Αναζήτηση

Η Canon συμμετείχε στην FESPA 2023, με σύνθημά της το «Make It BIG»

Η Canon συμμετείχε στην FESPA 2023, με σύνθημά της το «Make It BIG»

Δελτίο Τύπου | Αθήνα, 13 Ιουνίου 2023

Mε τη συμμετοχή της στην FESPA 2023, η Canon στοχεύει στο να εμπνεύσει την κοινότητα Wide Format Graphics με σύνθημά της το «Make It BIG», επιδεικνύοντας ολοκαίνουργιες τεχνολογίες και ρεαλιστικά παραδείγματα εφαρμογών

Στη φετινή FESPA Global Print Expo, η Canon έδειξε στους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης (PSP) πώς μπορούν να επεκτείνουν την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους, παρουσιάζοντας επιλεγμένες εφαρμογές εκτύπωσης από τον πραγματικό κόσμο. Σε αυτές συμπεριλαμβανόταν η παραγωγή υλικών για εφαρμογές λιανικού εμπορίου, σημείων πώλησης (POS), εσωτερικής διακόσμησης και εξατομικευμένης συσκευασίας, με πολλά από αυτά να εκτυπώνονται ζωντανά στους καινοτόμους ψηφιακούς εκτυπωτές μεγάλου πλάτους των οικογενειών Arizona, Colorado και imagePROGRAF της Canon.

Το περίπτερο της Canon στην FESPA 2023 περιλάμβανε μια προσομοίωση retail περιβάλλοντος, στο οποίο παρουσιάστηκαν οι δημιουργικές και εμπορικές δυνατότητες μιας τεράστιας γκάμας γραφικών μεγάλου format, συμπεριλαμβανομένων εκτυπώσεων για εφαρμογές εσωτερικής διακόσμησης και συσκευασίας. Κατά την περιπλάνησή τους στα «εικονικά καταστήματα λιανικής πώλησης» που είχαν διαμορφωθεί εντός του περιπτέρου, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν πραγματικές εφαρμογές εκτύπωσης –από διαφημιστικά γραφικά και υλικά σήμανσης έως διακοσμητικές εκτυπώσεις και υλικά συσκευασίας– τα οποία μπορούν να αναβαθμίσουν την ατμόσφαιρα και εμπειρία για τον επισκέπτη  ενός καταστήματος. Τα υλικά παράχθηκαν με τη χρήση τεχνολογιών εκτύπωσης μεγάλου πλάτους της Canon και οι επισκέπτες μπόρεσαν να δουν ένα ευρύ φάσμα πραγματικών δειγμάτων για πελάτες.

Η Canon κατά τη διάρκεια της FESPA 2023 αποκάλυψε μια νέα προσθήκη στην οικογένεια εκτυπωτών επίπεδης επιφάνειας Arizona, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν αυτόν τον παραγωγικό, ευέλικτο και ιδιαίτερα αποδοτικό εκτυπωτή επίπεδης επιφάνειας σε δράση. Οι εκτυπωτές Arizona μπορούν να λειτουργήσουν με μια τεράστια ποικιλία άκαμπτων και εύκαμπτων υλικών, συμπεριλαμβανομένων πιο «δύσκολων» υλικών, όπως χαρτόνι, ξύλο ή γυαλί, τα οποία είναι ιδανικά για περιβάλλοντα retail και τουριστικές επιχειρήσεις. Η Canon ανακοίνωσε επίσης μια νέα καινοτομία για τη σειρά εκτυπωτών Arizona, ως μέρος του λογισμικού ροών εργασίας PRISMA XL Suite.

Η νεότερη προσθήκη στη βραβευμένη οικογένεια Colorado, η Σειρά Colorado M που ανακοινώθηκε πρόσφατα, έκανε την πρώτη της εμφάνιση επί Ευρωπαϊκού εδάφους, δείχνοντας σε PSP και τυπογραφεία τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ευελιξία διαμόρφωσης και η δυνατότητα επιτόπου αναβάθμισής της. Με τη μοναδική τεχνολογία FLXfinish+, καθώς και τη νέα δυνατότητα χρήσης λευκού μελανιού, παρουσιάστηκε η ευρεία γκάμα των εφαρμογών που μπορούν να παραχθούν, από ταπετσαρίες με φωτεινά και ζωηρά χρώματα έως γραφικά για βιτρίνες και εντυπωσιακά υλικά σήμανσης με φωτισμό από την εμπρός και την πίσω πλευρά. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους εκτυπωτές Arizona και Colorado εν δράσει κατά τη διάρκεια παρουσιάσεων.

Αναγνωρίζοντας τη σταθερή σημαντικότητα και ανάπτυξη της αγοράς ψηφιακής παραγωγής ταπετσαριών και τις ευκαιρίες που παρέχουν για τη μεταμόρφωση κάθε χώρου, στο «Εργοστάσιο ταπετσαριών UVgel» οι επισκέπτες είδαν πώς μπορούν να εκτυπώνουν μεγάλους όγκους υλικών ταπετσαρίας χωρίς επίβλεψη, σε εικοσιτετράωρη βάση. Αυτή η ολοκληρωμένη λύση, κοινή μεταξύ του περιπτέρου της Canon και του γειτονικού περιπτέρου της Fotoba, αναδεικνύει την ικανότητα της Σειράς Colorado M, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον εξαιρετικά μεγάλο τροφοδότη, τη μονάδα κοπής και το rewinder της Fotoba, να παράγει μία ευρεία ποικιλία προσεγμένων ταπετσαριών. Στο περίπτερο της Fotoba βρισκόταν επίσης το «Εργοστάσιο εκτυπώσεων UVgel», η λύση μεγάλου μεγέθους ρολού-σε-ρολό για την πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων υλικών με μελάνια UVgel.

Για την ανάδειξη των δυνατοτήτων της οικογένειας εκτυπωτών φωτογραφικής ποιότητας Canon imagePROGRAF, ο εκτυπωτής ρολού-σε-ρολό imagePROGRAF GP-4000 (44 ιντσών) παρήγαγε ζωντανά τα γραφικά για μια καμπάνια, με εκπληκτική ποιότητα εκτύπωσης και ευρεία γκάμα χρωμάτων. Χάρη στα έντεκα χρώματα που διαθέτει, μεταξύ των οποίων και το φθορίζον ροζ, ο imagePROGRAF GP-4000 μπορεί να δημιουργεί ιδιαίτερα εντυπωσιακές εκτυπώσεις, με αποχρώσεις από παστέλ μέχρι νέον. Έχει επίσης βαθμονόμηση PANTONE™, γεγονός που τον καθιστά ιδανική επιλογή για την παραγωγή γραφικών όπως αφίσες και υλικά σημείων πώλησης που περιλαμβάνουν χρώματα εταιρικής ταυτότητας.

Υπό το γενικό θέμα «Make It BIG», οι γραφίστες και οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης γραφικών μεγάλου format είδαν δημιουργίες οι οποίες υπερβαίνουν τα όρια και τους ενθάρρυναν να δημιουργήσουν νέα προϊόντα που κλέβουν τις εντυπώσεις. Στην ενότητα «Make It Grow», οι επισκέπτες είδαν πώς μπορούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, διευρύνοντας τα δημιουργικά και παραγωγικά όρια της επιχείρησής τους για να επιτύχουν και να αναζητήσουν ευκαιρίες επέκτασης σε νέες αγορές. Στις διάφορες παρουσιάσεις στο «τούνελ εφαρμογών» στο περίπτερο της Canon, οι επισκέπτες είχαν μια διαδραστική εμπειρία όπου μπορούσαν να περιεργαστούν από κοντά τα δείγματα, γεγονός το οποίο τους βοηθάει να σκεφτούν πώς μπορούν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε νέους τομείς εφαρμογών, όπως γραφικά για προωθητικές ενέργειες, διακόσμηση και συσκευασία.

Στην ενότητα «Make It Eye-Catching», οι επισκέπτες πήραν ιδέες σχετικά με το πώς μπορούν να “κλέψουν τις εντυπώσεις” είτε για την τόνωση των πωλήσεων, παρέχοντας στους καταναλωτές αξέχαστες εμπειρίες, είτε για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας σε έναν χώρο. Οι επισκέπτες του περιπτέρου είδαν επίσης την ενότητα «Make It Smart», με ολοκληρωμένα εργαλεία αυτοματισμού και ροών εργασίας που μπορούν να τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν με ευελιξία στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πελατών τους.

Εν αναμονή της FESPA 2023, ο Mathew Faulkner, EMEA Marketing & Innovation Director, Wide Format Printing Group, Canon Europe δήλωσε: «Στη φετινή FESPA Global Print Expo παρουσιάζουμε το χαρτοφυλάκιο των κορυφαίων λύσεων παραγωγής εκτυπώσεων μεγάλου format της Canon, δείχνοντας στους πελάτες μας ότι είμαστε έτοιμοι να τους υποστηρίξουμε στην αναζήτηση ευκαιριών δραστηριοποίησης στους τομείς του λιανικού εμπορίου, της διακόσμησης και της συσκευασίας, ώστε να αναπτυχθούν μέσα από την παραγωγή μεγάλων και εντυπωσιακών δημιουργιών που μένουν αξέχαστες. Είτε μέσω του τεράστιου μεγέθους είτε μέσω της σχεδίασης, των χρωμάτων, των ειδικών εφέ και των εξατομικευμένων εφαρμογών, όσο μεγαλύτερος είναι ο αντίκτυπος τόσο μεγαλύτερη είναι η αξία, αλλά και η ανάπτυξη και η επιτυχία.

Με την ανάκαμψη των εκδηλώσεων, των συνεδρίων και των εμπορικών εκθέσεων, βλέπουμε μια αύξηση στις εφαρμογές μεγάλου πλάτους, από πόστερ μέχρι καλύψεις τοίχων, αλλά και αυξανόμενη ζήτηση για εύκαμπτα υλικά σήμανσης, πανό και πτυσσόμενες κατασκευές. Οι πάροχοι εκτυπώσεων πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις με ευέλικτης ανάπτυξης (scalable) τεχνολογία και αυτοματισμό σε κάθε στάδιο της παραγωγής, στοιχεία που μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους και να μεγιστοποιήσουν τις ευκαιρίες για βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη. Χάρη στο εύρος των λύσεων της Canon, από εκτυπωτές επίπεδης επιφάνειας και ρολού-σε-ρολό έως λύσεις ροών εργασίας, καθώς και με τη νέα σειρά Colorado M με προαιρετικό λευκό μελάνι UVgel, μπορούμε να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας στην αναζήτηση νέων ευκαιριών στους τομείς των γραφικών, της διακόσμησης και της συσκευασίας».

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top