Αναζήτηση

Επιτυχής η παρουσία της Lino στην Graphica Expo 2023

Επιτυχής η παρουσία της Lino στην Graphica Expo 2023

Δελτίο τύπου 07/03/2023

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της Lino και της Lino3D στην έκθεση «Graphica Expo 2023».

Παρουσιαστήκαν πρωτοποριακές τεχνολογίες τόσο στην ψηφιακή εκτύπωση όσο και στην εκτύπωση 3D.

Στο περίπτερο υπήρχε σε συνεχή λειτουργία ο industrial UV LED επίπεδος εκτυπωτής Vanguard VR6D-HS, με 5 χρώματα (cmyk + λευκό), που εκτύπωνε σε διάφορα υλικά με απαράμιλλη ποιότητα και ταχύτητα, ακόμα και εξειδικευμένες εφαρμογές, προσελκύοντας την προσοχή πολλών επισκεπτών.
Ο εκτυπωτής δέχεται υλικά σε φύλλα μέγιστες διαστάσεις 127 εκ. x 254 εκ. και πάχος μέχρι 10 εκατοστά, έχει ταχύτητα παραγωγής μέχρι 119 τ.μ./ώρα, με πολύ οικονομική τιμή απόκτησης στην κατηγορία αυτή.  

Όλη η σειρά των εκτυπωτών (επίπεδοι και ρολού-σε-ρολό) της Vanguard διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας κεφαλές εκτύπωσης Ricoh Gen 5 & Ricoh Gen 6 καθώς και κεφαλές εκτύπωσης Kyocera KJ4A και μαγνητική ράγα υψηλής ταχύτητας κίνησης του φορέα των κεφαλών εκτύπωσης, έχει ανάλυση εκτύπωσης 1200 dpi, μέγεθος σταγόνας 3-5 πικολίτρα, φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία σκλήρυνσης LED, Industry 4.0 συμβατό, Durst Workflow and Analytics software, ράβδους ιονισμού για την εξάλειψη των ηλεκτροστατικών φορτίων, 4 ζώνες vacuum, ελκυστική σχέση τιμής/απόδοσης και με την ποιότητα εκτύπωσης και την ταχύτητα παραγωγής οι εκτυπωτές είναι ιδανικοί για την αγορά της χώρας μας.
Η εταιρεία Vanguard Europe καθώς και η Vanguard Digital Printing Systems Corporation στις ΗΠΑ είναι, από το 2020, εταιρείες μέλη του Ομίλου Durst Group, του παγκοσμίως κορυφαίου κατασκευαστή προηγμένων τεχνολογιών ψηφιακής εκτύπωσης και παραγωγής.

Βασιζόμενη στην παγιωμένη παγκόσμια πολυβραβευμένη τεχνογνωσία της (9 βραβεία της SGIA Product of the Year - Προϊόν της Χρονιάς στις ΗΠΑ) επί 9 συνεχόμενα χρόνια, η Vanguard Europe στοχεύει να γίνει ηγέτης στις αγορές των Entry- and Mid-Level συστημάτων επίπεδης inkjet UV LED εκτύπωσης στους τομείς όπως η σήμανση, η διακόσμηση και η συσκευασία, επαναλαμβάνοντας την επιτυχία των πωλήσεων της αμερικανικής μητρικής εταιρείας με περισσότερες από 1.000 εγκαταστάσεις στην Αμερική και ήδη πάνω από 100 αντίστοιχες στην Ευρώπη.

Στο περίπτερο υπήρχαν δείγματα από τις άλλες τεχνολογίες εκτύπωσης της Durst.
Δείγματα ετικετών σε πληθώρα διαφορετικών υλικών από την επιτυχημένη σειρά των ψηφιακών UV inkjet εκτυπωτών Durst Tau RSC.
Επίσης παρουσιάστηκε το νέο ευέλικτο λογισμικό Durst Workflow, μία ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης εργασιών για τους τομείς που ειδικεύεται η Durst: ετικέτας και συσκευασίας, συσκευασίας με κυματοειδή υλικά και εκτυπώσεων μεγάλου σχήματος. Η διαχείριση αρχίζει από το αρχείο του πελάτη μέχρι την ολοκλήρωση της εργασίας. Το λογισμικό μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των χρηστών, προσφέροντας μεταξύ άλλων λύσεις για εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων, υπολογισμό κόστους μελανιών, διαχείριση χρωμάτων, διαχείριση εργασιών κλπ.

Υπήρχαν δείγματα εκτύπωσης και συναρμολογημένα stands εκτυπωμένα στο νέο ψηφιακό σύστημα επίπεδης εκτύπωσης κυματοειδών χαρτονιών & προβολής, το Durst Delta WT 250, με την νέα φιλική προς το περιβάλλον Τεχνολογία Νερού της Durst. Πρόκειται για μοναδική καινοτομία από την Durst με άριστα αποτελέσματα ποιοτικής εκτύπωσης, εφάμιλλης της όφσετ με εξαιρετικά γυαλιστερή επιφάνεια. Τα άοσμα μελάνια νερού είναι εύκαμπτα και μπορούν να διαμορφωθούν μετά την εκτύπωση, ενώ είναι κατάλληλα και για συσκευασία τροφίμων.

Εντυπωσίασαν και τα δείγματα απο την ναυαρχίδα των εκτυπωτών της Durst με Τεχνολογία Νερού, τον Delta SPC 130. Πρόκειται για εκτυπωτή κυματοειδούς συσκευασίας και προβολής με τεχνολογία ενός περάσματος (single-pass) με ταχύτητα εκτύπωσης μέχρι 9.350 τ.μ./ώρα, ο οποίος προσφέρει τη βιομηχανική παραγωγικότητα που απαιτείται για το μετασχηματισμό / μετακίνηση του τομέα της συσκευασίας προς την ψηφιακή τεχνολογία. Παράλληλα με την πιο αποδοτική, από πλευράς κόστους, παραγωγή των συσκευασιών πολλαπλών χρήσεων (παρουσία στο ράφι) και των συσκευασιών πώλησης για μικρά και μεσαία τιράζ εργασιών, ο Delta SPC 130 υποστηρίζει επίσης, τη παραγωγή δειγμάτων, την προσωποποίηση προϊόντων και διαφορετικών εκδοχών - άμεσα και χωρίς κόστος και χρόνο προετοιμασίας. Πρόκειται για ιδανικό εκτυπωτικό σύστημα που μπορεί να ενσωματωθεί σε γραμμή παραγωγής.

Οι ψηφιακές λύσεις επεξεργασίας ετικέτας και συσκευασίας καθώς και κυματοειδών υλικών μετά την εκτύπωση ολοκλήρωναν τον τομέα των γραφικών τεχνών.
Η εταιρεία GM με τις συμπαγείς και γρήγορες μηχανές επεξεργασίας ετικέτας, η εταιρεία Sei Laser με το σύστημα Laser για επεξεργασία υλικών σε ρολά για τις αγορές της συσκευασίας και της ετικέτας και ακόμη η εταιρεία Elitron με τα μεγάλα αυτόματα συστήματα κοπής και επεξεργασίας συσκευασιών καθώς και εκτυπώσεων μεγάλου μεγέθους προσφέρουν πολλές αξιόπιστες και παραγωγικές λύσεις.

Η Lino3D παρουσίασε τις τεχνολογίες κορυφαίων εταιρειών στην προσθετική εκτύπωσης σε πληθώρα υλικών και εφαρμογών.
Η Desktop Metal με τις εκτυπώσεις μετάλλων, η ETEC με εκτυπώσεις πλαστικών, η Massivit με εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους, η XJET με εκτυπώσεις κεραμικών, η BCN3D με εκτυπώσεις πλαστικών, η Mimaki με έγχρωμες 3D εκτυπώσεις και η Post Process για την επεξεργασία των 3D αντικειμένων μετά την εκτύπωση. Τέλος παρουσιάστηκαν οι τρισδιάστατοι σαρωτές (scanners) Zeiss.
H τρισδιάστατη εκτύπωση αρχίζει πλέον να γίνεται γνωστή στη χώρα μας και η Lino3D έχει συμβάλλει πολλαπλά σε αυτή την άνοδο. Με το έμπειρο προσωπικό και τις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις η μονάδα αυτή έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους κατασκευαστές στην κατασκευαστική τους διαδικασία, να τους βοηθήσει να επιλέξουν τη σωστή διαδικασία, τα σωστά υλικά και να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να κατανοήσουν τις δυνατότητες, την καινοτομία και τη λειτουργία των τεχνολογιών τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top