Αναζήτηση

Η drupa αναβάλλεται για τον Απρίλιο του 2021

Η drupa αναβάλλεται για τον Απρίλιο του 2021

Η εμπορική έκθεση drupa που έχει προγραμματιστεί για τις 16-26 Ιουνίου 2020 θα αναβληθεί για τις 20-30 Απριλίου 2021. Με τον τρόπο αυτό, το Messe Düsseldorf ακολουθεί τις οδηγίες της ομάδας διαχείρισης κρίσεων της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης και του ινστιτούτου Robert Koch κατά την αξιολόγηση του κινδύνου μεγάλων εκδηλώσεων. Βάσει αυτής της σύστασης και της πρόσφατης σημαντικής αύξησης του αριθμού των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2), συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, το Messe Düsseldorf επανεξέτασε την κατάσταση. Επιπλέον, υπάρχει ο γενικός κανονισμός για την πόλη του Ντίσελντορφ, κατά τον οποίο από τις 11 Μαρτίου 2020 απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες.

«Η απόφαση λήφθηκε σε στενή συνεννόηση με τις τους συμβούλους και τους χορηγούς μας», τονίζει ο Werner M. Dornscheidt, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Messe Düsseldorf GmbH. Αντικατοπτρίζει επίσης τις επιθυμίες των μεμονωμένων βιομηχανιών: «Ως συνεργάτης τους, κάνουμε αυτήν την στιγμή ό, τι μπορούμε για να μειώσουμε τις οικονομικές απώλειες που υπέστησαν οι εκθέτες μας».

«Η πόλη του Ντίσελντορφ ακολουθεί τις οδηγίες της κυβέρνησης και επιδιώκει να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά», τονίζει ο Thomas Geisel, Δήμαρχος του Ντίσελντορφ. Η καθυστέρηση της εξάπλωσης του ιού όσο το δυνατόν περισσότερο είναι κύριος στόχος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI). Για να μπορεί το Messe Düsseldorf να εκπληρώσει το καθήκον του απέναντι στην πρόληψη κινδύνων, έπρεπε κυρίως να ελαχιστοποιήσει τον όποιο κίνδυνο μόλυνσης σε μεγάλες εκδηλώσεις. Τα μέτρα για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης, τα οποία ορίζει σαφώς το Ινστιτούτο Robert Koch - όπως ο επαρκής αερισμός του χώρου, ο αποκλεισμός ατόμων από ομάδες κινδύνου και η εγκατάσταση προσυμπτωματικού ελέγχου στην είσοδο- είναι πρακτικά αδύνατο να υλοποιηθούν. Επίσης, παρόμοια μέτρα ήταν και είναι παράλογα δεδομένης της απρόβλεπτα ταχείας ανάπτυξης και του μεγέθους των διαφόρων εκδηλώσεων με έως και 60.000 συμμετέχοντες.

Ο πρόεδρος της Drupa κ. Claus Bolza-Schünemann δηλώνει: «Η αναβολή της drupa ήταν αναπόφευκτη μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η απόφαση είναι σωστή και υπεύθυνη. Πολλοί από τους εκθέτες θα ξεκινούσαν τώρα τις προετοιμασίες τους, οπότε με την σημερινή ανακοίνωση της αναβολής τους επιτρέπουμε να αντιδράσουν έγκαιρα, να αναπρογραμματίσουν και να προετοιμαστούν για την νέα ημερομηνία, τον Απρίλιο του 2021. Ο ενθουσιασμός για να «αγκαλιάσουμε το μέλλον (embrace the future)» παραμένει αμείωτο - και το 2021».

Ενόψει του αυξημένου κινδύνου που συνεπάγεται μια έκθεση με σημαντική διεθνή συμμετοχή, οι ενώσεις του κλάδου χαιρετίζουν επίσης την ανακοίνωση: «η drupa είναι ο σημαντικότερος τόπος συνάντησης για τη διεθνή βιομηχανία εκτύπωσης», λέει ο Dr. Markus Heering, Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Ένωσης Εκτύπωσης και Χαρτιού  της VDMA. «Πιστοί στο σύνθημα ‘embrace the future’, που χαρακτηρίζεται από προσωπικές, διεθνείς επαφές και ζωντανές παρουσιάσεις προϊόντων. Ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υπερβολικά υψηλός επί του παρόντος. Συνεπώς υποστηρίζουμε την απόφαση να αναβληθεί η εκδήλωση και προσβλέπουμε στην ημερομηνία επόμενου έτους.»

Η ένωση ξενοδόχων του Ντίσελντορφ (DEHOGA) στέλνει επίσης ένα σημαντικό μήνυμα: «Καλούμε τα μέλη μας και ολόκληρη τη βιομηχανία να είναι ευέλικτα όταν πρόκειται για εκ νέου κράτηση εκθετών και επισκεπτών. Εμπορικές εκθέσεις όπως η drupa διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στην πόλη και θα ήταν αντιπαραγωγικό να μην βοηθήσουμε σε μια τέτοια κατάσταση».

Ο Werner M. Dornscheidt εκφράζει την ικανοποίησή του για τη γενική συναίνεση και την ενθάρρυνση σε αυτή την ειδική κατάσταση: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους μας για την εξαιρετική συνεργασία για τη λήψη αυτών των δύσκολων και χρονοβόρων αποφάσεων. Είμαστε ευχαριστημένοι που οι νέες ημερομηνίες βρέθηκαν και ανακοινώθηκαν τόσο σύντομα ώστε να παράσχουμε βοήθεια σε όλους όσους επηρεάζονται με αξιοπιστία στον σχεδιασμό.»​

 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top