Αναζήτηση

Microsoft Synthesis | Δείτε live ή on demand το πρώτο επεισόδιο

Microsoft Synthesis | Δείτε live ή on demand το πρώτο επεισόδιο

Τρίτη 01 Ιουνίου 2021 –  Ο απόηχος της πανδημίας και η επόμενη μέρα της χώρας μας με όχημα την τεχνολογία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ήταν το βασικό θέμα του πρώτου επεισοδίου του Microsoft Synthesis, της συμπαραγωγής  της Microsoft και της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε προχθές το βράδυ με θέμα “Envisioning the future”.

Ο Πρόεδρος της Microsoft κ. Brad Smith τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα για τον εκδημοκρατισμό της τεχνολογίας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Όταν κοιτάζω ας πούμε την Ελλάδα, ή την Αθήνα, εδώ έχουμε το φάρο της δημοκρατίας, τον τόπο γέννησης της δημοκρατίας. Και μπορεί στον κόσμο να υπάρξουν πόλεις και χώρες που θα εξελιχθούν σε πρότυπα ενός «ψηφιακού αυταρχισμού». Στον αντίποδα, θα χρειαστούμε πόλεις και χώρες που θα αποτελέσουν τα πρότυπα της ψηφιακής δημοκρατίας. Και νομίζω πως αυτός είναι ένας ρόλος που μπορεί και πρέπει να παίξει η Αθήνα και η Ελλάδα. Και αυτό θα είναι σημαντικό για τον κόσμο ολόκληρο».

Στο ψηφιακό οικοδόμημα που άρχισε να χτίζει η χώρα μας και ιδιαίτερα στην εμπειρία της οργάνωσης της πλατφόρμας εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης: «Οι περισσότερες χώρες έχουν μία ψηφιακή πλατφόρμα, εμείς κάναμε κάτι που απεδείχθη σωτήριο, χρησιμοποιήσαμε και την άυλη συνταγογράφηση και έτσι για πρώτη φορά το κράτος πήγε στον πολίτη, ήρθε και του πρότεινε ραντεβού και φυσικά δομήσαμε και φυσικά κανάλια επικοινωνίας».

Από την πλευρά του ο CEO της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη δυνατότητα των επιχειρήσεων της χώρας να ανακάμπτουν: «Είδαμε τις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν μέσα σε αυτό χρόνο να έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό που είναι η προσαρμοστικότητα, η ευελιξία. Οι επιχειρήσεις δηλαδή που είδανε το πώς μπορούν να αξιοποιήσουμε το online για να χτίσουν τη σχέση τους με τους πελάτες ή να βρουν τη λύση στο πρόβλημα της διανομής  ακόμα και επιχειρήσεις εργοστάσια να μπούνε σε καινούργια προϊόντα όπως είναι οι μάσκες. Η αισιοδοξία είναι χαρακτηριστικό όλων αυτών των επιχειρήσεων.  Η αισιοδοξία ότι μπορούμε να βρούμε λύση σε αυτά τα προβλήματα». 

Επιπλέον, στο πρώτο επεισόδιο του Microsoft Synthesis κατέθεσαν τις απόψεις τους για την επόμενη μέρα της πανδημίας ο κορυφαίος ιστορικός κ.  Yuval Noah Harari, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος κ. Ιωάννης Βασιλάκος, η κ. Ασπασία Χασιώτη Γενική Διευθύντρια Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, η κ. Κατερίνα Βλάχου Διευθύνουσα Σύμβουλος της Mondelēz Hellas, o κ. Αλέξης Παπάζογλου, συγγραφέας και ο κ. Δημήτρης Τάρλοου σκηνοθέτης, μεταφραστής και ηθοποιός, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεάτρου ΠΟΡΕΙΑ.

Το πρώτο επεισόδιο του Microsoft Synthesis είναι διαθέσιμο on demand μέσω εγγραφής στο ακόλουθο link: Microsoft Synthesis

 

 

Σχετικά με τη Microsoft

Η Microsoft (Nasdaq "MSFT"), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: https://www.microsoft.com/el-gr

Η Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp. στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top