Αναζήτηση

FESPA 2024: Από την τάση στην πραγματική ανάγκη - Ένας «πράσινος περίπατος» στο περίπτερο της Guandong

FESPA 2024: Από την τάση στην πραγματική ανάγκη - Ένας «πράσινος περίπατος» στο περίπτερο της Guandong

Fespa 2024 preview

26 Φεβρουαρίου 2024: Η βιωσιμότητα θεωρείται η προστασία του πλανήτη μας και αποτελεί πλέον μια συγκεκριμένη αναγκαιότητα, η οποία γίνεται αντιληπτή από όλους. Τα άτομα και οι εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στη δράση. Οι επωνυμίες επιλέγουν να ντύνονται στα «πράσινα» από την παραγωγή μέχρι την επικοινωνία. Εξ ου και η ανάγκη για την αλυσίδα εφοδιασμού οπτικής επικοινωνίας να γίνεται όλο και πιο οικολογικά βιώσιμη, από τις τεχνολογίες, μέχρι τα μελάνια και τα υλικά που επιλέγονται για τις διάφορες εφαρμογές.

«Ενώ στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων το πλαστικό φαντάζει ο κύριος ένοχος για τη ρύπανσης του πλανήτη μας, εμείς, ως ειδικοί σε αυτό το πολυμερές, πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεισφέρουμε έγκυρα στη διαδικασία ενσωμάτωσης που περιλαμβάνει όλους όσους συμμετέχουν στην οπτική επικοινωνία, μέχρι τους τελικούς πελάτες», λέει ο πρόεδρος Edoardo Elmi.

Σύμφωνα με την Guandong, το πλεονέκτημα της κριτικής για τα πλαστικά είναι ότι συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής, ανάκτησης και ανακύκλωσης. Ένα παράδειγμα είναι το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας, το οποίο, εδώ και αρκετά χρόνια, εργάζεται για την ανάπτυξη οικολογικά βιώσιμων υλικών εκτύπωσης, τα σημαντικότερα αποτελέσματα των οποίων θα αποκαλυφθούν στη Fespa 2024. Πράγματι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο Άμστερνταμ, η Guandong, «ο ειδικός των ειδικών», θα παρουσιάσει μια προεπισκόπηση νέων προμηθειών ως απάντηση στην ανάγκη σεβασμού του περιβάλλοντος από τη διαδικασία παραγωγής έως τη διάθεση των απορριμμάτων. «Αυτό δεν είναι απλώς μια ανακοίνωση. Στο περίπτερό μας, οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος του «Πράσινου Περιπάτου», βιώνοντας νέες συγκεκριμένες και απτές λύσεις. Ένα μονοπάτι αφιερωμένο στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων με πολλές καινοτόμες προτάσεις που παρουσιάζονται σε έναν πραγματικό εκθεσιακό χώρο.»

«Ο εχθρός του περιβάλλοντος δεν είναι το πλαστικό, αλλά ο τρόπος παραγωγής και απόρριψής του», προσθέτει ο Edoardo Elmi, διευκρινίζοντας ότι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί αμέτρητες φορές, απλά θερμαίνοντάς το μέχρι τη θερμοκρασία ιξώδους-ελαστικότητας για να το επεξεργαστούμε ξανά στα επιθυμητά σχήματα, όπως στην περίπτωση πολυάριθμων προϊόντων της Guandong, τα οποία κατασκευάζονται με υψηλά ποσοστά ανακυκλωμένου και αναγεννημένου πλαστικού. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι στο τέλος του κύκλου του, το πλαστικό μετατρέπεται σε εξαιρετικό καύσιμο: στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για την παραγωγή pellets, μειώνοντας έτσι τη χρήση ντίζελ.

Το πλαστικό λοιπόν, σύμφωνα με την Guandong, προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες. «Είναι ένα θέμα που πρέπει επίσης να συζητηθεί στον τομέα μας, με στόχο την ανάπτυξη καλύτερης συλλογικής ευαισθητοποίησης», εξηγεί ο Elmi. «Αν και είναι αλήθεια, ότι στον κόσμο της οπτικής επικοινωνίας δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε μεγάλες επαναστάσεις, σήμερα περισσότερο από ποτέ οι τάσεις κάνουν τη διαφορά, με την υποστήριξη κατασκευαστών, όπως η Guandong, που εργάζονται προς μια βιώσιμη και ηθική αλλαγή».

Η Fespa θα είναι μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις τελευταίες καινοτομίες της επωνυμίας GreenLife, η οποία αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της Guandong στη βιωσιμότητα από το 2010. «Αναπτύσσουμε συνεχώς νέα μέσα εκτύπωσης που είναι όλο και πιο ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον, προτιμώντας υλικά όπως PET και PP από ανακυκλωμένες πρώτες ύλες, οι οποίες συμμορφώνονται με τους κανονισμούς RoHS, EN71-3 και REACH», προσθέτει ο Fabio Elmi, Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης της Guandong. Μια δέσμευση που δεν αφορά μόνο την παραγωγή και τον κύκλο ζωής των προϊόντων, αλλά εμπλέκει ολόκληρη την εταιρεία μέσα από ενάρετες συμπεριφορές με στόχο τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθε διαδικασίας.

GUANDONG @ FESPA 2024
HALL 1 – BOOTH A58

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

Pinkommunication
Cristina Cortellezzi, Laura Premoli
info@pinkommunication.it
Τηλέφωνο: +39 02-89077149 – Fax: +39 02-99985878
Via Monte Rosa, 67 - 20149 Milano

Guandong Italia Srl
info@guandong.eu - www.guandong.eu
Τηλέφωνο +39 02 89785988
SS 415 Paullese Km 10, 20090 Caleppio di Settala (MI) 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top