Αναζήτηση

Fuji & Xerox ενώνουν τις δυνάμεις τους

Fuji & Xerox ενώνουν τις δυνάμεις τους

Η Fujifilm Holdings Corporation (Fujifilm) κι η Xerox Corporation (Xerox) ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει οριστική συμφωνία για την συνένωση των δύο εταιρειών. Η ενωμένη εταιρεία θα κατέχει παγκόσμια ηγετική θέση στις καινοτόμες τεχνολογίες της εκτύπωσης και αναμένεται να έχει ετήσια έσοδα 18 δις δολαρίων. Η συνένωση εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών. Η νέα εταιρεία θα λέγεται «Fuji Xerox» και η Fujifilm θα κατέχει το 50,1% της νέας εταιρείας.

Ο Shigetaka Komori, ιδρυτής και επικεφαλής της Fujifilm είπε «Η Fujifilm κι η Xerox είχαν μια εξαιρετική συνεργασία μέσω της ήδη υπάρχουσας επιχείρησης Fuji Xerox κι αυτή η μετάβαση είναι μια στρατηγική εξέλιξη της συμμαχίας μας. Ο τομέας της εκτύπωσης εντύπων είναι ένα σημαντικό μέρος του portfolio της Fujifilm κι η δημιουργία της νέας Fuji Xerox μας επιτρέπει να αποκτήσουμε άμεσα μια ηγετική θέση σε μια αγορά που αλλάζει γρήγορα. Καλωσορίζουμε λοιπόν, την XEROX και τους εργαζόμενους της στην οικογένεια της Fujifilm, και ανυπομονούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον της βιομηχανίας μας».

Ο Jeff Jacobson, διευθυντής της Xerox, είπε «Ο νέος αυτός συνδυασμός θα φέρει σημαντική ανάπτυξη και παραγωγικότητα, και θα προσφέρει θετικά αποτελέσματα στους μετόχους της Xerox. Η νέα Fuji Xerox θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς. Επίσης το ισχυρό οικονομικό προφίλ της Fuji Xerox θα προσφέρει εγγύηση για νέες επενδύσεις που θα στηρίξουν την ηγετική της θέση στην αγορά και μακροπρόθεσμα θα υπάρχει αύξηση της απόδοσης του κεφαλαίου».

Ηγετική θέση στις καινοτόμες τεχνολογίες εκτύπωσης και στις έξυπνες λύσεις εργασίας

Οι μέτοχοι της Xerox θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη γρήγορη αύξηση των εσόδων της Fuji Xerox και στη μακροπρόθεσμη δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

  • Παγκόσμιος ηγέτης με συνολικά έσοδα περίπου 18 δις δολάρια και με ευκαιρίες για σχεδόν 120 δις δολάρια.
  • Ενισχυμένη παρουσία σε πάνω από 180 χώρες, και καλύπτοντας βασικές γεωγραφικές περιοχές όπως τη Βόρεια Αμερική, την Ιαπωνία, την Ευρώπη, την Ασία, τον Ειρηνικό και την Κίνα.
  • Ενισχυμένο προφίλ εσόδων και πορεία ανάπτυξης χάρη στη συνδυασμένη τεχνογνωσία, στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και στη γεωγραφική εμβέλεια των δυο εταιρειών.
  • Ευκαιρίες για καινοτομία σε παγκόσμιο επίπεδο με τη συνεργασία δυο εταιρειών με ηγετική θέση. Η νέα Fuji Xerox θα κατέχει μια καλή θέση σε αναπτυσσόμενους τομείς, όπως η inkjet εκτύπωση υψηλής ταχύτητας (high-speed inkjet), η συσκευασία, η βιομηχανική εκτύπωση και η αυτοματοποίηση του χώρου εργασίας, καθώς και σε μελλοντικές ευκαιρίες ανάπτυξης όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση, το διαδίκτυο των πραγμάτων, η επαυξημένη πραγματικότητα.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top