Αναζήτηση

ΕΒΓΕ 2024

ΕΒΓΕ 2024

ΕΒΓΕ 2024 υποβολή συμμετοχών

Έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να υποβάλουν τις εργασίες τους στα Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας, ΕΒΓΕ 2024. Από το 2002, τα ΕΒΓΕ έχουν συμβάλει στην καταγραφή και προώθηση του εξαιρετικού σχεδιασμού, αναγνωρίζοντας τις κορυφαίες πρακτικές και τους πιο δημιουργικούς επαγγελματίες.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο, προετοιμάζουμε σημαντικές και φιλόδοξες δράσεις με στόχο την ανάδειξη της αξίας του σχεδιασμού. Το πρώτο βήμα για όλους είναι η υποβολή των συμμετοχών στον διαγωνισμό των ΕΒΓΕ.


Τι απαιτείται για τη συμμετοχή σας

Η όλη διαδικασία υποβολής είναι εξαιρετικά απλή, γρήγορη και εύκολη. Τέσσερα είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος:

1. Συνδέεστε στον λογαριασμό σας ή αν δεν έχετε ήδη, δημιουργείτε νέο λογαριασμό (Υποβολή Συμμετοχής > Εγγραφή).

2. Αφού έχετε εισέλθει στον λογαριασμό σας (Υποβολή Συμμετοχής > Είσοδος), πατάτε στο κουμπί "Νέα Συμμετοχή", συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία και μεταφορτώνετε ψηφιακά αρχεία υψηλής ανάλυσης.

3. Πληρώνετε το κόστος συμμετοχής σας (μόνο αν έχετε υποβάλει πάνω από τρία έργα) με χρήση κάρτας, τραπεζική κατάθεση ή PayPal.

4. Τοποθετείτε τα προς κρίση φυσικά αντικείμενα σε έναν φάκελο ή κουτί και το στέλνετε μέχρι και τις 2/2 (ημερομηνία αποστολής) στη διεύθυνση Graphopress / Σωκράτους 157 / 176 73 Καλλιθέα. (δείτε τις προδιαγραφές αποστολής εδώ).

Εδώ θα βρείτε τρία βίντεο (tutorials) που θα σας βοηθήσουν στη διαδικασία εγγραφής και υποβολής.


Οι κριτικές επιτροπές των ΕΒΓΕ

Ένας θεσμός βραβείων είναι τόσο καλός όσο και οι κριτικές επιτροπές του που είναι υπεύθυνες για την αξιολόγηση των συμμετοχών και την επιλογή των καλύτερων έργων. Και φέτος στα ΕΒΓΕ θα λειτουργήσουν τέσσερις εξειδικευμένες επιτροπές για τις πλήρεις συνθέσεις των οποίων, υπεύθυνοι είναι οι αντίστοιχοι πρόεδροι. Αυτοί για φέτος είναι οι:

​α. Δημήτρης Κολιαδήμας (Γραφιστικές Εφαρμογές)
β. Γρηγόρης Τσακνάκης (Ταυτότητα και Συσκευασία)
γ. Κατερίνα Χαδουλού (Εικονογράφηση)
δ. Χριστίνα-Αντουανέτα Νεοφώτιστου (Ψηφιακές Εφαρμογές)

Τις πλήρεις συνθέσεις όλων των κριτικών επιτροπών για τα φετινά ΕΒΓΕ θα βρείτε εδώ.


Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος στα ΕΒΓΕ;
Κάθε επαγγελματίας του χώρου, είτε είναι φυσικό είτε νομικό πρόσωπο. Επίσης, υπάρχει ειδική κατηγορία για τους φοιτητές και απόφοιτους σχολών γραφιστικής (πρόκειται για την κατηγορία "Νέοι Δημιουργοί").

Ποια έργα μπορούν να λάβουν μέρος στα ΕΒΓΕ 2024;
Κάθε έργο design που έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ή την Κύπρο για πρώτη φορά μέσα στο 2023 και κάθε έργο που έχει κυκλοφορήσει στο ίδιο διάστημα από δημιουργό με έδρα την Ελλάδα και την Κύπρο, ανεξαρτήτως της αγοράς για την οποία έχει φτιαχτεί.

Υπάρχει κάποιο κόστος συμμετοχής στα ΕΒΓΕ;
Οι τρεις πρώτες συμμετοχές είναι δωρεάν. Για συμμετοχές από την τέταρτη και μετά ισχύει κόστος €45 (+ΦΠΑ) ανά συμμετοχή.

Πώς ξέρω ότι έχω συμπληρώσει σωστά τη φόρμα συμμετοχής;
Μετά το πέρας της περιόδου υποβολής, όλες οι συμμετοχές αναρτώνται στην ιστοσελίδα των ΕΒΓΕ. Θα πρέπει να ελέγξετε μόνοι σας για να βεβαιωθείτε ότι η συμμετοχή σας βρίσκεται στις σχετικές λίστες. Αν υπάρχει κάποιο λάθος ή παράλειψη, οι υπεύθυνοι θα επικοινωνήσουν μαζί σας. Σε κάθε περίπτωση ισχύει μία περίοδος 7 ημερών, από τη στιγμή της δημοσιοποίησης των συμμετοχών, ώστε να διορθωθεί κάθε λάθος.

Πώς πραγματοποιούνται οι συναντήσεις των κριτικών επιτροπών; 
Οι συνεδριάσεις των κριτικών επιτροπών γίνονται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση γίνεται είτε διαδικτυακά (για τις κατηγορίες όπου αυτό είναι εφικτό, όπως π.χ. για τους λογότυπους) είτε με φυσικές συναντήσεις (σε κατηγορίες που είναι απαραίτητο όπως π.χ. ο σχεδιασμός βιβλίου).
Η δεύτερη φάση (κατά την οποία αποφασίζονται τα έργα που θα βραβευθούν) πραγματοποιείται με φυσική παρουσία των μελών της κάθε επιτροπής.
Για τους παραπάνω λόγους, εφιστούμε την προσοχή των διαγωνιζομένων να συμπληρώνουν πλήρως τα online πεδία κάθε συμμετοχής και να μεταφορτώσουν το δυνατόν καλύτερο  οπτικό υλικό ώστε να βοηθήσουν το έργο των επιτροπών.

Προλαβαίνω να λάβω μέρος;
Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας χρειάζεται να έχετε συμπληρώσει την online φόρμα συμμετοχής και να έχετε πληρώσει το σχετικό κόστος (αν υπάρχει) μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση που η κατηγορία απαιτεί να στείλετε και φυσικά δείγματα της εργασίας σας, αυτό θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου (ημερομηνία αποστολής).
Αν για κάποιο λόγο χρειάζεστε περισσότερο χρόνο θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο 210 95 23 617.


Δράσεις προβολής των νικητών

Πέραν της τελετής απονομής, πέραν των δημοσιεύσεων σε εφημερίδες, blog και περιοδικά, πέρα από την έκθεση των έργων των νικητών, τα ΕΒΓΕ καταβάλουν κάθε προσπάθεια τόσο για να προβάλλουν τα έργα και τους δημιουργούς που διακρίνονται μέσα από τον θεσμό, όσο και να εκπαιδεύσουν την αγορά αναφορικά με την αξία του design.

Σε αυτό το πλαίσιο τον προηγούμενο χώρο είχαμε επίσημη συμμετοχή στην έκθεση Food Expo για την προώθηση των νικητών στις κατηγορίες σχεδιασμού συσκευασίας, παρουσιάσεις στο φεστιβάλ Illustradays για την προβολή των νικητών στις κατηγορίες εικονογράφησης, παρουσία στην έκθεση Syskevasia για την προβολή ελληνικών συσκευασιών, αλλά και συμμετοχή στον διαγωνισμό best book design from all over the world του Buchkunst Stiftung.

Πηγή: www.ebge.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top