Αναζήτηση

Gallus Experience Days 2023

Gallus Experience Days 2023

Η Gallus άνοιξε τις πόρτες των νέων βιομηχανικών εγκαταστάσεών της σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους του τύπου των γραφικών τεχνών από όλη την Ευρώπη, για να γιορτάσει την 100η επέτειο της και να παρουσιάσει νέες, επαναστατικές λύσεις ψηφιοποίησης και αυτοματισμού στην εκτύπωση ετικετών. Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών ήταν εκεί!

Ο όμιλος Gallus, θυγατρική της Heidelberger Druckmaschinen AG, είναι κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση αναλογικών και ψηφιακών πιεστηρίων για τη βιομηχανία εκτύπωσης ετικετών. Στα μέσα Ιουνίου γιόρτασε την 100η επέτειό της εγκαινιάζοντας ένα ολοκαίνουργιο βιομηχανικό κέντρο στο St. Gallen της Ελβετίας – το Gallus Experience Center – το οποίο έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως σημείο επαφής του κλάδου για πελάτες, ειδικούς, ενδιαφερόμενους φορείς και το κοινό, για να οδηγήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς. Μαζί με τον εορτασμό των 100 χρόνων της, η Gallus ανακοίνωσε την κυκλοφορία τριών νέων προϊόντων: τη νέα μηχανή Gallus One, μια ψηφιακή αναβάθμιση του επιτυχημένου Gallus ECS 340 και το HEIDELBERG Customer Portal.

Την εκδήλωση άνοιξε ο CEO του ομίλου Gallus, Dario Urbinati, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του συζητώντας ζητήματα όπως το δημογραφικό και οι νέες γενιές, που οδηγούν σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κλάδος τα τελευταία χρόνια, την έλλειψη προσωπικού. Τόνισε ακόμη, πως εκτός από το θέμα της υπογεννητικότητας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, το πρόβλημα της έλλειψης νέου ανθρώπινου δυναμικού στον κλάδο έγκειται στο γεγονός πως η βιομηχανία των γραφικών τεχνών δεν είναι ελκυστική προς τους νέους που τώρα ξεκινούν να μπαίνουν στην αγορά εργασίας.

Σε συνδυασμό με τις τεράστιες αυξήσεις στα κόστη ενέργειας και πρώτων υλών, καθώς και τα ζητήματα βιωσιμότητας τα οποία είναι πλέον κρίσιμα από τους αγοραστές και τους καταναλωτές, οι επιχειρήσεις του κλάδου των γραφικών τεχνών καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σειρά από πολύ σοβαρά προβλήματα.

Η πρόταση της Gallus σε αυτά τα ζητήματα, είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός και αυτοματισμός της βιομηχανίας. Η ψηφιοποίηση και η αυτοματοποίηση, στο επίπεδο που αφορά τις μηχανές, μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας με ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής. Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον Dario Urbinati, θα πρέπει ο μετασχηματισμός αυτός να προχωρήσει πέρα από τις μηχανές και να κατασκευαστούν ολόκληρα ψηφιακά οικοσυστήματα που θα περιλαμβάνουν εκτός από τις μηχανές και λογισμικά ροών εργασιών, έρευνα και ανάπτυξη και cloud, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει λύση και για το θέμα της έλλειψης του προσωπικού.  

Σειρά είχε η Katie King, συγγραφέας, με 30 χρόνια εμπειρία στη συμβουλευτική καριέρας, η οποία μίλησε για την ηθική αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις επιχειρήσεις του κλάδου των γραφικών τεχνών. Επισήμανε τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην ανάλυση μεγάλων δεδομένων, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει η βιομηχανία των εκτυπώσεων για την παραγωγή προϊόντων που χρειάζεται η αγορά, μειώνοντας την κατανάλωση πρώτων υλών.

Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα ομιλία του, ειδικού στην καταναλωτική συμπεριφορά, Jack Stratten ο οποίος έθιξε το θέμα της απρόβλεπτης καταναλωτικής συμπεριφοράς των νέων, που είναι σε μια διαρκή αναζήτηση της χαμηλότερης τιμής την ίδια ώρα που αυξάνεται ραγδαία η πώληση ειδών πολυτελείας. Είπε πως παρατηρείται μια ταυτόχρονη άνθιση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των τζίρων στα φυσικά καταστήματα.

Αυτή λοιπόν η απρόβλεπτη συμπεριφορά των καταναλωτών αποτελεί μεγάλη πρόκληση στις επιχειρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον κύριο Stratten, θα πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να μπορούν να συμβαδίζουν με τις ανάγκες της εποχής και της αγοράς.

100 χρόνια Gallus – νέα μηχανήματα και προϊόντα

Ο εορτασμός της 100ης επετείου της εταιρείας έγινε μαζί με τα εγκαίνια του Gallus Experience Center. Έγινε μια ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και μια ιστορική αναδρομή αυτών των 100 χρόνων της εταιρείας.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η νέα μηχανή Gallus One με δυνατότητες converting. Η νέα αυτή μηχανή συνδυάζει την ψηφιακή εκτύπωση με τη φλεξογραφία και ένα ημι-περιστροφικό κοπτικό που μπορεί να αλλάξει μια εργασία και να επεξεργαστεί έως και 70 μέτρα ανά λεπτό. Περιλαμβάνει επίσης συστήματα διασφάλισης ποιότητας για την ελαχιστοποίηση των σκάρτων.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε την δυνατότητα αναβάθμισης της υπάρχουσας μηχανής Gallus ECS 340, με την προσθήκη μιας μονάδας ψηφιακής εκτύπωσης (DPU), μετατρέποντάς την στην υβριδική πρέσα Gallus Labelfire 340, χωρίς την ανάγκη πρόσθετης επένδυση πλατφόρμας. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα έχουν πλέον πρόσβαση σε όλη την ευελιξία της ψηφιακής εκτύπωσης, με την αξιοπιστία και την ακρίβεια της αναλογικής τεχνολογίας εκτύπωσης και περαιτέρω επεξεργασίας.

Για να προωθήσει περαιτέρω τον «ψηφιακό μετασχηματισμό» των ετικετών και της συσκευασίας και να βοηθήσει στην επίλυση των τρεχουσών ελλείψεων εργατικού δυναμικού και των αυξήσεων του κόστους, η Gallus παρουσίασε μια επαναστατική νέα πύλη πελατών της HEIDELBERG, την HEIDELBERG Customer Portal (HCP) που αυτοματοποιεί σχεδόν κάθε σημείο επαφής με τους πελάτες. Το HCP, σε επόμενες εκδόσεις, θα δίνει δυνατότητες πρόβλεψης για την παροχή συστάσεων για την αύξηση της παραγωγικότητας, τη μείωση της συντήρησης και την ενίσχυση της κερδοφορίας, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη (AI). Η νέα αυτή πλατφόρμα, αναμένεται να εξοικονομήσει, κατά μέσο όρο, έως και 35% τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήματα, στους πελάτες.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top