Αναζήτηση

Η SKAG επανασυστήνεται με την #getinspired νέα εταιρική της ταυτότητα

Η SKAG επανασυστήνεται με την #getinspired νέα εταιρική της ταυτότητα

Μετά από 67 χρόνια ανοδικής και επιτυχημένης πορείας η Skag παρουσίασε χθες, σε εκδήλωση που παρέθεσε για τους δημοσιογράφους, τη νέα εικόνα και φιλοσοφία της, με ομιλητές την Πόπη Σκαγιά, Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας και τον Θοδωρή Σκαγιά, Οικονομικό Διευθυντή και Διευθυντή Προμηθειών.

H SKAG, η 100% ελληνική εταιρεία ηγέτης στην παραγωγή χαρτικών ειδών γραφής και αρχειοθέτησης στην Ελλάδα, μπαίνει σε νέα εποχή και ανανεώνει ριζικά την ταυτότητά της με στόχο να αναδείξει το ευρύ προϊοντικό της porfolio προσφέροντας έμπνευση, ζωή και χρώμα σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Πόπη Σκαγιά, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι που η SKAG μπαίνει σε μια νέα εποχή, με ανανεωμένη εικόνα και ταυτότητα, επιδιώκοντας να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς τους. Μετά από πολυετή μελέτη και σε συνεργασία με την The Growth Challenge και την Τruberries, πάντα με σεβασμό στον καταναλωτή και τους B2B συνεργάτες μας, πραγματοποιήσαμε μια στρατηγική επένδυση για το μέλλον, όπου μέσα από τις αρχές και τις αξίες μας αναδείξαμε το σύνολο των προϊόντων μας που είναι συνυφασμένα με την υψηλή ποιότητα. Πρόκειται για μια κομβική στιγμή για την SKAG που στοχεύει τόσο στη στήριξη των βιβλιοπωλείων με ουσιαστικό τρόπο, όσο και στην ικανοποίηση του καταναλωτή από τα προϊόντα που αγοράζει, προστατεύοντάς τον παράλληλα από τις αντιγραφές. Γνωρίστε μας, λοιπόν, ξανά και #getinspired στη ζωή και την καθημερινότητά σας!».

Με ανανεωμένο λογότυπο, με φρέσκια εικόνα μίνιμαλ αισθητικής και γραμμών και με τη νέα #getinspired φιλοσοφία της, εισάγει 4 δομικούς πυλώνες, οι οποίοι σηματοδοτούν και ταυτίζονται με 4 περιοχές προϊοντικής δράσης. Διατηρώντας την αμιγώς πελατοκεντρική της στρατηγική, η SKAG οργάνωσε το σύνολο του προϊοντικού της porfolio με κατανοητό και απλό τρόπο και με #getinspired προσέγγιση, όπου όλα τα προϊόντα της ακολουθούν διαφορετικές εκφάνσεις της ζωής του καταναλωτή και δίνουν έμπνευση για Μάθηση (Learn), Οργάνωση (Plan), Δημιουργία (Create) και Παιχνίδι (Play).

Έτσι, η SKAG παρουσιάζει τα 4 νέα προϊοντικά της σήματα:

  1. SKAG Learn: Με χαρτικά προϊόντα γραφής και μάθησης όπως τετράδια κλασσικά και θεματικά, σχολικά βοηθήματα κλπ., η εταιρεία προάγει την εμπειρία της μάθησης, αλλά και την εύκολη και ευχάριστη προσήλωση στο στόχο.
  2. SKAG Plan: Με προϊόντα οργάνωσης και αρχειοθέτησης όπως κλασέρ γραφείου, ντοσιέ με λάστιχο, κουτιά PP αρχειοθέτησης, θήκες, φακέλους κλπ., για μικρούς και μεγάλους μαθητές, αλλά και επαγγελματίες, η SKAG αναδεικνύει την έννοια του προγραμματισμού, εμπνέοντας και δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για μια ευχάριστη επαγγελματική καθημερινότητα με άρτια αισθητική.
  3. SKAG Create: Με προϊόντα ζωγραφικής και είδη χειροτεχνίας όπως μπλοκ ζωγραφικής, ακουαρέλες, πινέλα, χρώματα κλπ., η εταιρεία ενισχύει ουσιαστικά την εμπειρία της δημιουργίας, την ανάγκη της ελεύθερης έκφρασης, ενώ καλλιεργεί έμπρακτα τη φαντασία.
  4. SKAG Play: Με προϊόντα που σχετίζονται με το παιχνίδι -κλασσικά, δημιουργικά και τεχνολογίας- που απελευθερώνουν τη φαντασία των παιδιών, η SKAG εμπνέει για εξερεύνηση, πειραματισμό και ψυχαγωγία, γιατί χωρίς παιχνίδι κανένα ταξίδι έμπνευσης δεν θα ήταν ολοκληρωμένο!

Επιπλέον η SKAG, με αφορμή τη νέα της ταυτότητα, σχεδίασε ένα ολοκαίνουριο website, μοντέρνας αισθητικής, με φρέσκο και φιλικό χαρακτήρα, όπου θα μπορούν οι καταναλωτές να πλοηγηθούν ανακαλύπτοντας την ποικιλία των προϊόντων της και να εμπνευστούν για την καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις δράσεις της SKAG για την Κοινωνία, τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον, τη φιλοσοφία και όσα πρεσβεύει το brand από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, αλλά και το ήθος και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ως Εργοδότης, ως Βιομηχανία και ως Υπεύθυνος Εταιρικός Πολίτης.

Το rebranding θα υποστηριχθεί από marketing πλάνο συνολικής επένδυσης 500.000 ευρώ, το οποίο θα τρέχει έως το τέλος του έτους. Για την υλοποίησή του η Skag θα συνεργαστεί με την 4 Wise Monkeys. Την εκδήλωση επιμελήθηκε η The Kompany.

Η εταιρεία επίσης, προγραμματίζει επένδυση 3 εκατ. ευρώ για νέα εκτυπωτική μονάδα, εγκαταστημένη στο Κρυονέρι, η οποία θα προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης της εταιρείας στο χώρο της συσκευασίας, των εκδόσεων και των γραφικών τεχνών.

Στην εγχώρια αγορά η εταιρεία είναι ηγέτης, στον χώρο που δραστηριοποιείται, με μερίδια που φτάνουν στο 40-45%. Βασικός της ανταγωνιστής στην ελληνική αγορά είναι οι εισαγωγές από την Τουρκία.

Η SKAG όμως επιδιώκει και την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών. Το 10% των προϊόντων που παράγει η εταιρεία στο εργοστάσιο στο Κρυονέρι, αφορούν εξαγωγές με μεγαλύτερη αγορά την Κύπρο ενώ τα προϊόντα διατίθενται από τις Βαλκανικές χώρες, τη Μάλτα και τη Μέση Ανατολή έως και την Ιαπωνία.

Λίγα Λόγια για την SKAG

H SKAG, Θ.Κ.ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ, 100% ελληνική εταιρεία, ιδρύθηκε το 1956 από τον Θεόδωρο Σκαγιά και δραστηριοποιείται στην παραγωγή χαρτικών ειδών γραφής και αρχειοθέτησης, όπως τα τετράδια ΔΙΕΘΝΕΣ SUPER, τα θεματικά τετράδια UNIVERSITY, τα κλασέρ γραφείου SKAG SYSTEMS, καθώς και τα προϊόντα Χειροτεχνίας SKAG DECO.

Ταυτόχρονα, η SKAG παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών για εξειδικευμένες και εξατομικευμένες ανάγκες επιχειρήσεων, μέσα από συνεχείς επενδύσεις σε νέα ψηφιακά, πλήρως αυτοματοποιημένα μηχανήματα εκτύπωσης και φινιρίσματος.

Με 102 άτομα προσωπικό και μια υπερσύγχρονη ιδιόκτητη βιομηχανική μονάδα παραγωγής 24.000 τ.μ. στο Κρυονέρι Αττικής που διαθέτει χώρους αποθήκευσης και διανομής, η SKAG αποτελεί σήμερα την πρώτη και άκρως ανταγωνιστική επιλογή για την εγχώρια παραγωγή. Παράλληλα, από το 1990 μέχρι και σήμερα διαθέτει εξαγωγική δραστηριότητα, σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Η SKAG αποτελεί ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενώ διαθέτει πιστοποίηση από την EUROCERT για την Ιδιοκτησία, Παραγωγή και Φορολογική της έδρα στην Ελλάδα. Επιπλέον, έχει πιστοποιηθεί με το ISO 9001:2015 (Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας), ISO 14001:2015 (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης), ISO 45001:2018 (Σύστημα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας), ενώ διαθέτει το Πρότυπο Αξιολόγησης ETHOS PLATINUM, το οποίο σχετίζεται με το Σύστημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που εφαρμόζει.

Περισσότερες πληροφορίες: www.skag.gr | Ιnstagram | Facebook | LinkedIn

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top