Αναζήτηση

Canon Ηellas: H ανάκαμψη με ψηφιακά προϊόντα για το 2023

Canon Ηellas: H ανάκαμψη με ψηφιακά προϊόντα για το 2023

Στο κομμάτι του ψηφιακού μετασχηματισμού επεκτείνει τις επαγγελματικές δραστηριότητες, πέρα από τις εκτυπώσεις και τα φωτογραφικά προϊόντα.

Σε αναπτυξιακή πορεία, τόσο όσον αφορά το κομμάτι του B2B όσο και το B2C κομμάτι της, βρίσκεται η το ελληνικό παράρτημα της Canon, την οποία το τέλος του 2022 βρίσκει σε προσπάθειες περαιτέρω ενίσχυση της κατηγορίας του ψηφιακού μετασχηματισμου σε μικρομεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, αλλά και στο Δημόσιο και στους Δήμους.

Με την πτώση στις εκτυπώσεις γραφείου να αγγίζει το 30% εν μέσω πανδημίας, προκαλώντας πλήγμα, έστω και παροδικό, στους τζίρους της, η ομάδα της Canon επί ελληνικού εδάφους επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική της, στοχεύοντας πλέον ακόμα περισσότερο σε ψηφιακες λύσεις διαχείρισης εγγράφων που αφορούν μικρές και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, αλλά και οικιακές ανάγκες.

Στο κομμάτι του B2B η εταιρεία έχει σταθερούς συνεργάτες τα τελευταία χρόνια σημαντικές εταιρείες του χώρου όπως η Infoquest, η Intersys, αλλά και η Compage, στο εκτυπωτικό μέρος, κατέχοντας, εν έτει 2022, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μερίδιο αγοράς που φτάνει το 25% μαζί με εταιρείες όπως η Zerox, η Minolta, η Epson κλπ.

Την ίδια στιγμή, από πλευράς Canon γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται μέσα στο 2023 κινήσεις στο κομμάτι της ψηφιακής διαχείρισης εγγράφων, μια κατηγορία με μεγάλη ανάπτυξη, λόγω της σταδιακή μείωσης των εκτυπώσεων τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να προσεγγίσουν μεγάλοι οργανισμοί όπως οι Δήμοι και εν γένει το Δημόσιο.

Πληροφορίες του BusinessNews.gr, εξάλλου, θέλουν να είναι προχωρημένες οι συζητήσεις με έναν μεγάλο δήμο της Αττικής για ένα ολοκληρωμένο Project ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο αναμένεται να κλείσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2023.

Το Ταμείο Ανάκαμψης εξάλλου αποτελεί άλλη μια πρόκληση για την Canon, σε ό,τι αφορά το κομμάτι του Β2B, με την εταιρεία να έχει ήδη μέσω των συνεργατών της προσεγγίσει μεγάλες εταιρίες, από τις οποίες υπάρχει καταρχην θετική ανταπόκριση.

Από τους μεγάλους πελάτες το 2023 για την Canon, αναμένεται, δε, να αποτελέσουν και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα οποία, ήδη, γίνονται προσεγγίσεις.

Παράλληλα, σε θετικό πρόσημο τρέχει και το B2C κομμάτι της εν Ελλάδι Canon, με κύριους στόχους για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, την περαιτέρω διείσδυση σε management print services, αλλά και η ανάπτυξη της ψηφιακής διαχείρισης εγγράφων και για οικιακή χρήση.

Σε σχέση με το B2C, η εταιρεία διατηρεί συνεργασίες με επιχειρήσεις του κλάδου όπως η InfoQuest, η Westnet και η ACI, μέσω των οποίων τα προϊόντα της διατίθενται στο κοινό μέσω των δικών τους συνεργατών retailers, ενώ ανάμεσα στις κατηγορίες που θα προωθηθούν τους επόμενους μήνες είναι τα mirrorless φωτογραφικά προϊόντα και οι φακοί, για ένα πιο premium, νεανικό κοινό που επιθυμεί να γνωρίσει τη φωτογραφία, πέρα από τις δυνατότητες που προσφέρει το κινητό.

Πηγή: https://www.businessnews.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top