Αναζήτηση

Η αγορά εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους αναμένεται να φτάσει τα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026

Η αγορά εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους αναμένεται να φτάσει τα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2026

Η παγκόσμια αγορά εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους θα μπορούσε να αξίζει έως και 11,6 δισ. $ (10,3 δισ. ευρώ) μέχρι το 2026, εάν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις ανάπτυξης, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρείας έρευνας αγοράς MarketsandMarkets.

Η μελέτη προβλέπει ότι ο κλάδος θα επεκταθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 5,4% μεταξύ 2021 και 2026, πράγμα που σημαίνει ότι η αξία της αγοράς θα εκτιναχθεί από 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτό το διάστημα.

Αυτή η ανάπτυξη, ανέφερε η έκθεση, θα είναι παρά τον αντίκτυπο της πανδημίας Covid-19, η οποία αναμένεται να εμφανιστεί στην αγορά στο πρώτο μέρος της προβλεπόμενης περιόδου, αλλά θα έχει σταθερή ανάκαμψη μέσα στο 2022.

Η τεχνολογία που βασίζεται σε μελάνι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη με την πάροδο των ετών, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, με έναν από τους κύριους λόγους για την επέκταση σε αυτό το τμήμα να είναι η αυξανόμενη χρήση εκτυπωτών inkjet μεγάλου μεγέθους για τεχνικές εφαρμογές και εφαρμογές εκτύπωσης CAD.

«Παραδοσιακά, η αρχιτεκτονική, η μηχανική και οι κατασκευαστικές βιομηχανίες προτιμούσαν εκτυπωτές λέιζερ, καθώς αυτοί οι εκτυπωτές χρησιμοποιούσαν λιγότερα χρώματα και εξασφάλιζαν υψηλότερη ταχύτητα εκτύπωσης από τους εκτυπωτές inkjet», αναφέρει.

«Ωστόσο, με τον καιρό, οι κατασκευαστές εκτυπωτών inkjet άρχισαν να παρέχουν ταχύτερους εκτυπωτές με μειωμένο κόστος λειτουργίας για εκτύπωση μεγάλου μεγέθους, γεγονός που οδήγησε στην ευρεία υιοθέτηση εκτυπωτών inkjet σε αυτές τις βιομηχανίες. Ο λόγος πίσω από τη μειωμένη ζήτηση για εκτυπωτές toner-based είναι η αντικατάσταση αυτών των εκτυπωτών με εκτυπωτές inkjet λόγω των πλεονεκτημάτων τους, όπως το χαμηλό κόστος και η χαμηλή συντήρηση».

Ο τομέας της αγοράς των εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους με UV μελάνια προβλέπεται να κατέχει μεγαλύτερο μερίδιο κατά την περίοδο πρόβλεψης, κάτι που σύμφωνα με την έκθεση οφείλεται στο ότι αυτή η τεχνολογία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους τύπους μελανιών.

Η μελέτη σημειώνει πως α μελάνια νερού χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να στεγνώσουν, δεν είναι αδιάβροχα και φθείρονται όταν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία, ενώ τα μελάνια διαλύτη, αν και αδιάβροχα και ανθεκτικά στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV), παράγουν επιβλαβείς χημικές αναθυμιάσεις κατά τη διαδικασία εκτύπωσης και απαιτούν ειδικό αερισμό.

«Αντίθετα, το μελάνι που έχει σκληρυνθεί με υπεριώδη ακτινοβολία έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα. Αυτός ο τύπος μελανιού στεγνώνει σχεδόν ακαριαία, είναι ανθεκτικός στην υπεριώδη ακτινοβολία και δεν έχει σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις», αναφέρεται στην έκθεση.

«Επιπλέον, μπορεί να εφαρμοστεί σε μια σειρά από μη επιχρισμένες καθώς και σε άκαμπτες επιφάνειες. Τα μελάνια UV αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο τα μελάνια διαλύτη, παρά το γεγονός ότι είναι ακριβότερα λόγω των πλεονεκτημάτων του που αναφέρονται παραπάνω. Ως εκ τούτου, η ζήτηση για μελάνια UV αναμένεται να αυξηθεί και να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς κατά την περίοδο της πρόβλεψης.»

Όσον αφορά τις γεωγραφικές επιδόσεις, η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αναμένεται να αυξηθεί με το υψηλότερο CAGR κατά τη διάρκεια της περιόδου, βοηθούμενο από το γεγονός ότι ορισμένοι από τους κορυφαίους παρόχους εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους, όπως οι Canon, Epson και Mimaki, εδρεύουν σε αυτήν την περιοχή.

Η Ινδία, η Ιαπωνία και η Κίνα αναμένεται να ηγηθούν της αγοράς εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά τόσο την προσαρμοστικότητα και το μέγεθος της αγοράς, ενώ η Κίνα και η Ινδία, ως οι μεγαλύτεροι προμηθευτές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, φαίνεται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εκτύπωση υφάσματος μεγάλου μεγέθους.

Η Βόρεια Αμερική πρόκειται επίσης να δει ανάπτυξη, κυρίως λόγω των επενδύσεων μεγάλης κλίμακας από εταιρείες και της υψηλής ζήτησης για εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους για εκτυπώσεις μεγάλης κλίμακας. Η Βόρεια Αμερική φιλοξενεί επίσης σημαντικούς παίκτες όπως η HP, η EFI, η Xerox και η Lexmark.

Πηγή

 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top