Αναζήτηση

Λούπες /// Σεμινάρια Μεταξοτυπίας Απριλίου - Μαίου

Λούπες /// Σεμινάρια Μεταξοτυπίας Απριλίου - Μαίου

Ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές του τυπώματος με την τεχνική της μεταξοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Μπορεί να ενδιαφέρει γραφίστες, εικονογράφους, εικαστικούς, σχεδιαστές υφασμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και οποιονδήποτε θέλει να ανακατευτεί με μελάνια, τελάρα και σπάτουλες και να πειραματιστεί.

Η μεταξοτυπία είναι μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ. Το μελάνι περνάει απ’ το τελάρο με τη βοήθεια της σπάτουλας και η εικόνα μας αναπαράγεται πάνω σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια (χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α.). Τα χρώματα είναι έντονα και δυνατά και γι’ αυτό τα τυπώματα τόσο ξεχωριστά.

Είναι μια διαδικασία δημιουργική, διασκεδαστική και φιλική στον πειραματισμό, στο λάθος και στο τυχαίο και δεν απαιτεί πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Στα σεμινάρια βλέπουμε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, από την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Τα μελάνια που χρησιμοποιούμε είναι υδατοδιαλυτά και ιδανικά για χαρτί και ύφασμα. Μαθαίνουμε να τυπώνουμε με τον απλούστερο τρόπο, έτσι ώστε μετά να μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία ακόμα και στο σπίτι!

Περιγραφή μαθημάτων:

Μάθημα 1: Εισαγωγή, ιστορία της μεταξοτυπίας, γνωριμία με τα υλικά και τα εργαλεία και επιλογή εικόνας Μάθημα 2: Προετοιμασία τελάρου, επεξεργασία και εμφάνιση εικόνας. Τεχνική στένσιλ με χαρτί και τύπωμα. Μάθημα 3&4: Τεχνικές και τύπωμα Μάθημα 5: Τύπωμα και αποκατάσταση τελάρου.

Απρίλιος-Μάιος /// Δύο Τμήματα των 6 ατόμων, 5 εβδομαδιαίες συναντήσεις

Τμήμα Τετάρτης 17:00 - 22:00 (18/04 - 16/05)

Τμήμα Σαββάτου 10:30 - 15:00 (21/04 - 19/05)

*Λόγω του οτι οι θέσεις είναι περιορισμένες, αν θέλετε να κάνετε κράτηση σας συμβουλεύουμε να είσαστε γρήγοροι!

Κόστος: 160€ 130€ δίδακτρα + 30€ υλικά*

*Στο κόστος των υλικών συμπεριλαμβάνονται: μελάνια (υδατοδιαλυτά), χημικά (emulsion, καθαριστικά) και 25 χαρτιά. Κάθε μαθητευόμενος θα τυπώσει ένα σχέδιο με δύο χρώματα και εκτός από τα 25 χαρτιά πού του διαθέτουμε, μπορεί να κανει 25 ακόμα τυπώματα σε διάφορες επιφάνειες της επιλογής του πχ. t shirt, plexiglass, χαρτόνι, ύφασμα, ξύλο κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο loupeslou@gmail.com ή στείλτε μήνυμα στην σελίδα Λούπες στο facebook www.facebook.com/loupesprinting

Πηγή: https://grartist.blogspot.com/2018/03/loupes-seminaria-metaxotypias.html

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top