Αναζήτηση

Η EPSON στην Heimtextil 2018 - Φρανκφούρτη, 9-12 Ιανουαρίου

Η EPSON στην Heimtextil 2018 - Φρανκφούρτη, 9-12 Ιανουαρίου

Η Epson προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα αξιόπιστων λύσεων που συνδυάζουν τεχνολογία αιχμής για το σύνολο της εκτύπωσης, όπως κεφαλές PrecisionCore Epson, ειδικά μελάνια και μηχανική ακριβείας, με επιλογές από εκτυπωτές inkjet για απευθείας εκτύπωση σε είδη οικιακής χρήσης, εκτυπωτές sublimation σε τρισδιάστατα αντικείμενα όπως πιάτα, μαχαιροπίρουνα και άλλα, έως πλήρη εκτυπωτικά συστήματα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας για τον βιομηχανικό τομέα.

Η σύγχρονη κλωστοϋφαντουργία έχει ανάγκη από την επιλογή και την ακραία εξατομίκευση. Για να καλύψει αυτή την ανάγκη, η Epson έχει αναπτύξει προϊόντα όπως ο ψηφιακός εκτυπωτής Monna Lisa για ύφασμα - το 2005, απετέλεσε έναν από τους πρώτους που χρησιμοποίησε μελάνια pigment για οικιακές εφαρμογές κλωστοϋφαντουργίας, εκτυπώνοντας περισσότερα από 5.000.000 μέτρα μέχρι σήμερα - καθώς και μια σειρά sublimation και direct to fabric εκτυπωτών.

Η ποικιλία των υλικών που μπορούν να τυπωθούν με τα διαφορετικά είδη μελανιών, συμπεριλαμβανομένου του μαλλιού, αλλά και το λινό, το βαμβάκι, το μεταξωτό και το πολυεστερικό ύφασμα, σε συνδυασμό με την ισχύ της τεχνολογίας Epson, σημαίνει ότι είναι δυνατή η αναπαραγωγή ποιοτικών σχεδίων σε ζωντανά χρώματα και σε διαφορετικές ποσότητες.

Τα σχέδια που χρησιμοποιούνται για την εξατομίκευση των αντικειμένων και των κλωστοϋφαντουργικών και λοιπών προϊόντων σε ύφασμα ή άλλα υλικά, συμπεριλαμβανομένης της ταπετσαρίας, σχεδιάστηκαν από τους Luciana και Fulvio Alvisi, δημιουρ-γούς και υπεύθυνους του studio Alvisi e Alvisi από το 1973. Το studio ασχολείται με την καινοτόμο μελέτη σχεδίων για ύφασμα και εδρεύει στο Κόμο της Ιταλίας -πρωτεύουσας του μεταξιού!

Ο διευθυντής πωλήσεων και marketing Direct to Fabric EMEAR & Americas, κ. Giovanni Pizzamiglio τονίζει: "Η Epson επιθυμεί να καταστεί ένας απαραίτητος τεχνολογικός συνεργάτης στον τομέα βιομηχανικής εκτύπωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Στόχος είναι να προσφέρει στους κατασκευαστές, τους επαγγελματίες λιανικής πώλησης και τους σχεδιαστές την ευκαιρία να παράγουν γρήγορα και ανταγωνιστικά προϊόντα, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ταχεία προσαρμογή στις νέες τάσεις της αγοράς. Με το μεγάλο εύρος των προϊόντων μας, από τον εκτυπωτή Monna Lisa για βιομηχανική ψηφιακή εκτύπωση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων έως την εξάχνωση και την εκτύπωση DTG, είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες οποιασδήποτε αγοράς".

Ακολουθούν οι περιγραφές ορισμένων από τις λύσεις της Epson:

1.- Ο εκτυπωτής Monna Lisa Evo Tre, παράγεται από τον F.lli Robustelli. Είναι εξοπλισμένος με τις κεφαλές εκτύπωσης Epson PrecisionCore και τα μελάνια Genesta, σχεδιασμένα από την Epson σε συνεργασία με την For.Tex, προσφέροντας την απόλυτη συνολική λύση βιομηχα-νικής εκτύπωσης σε ύφασμα. Είναι ο πρωτοποριακός εκτυπωτής της σειράς inkjet DTF που χαρακτηρίστηκε ως η επανάσταση στην αγορά ψηφιακής εκτύπωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων. Θεωρείται ως το τέλειο εργαλείο που θα μπορούσε να κινηθεί από τη φάση του δειγματισμού έως και την αξιόπιστη βιομηχανική παραγωγή. Διατίθεται σε τρία πλάτη (180, 220 και 320 cm), ενώ προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μειωμένο χρόνο παραγωγής, δυνατότητα εκτύπωσης προσαρμοσμένων σχεδίων σε ένα ευρύ φάσμα υφασμάτων και ευελιξία παραγωγής δειγμάτων χαμηλού κόστους.

Χρησιμοποιεί 8 χρώματα μελάνι pigment Genesta για εκτύπωση σε διάφορα υφάσματα για τον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας οικιακής χρήσης. Η εκτύπωση με αυτά τα μελάνια δεν απαιτεί διαδικασίες ατμού και πλύσης, γεγονός που δίνει στον Monna Lisa χαμηλή περιβαλλοντική επίδραση.

Τα υφάσματα που τυπώνονται με τις μηχανές Monna Lisa έχουν υψηλή απόδοση και σταθερότητα χρώματος, και άριστη δυνατότητα αναπαραγωγής - χαρακτηριστικά πολύ βασικά για τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στην κλωστοϋφαντουργία οικιακής χρήσης.

2.- O SureColor SC-F9300 είναι ένας τετράχρωμος sublimation εκτυπωτής πλάτους 162.56 cm για εύκολη εκτύπωση με χαμηλές τιμές. Αυτό το μηχάνημα είναι εξαιρετικά ευέλικτο και ιδανικό για την παραγωγή μικρού όγκου ποιότητας υφάσματος, και την εξάχνωση σχεδίων σε άκαμπτα υλικά, όπως αντικολλητικά πάνελ, επιφάνειες τραπεζιών, αντικείμενα οικιακής χρήσης όπως κύπελλα, μαχαιροπίρουνα, πιατικά, βάζα, σουβέρ και άλλα είδη.

Το μοντέλο SureColor SC-F9300 χρησιμοποιεί μελάνια pigment UltraChrome DS και μαύρο HDK υψηλής πυκνότητας. Έχει διπλές κεφαλές Epson PrecisionCore TFP για συνεπή, αξιό-πιστα αποτελέσματα με εξαιρετικό χρώμα και ευκρίνεια.

3.- O SureColor SC-F2000 είναι ο εκτυπωτής που χρησιμοποιείται για απευθείας εκτύπωση σε ύφασμα (DTG) και μπορεί να τυπώσει T-shirts, πετσέτες, ποδιές, μαξιλάρια και τσάντες μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή εκτυπωτή. Η Epson εκτιμά ότι, από το λανσάρισμά του έως τον Αύγουστο του 2017, έχει εκτυπώσει πάνω από 36.000.000 μπλουζάκια παγκοσμίως! Εκείνο που είναι σημαντικό να αναφέρουμε είναι πως όλα τα μελάνια - Genesta, UltraChrome DS και UltraChrome DG - έχουν επιτύχει την πιστοποίηση ECO PASSPORT από την OEKO-TEX κι έρχονται για να επιβεβαιώσουν τη δέσμευση της Epson στην υποστήριξη της βιώσιμης παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Η IMAGCO ως ο επίσημος αντιπρόσωπος της Epson για τις εκτυπωτικές λύσεις που παρουσιάστηκαν, βρισκόταν εκεί όλες τις ημέρες της έκθεσης.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιάννης Τζώρτζης δήλωσε πως ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε μια παρόμοια έκθεση και εντυπωσιάστηκε από τους υψηλού επιπέδου εκθέτες και επισκέπτες της - ανθρώπους από τον χώρο του interior Design, Αρχιτέκτονες, Εμπόρους λιανικής και Επιχειρηματίες της κλωστοϋφαντουργίας και της Βιομηχανίας Εκτύπωσης σε ύφασμα. Δίνοντας έμφαση είπε πως πιστεύει ακράδαντα ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που και μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει κάθε τέτοια δυνατότητα και να γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική, όχι μονάχα σε ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών με άριστα και σταθερά αποτελέσματα, αλλά έχει επίσης, τεράστια δημιουργική ικανότητα και μεράκι. Εμείς μαζί με τη Epson έχουμε να προτείνουμε τις αξεπέραστες εκείνες λύσεις που μπορούν να φέρουν αυτά τα αποτελέσματα!» 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top