετέχοντες ήλθαν από το εξωτερικό, από περίπου 15 χώρες.  

Τόσο το 47ο ετήσιο συνέδριο του iarigai με τίτλο "Printing in the Digital Era", με κύριο θέμα τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία των γραφικών τεχνών, την εκτύπωση και τη συσκευασία στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή, όσο και το 52ο συνέδριο του IC με τίτλο "Print Education - Challenges in an Uncharted World", με κύριο θέμα την έρευνα και τις σύγχρονες εξελίξεις στην εκπαίδευση στις γραφικές τέχνες - εκτυπώσεις και τη συσκευασία προσδιόρισαν το σύγχρονο πεδίο των εξελίξεων και των καινοτομιών στη βιομηχανία και την έρευνα.  

Αναδείχθηκαν οι τεχνολογίες αιχμής καθώς και η αναγκαιότητα της σύγχρονης εκπαίδευσης στους κλάδους μας, ενώ οι παρουσιάσεις κατέδειξαν το σύγχρονο επιστημονικό, τεχνολογικό, επιχειρηματικό και εκπαιδευτικό πεδίο των κλάδων μας, σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κυκλική οικονομία και την αειφορία, τη σύγχρονη παραγωγή και το περιβάλλον στο οποίο καλείται να δραστηριοποιηθεί η σύγχρονη βιομηχανία των γραφικών τεχνών,  των εκτυπώσεων και της συσκευασίας στην εποχή μετά τον covid-19. 

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - HELGRAMED,  ανέλαβε ένα πολύ δύσκολο έργο με υψηλό ρίσκο, λόγω του covid-19 και της πανδημίας. Στην πορεία, διαπιστώθηκε ότι όλοι οι συνάδελφοι και συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν τη θέληση να συμμετέχουν με φυσική παρουσία. Με την απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων για την μη διάδοση του κορονοϊού και την άψογη οργάνωση, έγινε εφικτό να έλθει εις πέρας το έργο αυτό με ασφάλεια για όλους. Διαπιστώθηκε δε για ακόμη μία φορά ότι, η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών έχει καταξιωθεί ως πλήρως αξιόπιστος συνεργάτης στο διεθνές επίπεδο κερδίζοντας τα εύσημα όλων για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση των διεθνών συνεδρίων.

Ως HELGRAMED, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους τους ανθρώπους που αφιέρωσαν εθελοντικά τον χρόνο τους στη διοργάνωση, τους συνεργάτες,  τους φορείς και τους χορηγούς για την αμέριστη υποστήριξη και ολόπλευρη συμπαράσταση και βοήθεια στα συνέδρια, ώστε να είναι επιτυχημένα. Ειδικότερα οι ευχαριστίες μας απευθύνονται:

-  Σε ολόκληρη την οργανωτική ομάδα των μελών της HELGRAMED - πτυχιούχων της Τεχνολογίας των Γραφικών Τεχνών, μέλη της Ένωσης και εκπαιδευτικούς της κατεύθυνσης Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του ΠΑΔΑ, στους φοιτητές μας, στους φωτογράφους μας, καθώς και στην ομάδα των τεχνικών μας, οι οποίοι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την βιντεοσκόπηση και παρουσίαση των συνεδρίων εξ αποστάσεως, για την εξασφάλιση της λειτουργίας των υποδομών και για τις απαραίτητες συνδέσεις με τους εξ' αποστάσεως ομιλητές.

- Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ειδικότερα τον Πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Καλδή και την Αντιπρύτανη Καθηγήτρια Κλειώ Σγουροπούλου.

- Στους προσκεκλημένους ομιλητές μας Έλληνες και ξένους και ειδικότερα τους: 

Laetitia Reynaud, Intergraf, 
Francois Martin, Bobst Group, 
Matteo Micheli, X-Rite, 
Axel Fischer, International Association of the Deinking Industry, 
Θωμά Κατσαρό, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, 
Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, BEL Computers SA, 
Enn Kerner, Sinapse Print Simulators και 
Στέλιο Μανουσάκη, Bobst Group.

 

- Τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς των κλάδων και της βιομηχανίας των γραφικών τεχνών, εκτυπώσεων και συσκευασίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό (ενδεικτικά ΣΥΒΙΠΥΣ, ΣΕΜΕΕ, Fespa Hellas, ENOSIGRAF, INTERGRAF, EGIN, GCEA).

- Τον ειδικό τύπο των γραφικών τεχνών στην Ελλάδα (Η Τυπογραφία, Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, graphicanews, grartist, Allpack).

- Τους συνεργάτες μας στις εκδηλώσεις  ( Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας, το Υπουργείο Πολιτισμού και τους υπεύθυνους στους αρχαιολογικούς χώρους της Νεμέας και των Μυκηνών, τους υπεύθυνους του εστιατορίου του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, την εταιρεία FORLABELS και ειδικά τον κ. Αυγερινό Χατζηχρυσό για την επίσκεψη και πολλούς άλλους).

Iδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις των γραφικών τεχνών στην Ελλάδα και φυσικά στους χορηγούς μας! Ειδικότερα ευχαριστούμε για την αμέριστη και πολύτιμη συμπαράσταση  τις εταιρείες:  

ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ  - Εταιρεία της Philip Morris International
HEIDELBERG HELLAS
ΤSIMIS PRINTING AND PACKAGING
VERIDOS MATSOUKIS SA
X-RITE & Development SA
Pressious Arvanitidis SA
BOBST GROUP
BEL Computers SA
GRAPHCOM SA
FORLABELS SA - Packaging Applications
SKAG - TH. SKAGIAS SA
LAINAS Products SA
OMNICOM SA
DIAGRAMMA SA - Χρήστος Κουτρουδίτσος

Ως διοργανωτές, και έχοντας υπ' όψη μας τα πολύ θετικά  σχόλια και τις άριστες εντυπώσεις όλων των συμμετεχόντων στα συνέδρια, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που για μία ακόμη φορά αναδείξαμε την Ελλάδα στο διεθνές πεδίο των κλάδων των γραφικών τεχνών, των εκτυπώσεων και της συσκευασίας, με την ικανότητα και την δυνατότητα διοργάνωσης με απόλυτη επιτυχία διεθνών επιστημονικών εκδηλώσεων. 

Από τα συνέδρια και με τις επαφές με τους συναδέλφους επιστήμονες, τους φορείς της έρευνας,  τη βιομηχανία και την εκπαίδευση, προέκυψε το άμεσο θετικό αποτέλεσμα, για δυναμικές συνεργασίες και ανάπτυξη κοινών έργων σε όλα τα επίπεδα, που ήδη άρχισαν να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται τους επόμενους μήνες με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για όλους (Πτυχιούχους, απόφοιτους και φοιτητές της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, εκπαιδευτικούς και συνεργάτες στην Κατεύθυνση Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής).

Για περισσότερες πληροφορίες για τα συνέδρια και τη HELGRAMED: 
www.helgramed.gr, https://iarigai-ic-athens2021.org/, hegramed@gmail.gr

Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης
Διευθυντής των Συνεδρίων
politismedia@gmail.com

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top