Αναζήτηση

Νέες προτάσεις ψηφιακής εκτύπωσης & φινιρίσματος από τη GRAPHCOM στη Syskevasia '18

Νέες προτάσεις ψηφιακής εκτύπωσης & φινιρίσματος από τη GRAPHCOM στη Syskevasia '18

Με ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο λύσεων παραγωγής εκτυπώσεων για τον ευρύτερο χώρο της συσκευασίας συμμετείχε η GRAPHCOM στη Syskevasia’18. Οι νέες προτάσεις ψηφιακής εκτύπωσης & φινιρίσματος για εφαρμογές ετικέτας έως και κυτιοποιίας απευθύνονται σε επαγγελματίες εκτυπωτές, βιομηχανίες συσκευασίας, διαφημιστικές εταιρίες καθώς και τελικούς πελάτες όπως αλυσίδες super market, συνεταιρισμούς κ.α.

Digital print - embellishment

Ξεκινώντας από τις καινοτομίες της MGI στην ψηφιακή εκτύπωση & φινίρισμα, σε συνεργασία με την Konica Minolta παρουσιάστηκε ζωντανά το σύστημα ψηφιακής επιβερνίκωσης JETVARNISH 3DS με inline μονάδα χρυσοτυπίας iFOIL-s. Οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν σε παραγωγή συσκευασίες, εξώφυλλα, αφίσες με μοναδικά, ανάγλυφα εφφέ βερνικιού & foil.

 

Η τεχνολογία JETVARNISH 3D εφαρμόζεται σε φύλλα (έως Β1+) ή ρολά και προσφέρει τη δυνατότητα μικρών και μεγάλων παραγωγών πολυτελών εντύπων ή συσκευασιών χωρίς περιορισμούς, προωθητικών ενεργειών και προσωποποιημένων προϊόντων με τη χρήση ανάγλυφου βερνικιού και foil σε μεταβλητά δεδομένα (VDP, VDF).

Δείγματα πραγματικών εργασιών πελατών, από ετικέτες, κουτιά, πλαστικές κάρτες, μέχρι promo συσκευασίες με spot UV, ανάγλυφο foil ή συνδυασμό foil με τετραχρωμία προς δημιουργία νέων, μεταλλικών χρωματικών παλετών, όπως προκύπτουν από την πλατφόρμα Meteor Unlimited Colors της MGI, διακοσμούσαν το περίπτερο. Εκπρόσωποι των GRAPHCOM και Konica Minolta βρίσκονταν στη διάθεση των επισκεπτών για περαιτέρω ενημέρωση και αναζήτηση λύσεων προσαρμοσμένων στις εκάστοτε ανάγκες παραγωγής.


 

  

Ένας νέος ψηφιακός εκτυπωτής web press της Konica Minolta παρουσιάστηκε επίσης ζωντανά. Το νέο μοντέλο είναι ιδανικό για μικρές και μεσαίες παραγωγές ετικέτας από ρολό, εύκαμπτης συσκευασίας αλλά και διαφημιστικών & ειδικών εφαρμογών (ταμπελάκια, σουπλά, ημερολόγια, ετικέτες κ.α.) σε συνθετικά υλικά, όπως η σειρά MDV Robuskin (PET, XTP κ.α.).

Λύση για μικρές παραγωγές εντύπων, ετικετών, φακέλων αλλά και χαρτοσακούλας και διπλωτών κουτιών προσφέρουν οι ευέλικτοι laser εκτυπωτές της Xante. Έτοιμα κομμένα κουτιά και χαρτοσακούλες διαφόρων ποιοτήτων και σχημάτων εκτυπώνονταν εύκολα και γρήγορα στον Ilumina Heavyweight Champion (HWC) για βαρύ χαρτί (έως 500γρ.). Αντίστοιχα στον Enpress, το νεότερο μοντέλο με αναβαθμισμένη ποιότητα και ταχύτητα εκτύπωσης παράχθηκαν χάρτες, μενού, ετικέτες και στίκερ σε συνθετικό χαρτί Robuskin, τα οποία στη συνέχεια κόβονταν περιγραμματικά στο κοπτικό plotter Summa D60 FX.

 

 

Δείγματα του νέου, επίπεδου εκτυπωτή X32 της Xante προσέλκυσαν ακόμα το ενδιαφέρον των επισκεπτών. O νέος, κόμπακτ UV Led εκτυπωτής διαχειρίζεται άκαμπτα υλικά μέγιστου ύψους 28.6cm (!), που σημαίνει πρακτικά πως τυπώνει απευθείας σε έτοιμα διπλωμένα και κολλημένα κουτιά και 3D αντικείμενα, όπως πινακίδες, πλακάκια, ξύλινα διακοσμητικά, διαφημιστικά είδη κ.α., με δυνατότητα βερνικιού και λευκού χρώματος.

 

Μεγάλο σχήμα

Για τους επαγγελματίες large format με μεγάλους όγκους παραγωγής αφισών POS, καθώς και επιχειρήσεις με ενσωματωμένες μονάδες παραγωγής εκτυπώσεων (in-plants) όπως μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, η νέα σειρά inkjet εκτυπωτών HP Pagewide XL της ΗΡ έρχεται να θέσει νέα δεδομένα ταχύτητας & οικονομίας.

Βασισμένος στη μοναδική τεχνολογία HP Pagewide και χρησιμοποιώντας μελάνια pigment, ο HP Pagewide XL 8000 προσφέρει Α/Μ και έγχρωμες εκτυπώσεις σε ταχύτητες που φτάνουν τις 30 Α1 φύλλα/λεπτό (1500 Α1 φύλλα /ώρα) – η ταχύτερη ίσως εκτύπωση στην αγορά, ακόμα και σε σύγκριση με τους εκτυπωτές LED! Εξανεμίζοντας τους χρόνους παραγωγής, μειώνει το συνολικό κόστος για την επιχείρηση έως και 50%, ενώ εύκολα αντικαθιστά τα παλιότερα και πιο αργά μοντέλα. Ιδανικός για αφίσες, χάρτες, φωτογραφίες, τεχνικά & αρχιτεκτονικά σχέδια με κοφτές γραμμές και απόδοση κειμένου 2pt, εκτυπώνει σε χαρτιά απλά, ανακυκλωμένα, Tyvek, ματ φιλμ, με άοσμα μελάνια που είναι κατάλληλα για χρήση εσωτερικού χώρου όπως π.χ. σε εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ. Η εύκολη φόρτωση πολλαπλών ρολών σε συρτάρια, χωρίς άξονες, η εξαγωγή σε φύλλα, ο γρήγορος επεξεργαστής και το HP SmartStream software με ενσωματωμένο pdf management διευκολύνουν σημαντικά τη ροή εργασίας και κάνουν το χειρισμό του συστήματος απλή υπόθεση.

Η πολυαναμενόμενη Latex Rigid τεχνολογία της ΗΡ παρουσιάστηκε επίσης μέσω εφαρμογών. Η πρώτη πραγματική υβριδική τεχνολογία HP Latex Printing καινοτομεί, επεκτείνοντας τη χρήση των HP Latex «πράσινων» μελανιών σε άκαμπτα υλικά για εφαρμογές POP και διακόσμησης. Η εισαγωγή του λευκού μελανιού (HP Latex White Ink), του πιο λαμπερού και αδιαφανούς λευκού στην ψηφιακή εκτύπωση και τα ζωντανά, ελαστικά χρώματα που διατηρούν τις υφές των επιφανειών φέρνουν πραγματική επανάσταση στην αγορά του sign & display, καθώς και σε νέες αγορές (π.χ. ψηφιακή μεταλλοτυπία).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη GRAPHCOM, Τ/F:210 9823800, info@graphcom.gr.

 

 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top