Αναζήτηση

FESPA 2019: Τι νέο θα παρουσιαστεί στο Μόναχο

FESPA 2019: Τι νέο θα παρουσιαστεί στο Μόναχο

Η πολυαναμενόμενη λύση για το ύφασμα από την ΗΡ (A5-F30) έρχεται στη FESPA (14-17 Μαϊου, Μόναχο). Μια νέα, ολοκληρωμένη σειρά dye-sublimation εκτυπωτών, από entry-level μοντέλα  πλάτους 1,62m μέχρι μοντέλα παραγωγής (3,2m), έρχεται να προστεθεί στο portfolio συστημάτων μεγάλου σχήματος της κορυφαίας κατασκευάστριας, η οποία με moto το “Keep reinventing” υπόσχεται να αλλάξει τους όρους και στην αγορά του υφάσματος. 

 

Ιδανική για υψηλής ποιότητας συνεχείς εκτυπώσεις μέσω θερμομεταφοράς από χαρτί αλλά και απευθείας εκτυπώσεις σε ύφασμα, η σειρά HP Stitch S προσφέρει ζωντανά χρώματα που δεν ξεθωριάζουν με το χρόνο και την έκθεση. Το ειδικά σχεδιασμένο, ενσωματωμένο RIP προσφέρει το ταχύτερο color-matching από κάθε ανταγωνιστικό προϊόν. Το σταθερό χρωματικό αποτέλεσμα, η τυποποίηση του χρώματος σε συνδυασμό με το ανταγωνιστικό κόστος και την παραγωγικότητα είναι οι άξονες γύρω από τους οποίους εργάστηκε το τμήμα R&D της εταιρίας στη σχεδίαση και παραγωγή της νέας σειράς. Οι εκτυπώσεις είναι κατάλληλες για ένδυση και αθλητικά είδη, εσωτερική διακόσμηση καθώς και εφαρμογές soft signage.

H επαναστατική HP Latex Rigid τεχνολογία της HP για εκτύπωση εύκαμπτων & άκαμπτων υλικών θα παρουσιαστεί με το μοντέλο HP Latex R2000, πλάτους εκτύπωσης 2,5m. H υβριδική τεχνολογία της HP έχει να επιδείξει χρώματα υψηλού κορεσμού και το καλύτερο λευκό της βιομηχανίας - εφάμιλλο της μεταξοτυπίας - που δεν κιτρινίζει όπως τα συμβατικά UV μελάνια ενώ καλύπτει ιδανικά οποιαδήποτε έγχρωμη ή διάφανη επιφάνεια. Τα μελάνια HP Latex R έχουν υψηλή ελαστικότητα, αντοχή στο ξύσιμο (ακόμα και σε θερμοδιαμόρφωση) και είναι φυσικά άοσμα και πιστοποιημένα για χρήση σε εσωτερικούς χώρους (UL ECOLOGO®, GREENGUARD Gold certified).

Από την HP Latex σειρά θα παρουσιαστούν ακόμα τα 3μετρα παραγωγικά μοντέλα  ρολού HP Latex 3200 για μεγάλους όγκους διαφορετικών εργασιών (από banner και υφάσματα μέχρι ταπετσαρίες και backlit) και HP Latex 1500, ενώ από τη σειρά HP PageWide το HP PageWide XL 8000, για γρήγορη παραγωγή αφισών POS, χαρτών και σχεδίων.

Στο περίπτερο της OKI Europe (A5-F10) θα έχετε την ευκαιρία να δείτε σε λειτουργία τη δημοφιλή σειρά εκτυπωτών ColorPainter και να διαπιστώσετε τις εντυπωσιακές επιδόσεις των μελανιών SX του M-64s σε live επίδειξη κάλυψης αυτοκινήτου. Τα ζωντανά χρώματα, η ποιότητα και ακρίβεια colour matching καθώς και η ελαστικότητα του εκτυπωμένου βινυλίου θα πείσουν και το πιο έμπειρο μάτι. Σε συνεργασία με τις Sentec International και Berger Textiles, θα πραγματοποιούνται ακόμα εκτυπώσεις σε ταπετσαρίες (M-64s) και υφάσματα (H3-104s) για κάλυψη τοίχου, ώστε να αναδειχτεί η απόδοση λεπτομέρειας και το πιο μαύρο χρώμα της αγοράς από ψηφιακό εκτυπωτή, ζητούμενα σε κάθε εφαρμογή υψηλών απαιτήσεων.

Νέες λύσεις κοπής και πλαστικοποίησης για ψηφιακές εκτυπώσεις large format και επιγραφές θα παρουσιάσει η Flexa Srl (B5-G50). Η Easy Hot είναι ένα νέο, επαγγελματικό μοντέλο θερμής και ψυχρής πλαστικοποίησης εξοπλισμένο με μονό θερμαινόμενο κύλινδρο έως 120 °C, χρήσιμο για λαμινάρισμα σε χαρτόνι και διαχείριση υλικών που χρειάζονται θερμότητα. Η θερμοκρασία ρυθμίζεται με ακρίβεια χάρις στο ψηφιακό θερμορυθμιστή.
Η νέα έκδοση της δημοφιλούς Easy Lite περιλαμβάνει τον δείκτη πίεσης κυλίνδρου στο βασικό εξοπλισμό. Πρόκειται για μια LED φωτεινή ένδειξη που επιτρέπει στον χειριστή να έχει πάντα υπό έλεγχο την πίεση του κυλίνδρου ανάλογα με το υλικό και το είδος εργασίας (λαμινάρισμα, επικόλληση σε άκαμπτο φορέα κ.α.). Με τον τρόπο αυτό αποτρέπεται η υπερβολική πίεση (ειδικά σε επικόλληση) που οδηγεί στο εφφέ «χαμόγελο».  Μια δεύτερη νέα δυνατότητα είναι η μηχανική ανύψωση του άνω κυλίνδρου για πιο γρήγορη και εύκολη ρύθμιση της πίεσης (προαιρετικά).

Νέα μοντέλα και στη σειρά ΧΥ αυτόματων κοπτικών Miura: τα Miura Plus διαθέτουν δυνατότητα κάθετης ευθυγράμμισης για πιο απαιτητικές εφαρμογές με μεγάλους όγκους παραγωγής και κοπές inline, καθώς και πιο σύγχρονο και ελκυστικό σχεδιασμό.

Την ανανεωμένη σειρά συστημάτων επιτραπέζιας κοπής F Series θα προβάλλει η Summa (A5-F20) με τα μοντέλα F1612 και F3220. Το μικρό & ευέλικτο F1612 θα είναι εξοπλισμένο με έξτρα τραπέζι για την επεξεργασία άκαμπτων φύλλων μεγάλου μήκους & μικρότερων φύλλων σε συνεχή τροφοδοσίας, ενώ το F3220 θα λειτουργεί κυρίως σε mode τροφοδοσίας ρολού για κοπή υφασμάτων. Το μοντέλο S2TC160 της προηγμένης σειράς κοπτικών βινυλίου S Class 2™ με κεφαλή True Tangential για κοπή υψηλότερης ποιότητας και ταχύτητας και camera θα βρίσκεται επίσης σε λειτουργία, ενώ μια νέα laser λύση κοπής για υφάσματα, το L1810 με Vision τεχνολογία θα κάνει πρεμιέρα στη FESPA.

H Vhf Camfacture AG (B5-F10) θα λανσάρει επίσης ένα νέο, προηγμένο σύστημα CnC, το Vhf Χ με εντελώς σύγχρονο σχεδιασμό, ελαφρύ και αντικραδασμικό σκελετό, νέα φιλοσοφία οδηγών μοτέρ για μεγαλύτερη ακρίβεια προώθησης και τέλεια αποτελέσματα κοπής, ιδανικό για μαλακά και σκληρά υλικά επιγραφοποιίας.

Για την αγορά της μεταξοτυπίας οι Grünig-Interscreen AG και Sign Tronic AG (A6-A10) προσφέρουν εξειδικευμένες λύσεις κατασκευής τελάρων καθώς και προηγμένη τεχνολογία CTS για πλήρη αυτοματοποίηση της παραγωγής.  Το  σπονδυλωτό STM-TEX-PRO-10 film-free CtS in-line concept για παραγωγές σε ύφασμα θα παρουσιαστεί στο περίπτερο.

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη και από το περίπτερο της Xante (A5-F80) όπου θα δείτε σε λειτουργία τις ειδικές inkjet λύσεις εκτύπωσης Excelagraphix 4800 για οντουλέ χαρτόνι – χαρτοκιβώτιο, με κεφαλές Memjet για ασύλληπτες ταχύτητες παραγωγής και X-32 με μελάνια UV και τη μοναδική δυνατότητα εκτύπωσης σε αντικείμενα ύψους έως 27,9cm!

FESPA, 14-17 Μαϊου, Μόναχο, www.fespaglobalprintexpo.com. Δωρεάν προεγγραφή ηλεκτρονικά με τον κωδικό FESQ904.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη GRAPHCOM, επίσημη αντιπρόσωπο των παραπάνω εταιριών, T/F: 210 9823800, info@graphcom.gr. Τηλ. επικοινωνίας στην έκθεση +30 6936 612535 (Π. Δημητρόπουλος)

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top