Αναζήτηση

H HELGRAMED στη Virtual Drupa 2021

H HELGRAMED στη Virtual Drupa 2021

Η drupa - η κορυφαία παγκόσμια έκθεση των γραφικών τεχνών πρωτοπορεί με τη διοργάνωση της εικονικής - ψηφιακής έκθεσης το τετραήμερο 20-23 Απριλίου 2021. Η έκθεση περιλαμβάνει ψηφιακή έκθεση με πλήθος εκδηλώσεων, εκθέτες με εικονικά περίπτερα και σημαντικές παρουσιάσεις και ομιλίες εκπροσώπων του κλάδου με παγκόσμια εμβέλεια.

H Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - HELGRAMED, πρωτοπόρος στην έρευνα και ανάπτυξη των Γραφικών Τεχνών στην Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά ως εκθέτης στο περίπτερο των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών οργανισμών και ινστιτούτων των γραφικών τεχνών με τον γενικό τίτλο World Print Campus. Η συμμετοχή της Ένωσης στο εικονικό περίπτερο θα αφορά την παρουσίαση των ερευνητικών δραστηριοτήτων των επιστημονικών ομάδων και των ποικίλλων δραστηριοτήτων μας στα δρώμενα του κλάδου στην Ελλάδα και διεθνώς.

Παράλληλα η HELGRAMED είναι συνδιοργανωτής στο διεθνές συνέδριο - επιστημονικό συμπόσιο με τίτλο «Bridging Industry, Research and Education in Graphic Communication, Print and Media». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 21 Απριλίου 2021 και από ώρα 15:10-17:10 CEST (Central European Summer Time). Στην Ελλάδα η ώρα θα είναι 16:10-18:10. Αρχικά η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί στον συνεδριακό χώρο CCD Congress Center Süd (στο χώρο της έκθεσης), ωστόσο η ακύρωση της έκθεσης και η μεταφορά της δια ζώσης τον Μάϊο 2024, οδήγησε στον αναπροσανατολισμό του συνεδρίου και των λοιπών εκδηλώσεων. Οι διοργανωτές της drupa, εκτίμησαν ιδιαίτερα θετικά το γεγονός ότι είχαμε ήδη εξασφαλίσει κορυφαίους ομιλητές όπως τον Ομότιμο Καθηγητή και Παγκόσμιο Γκουρού του κλάδου Frank Romano και την Πρόεδρο της Intergraf, Beatrice Klose και ενέταξαν στο πρόγραμμα της virtual drupa το συνέδριό μας!

Εκτός των Romano και Klose θα μιλήσουν ακόμη:

- Ο καθηγητής John Craft (Appalachian State University-USA) και εκλεγμένος πρόεδρος της του διεθνούς οργανισμού GCEA (Graphic Communication Educators Association).

- O κ. Jan De Roeck, Διευθυντής Mάρκετινγκ της ESKO

- Ο κ. Jörg Hunsche, Διευθυντής Ανάπτυξης αγοράς της ψηφιακής εκτύπωσης της HP-Indigo Γερμανίας και της PWP.

- Ο κ. Αναστάσιος Πολίτης, από την HELGRAMED.

Το συνέδριο / συμπόσιο αποσκοπεί να αναδείξει την πολύπλευρη σχέση μεταξύ της Έρευνας και της Βιομηχανίας με την εκπαίδευση τις Γραφικές Τέχνες, τις εκτυπώσεις και την παραγωγή Συσκευασίας. Ειδικότερα, θα αναδειχθούν οι επί δεκαετίες συνέργειες, η αλληλεπίδραση και η σημασία της έρευνας και η συμβολή της βιομηχανίας και της σύγχρονης επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη των σύγχρονων μαθησιακών αποτελεσμάτων και την διαμόρφωση της σύγχρονης και ποιοτικής εκπαίδευσης στον κλάδο.

Οι οργανωτές του συνεδρίου/συμποσίου είναι:

- Ο διεθνής οργανισμός των Πανεπιστημίων/Σχολών Γραφικών Τεχνών IC (International Circle of Educational Institutes of Graphic-Media Technology and Management).

- Ο διεθνής οργανισμός των ερευνητικών ινστιτούτων των γραφικών τεχνών iarigai (International Association of Research Organizations for the Information, Media and Graphic Arts Industries)

- το Πανεπιστήμιο Γραφικών Tεχνών HdΜ της Στουτγκάρδης (Hochschule der Medien - University of Media Stuttgart) και - η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - HELGRAMED

Η HELGRAMED με τη συνδρομή των μελών της, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό της επικοινωνίας των ανωτέρω εκδηλώσεων (οπτική ταυτότητα, σχεδιασμός εντύπων, δημιουργία και φιλοξενία ιστοσελίδας, έκδοση εντύπων και ψηφιακών μέσων). Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στους εξαιρετικούς και αξιόλογους συναδέλφους Ευγενία Παγάνη (Τεχνολόγο Γραφικών Τεχνών και υποψήφια διδάκτορα στο ΕΚΠΑ) η οποία δημιούργησε το σύνολο της οπτικής ταυτότητας και τα λογότυπα του ψηφιακού συνεδρίου/συμποσίου και Γεράσιμο Βονιτσάνο (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο), ο οποίος δημιούργησε και διαχειρίζεται την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στις 21 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί για μία ακόμη φορά η καταξίωση και η διεθνής αναγνώριση των Ελλήνων πτυχιούχων της Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και της HELGRAMED στο παγκόσμιο γίγνεσθαι της έρευνας και της ανάπτυξης του κλάδου!

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να παρακολουθήσουν το συνέδριο πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης, όπου είναι αναρτημένες και οι λοιπές σχετικές πληροφορίες. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν αλλά η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δρ. Αναστάσιος Ε. Πολίτης, politismedia@gmail.com, helgramed@gmail.com, https://www.ic-iarigai-drupa2021.org/

Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής μέσω του συνδέσμου: https://www.ic-iarigai-drupa2021.org/virtual-conference-registration-form

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top