Αναζήτηση

Νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες από τη Lino & τη Lino3D στη Syskevasia18

Νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες από τη Lino & τη Lino3D στη Syskevasia18

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της Lino και της Lino3D στην έκθεση «Συσκευασία18». Παρουσιάστηκαν πρωτοποριακές τεχνολογίες τόσο στην ψηφιακή εκτύπωση όσο και στην εκτύπωση 3D.

H Lino παρουσίασε σε λειτουργία τον εκτυπωτή ετικέτας και συσκευασίας Durst Tau 330, με 7 χρώματα, που εκτύπωνε σε διάφορα υλικά με απαράμιλλη ποιότητα και ταχύτητα των 48 μέτρων ανά λεπτό, προσελκύοντας την προσοχή πολλών επισκεπτών.

Επίσης παρουσιάστηκε το νέο ευέλικτο λογισμικό Durst Workflow, μία ολοκληρωμένη λύση διαχείρισης εργασιών ετικέτας και συσκευασίας που αρχίζει από το αρχείο του πελάτη μέχρι την ολοκλήρωση της εργασίας.  Το λογισμικό μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των χρηστών, προσφέροντας μεταξύ άλλων λύσεις για εκτύπωση μεταβλητών δεδομένων, υπολογισμό κόστους μελανιών, διαχείριση χρωμάτων, διαχείριση εργασιών κλπ.

Στο περίπτερο υπήρχαν δείγματα εκτύπωσης και συναρμολογημένα stands εκτυπωμένα στον νέο ψηφιακό επίπεδο εκτυπωτή κυματοειδών χαρτονιών & προβολής Durst Delta WT 250 με την νέα φιλική προς το περιβάλλον Τεχνολογία Νερού της Durst.

Πρόκειται για μοναδική καινοτομία από την Durst για άριστη εκτύπωση με ποιότητα, εφάμιλλη της όφσετ με εξαιρετικά γυαλιστερή επιφάνεια. Τα άοσμα μελάνια νερού είναι εύκαμπτα και μπορούν να διαμορφωθούν μετά την εκτύπωση, ενώ είναι κατάλληλα και για συσκευασία τροφίμων.

Παρουσιάστηκε επίσης και η ναυαρχίδα των εκτυπωτών της Durst με Τεχνολογία Νερού, ο Delta SPC 130. Πρόκειται για εκτυπωτή κυματοειδούς συσκευασίας και προβολής με τεχνολογία ενός περάσματος (single-pass) με ταχύτητα εκτύπωσης μέχρι 9.350 τ.μ. /ώρα, ο οποίος προσφέρει τη βιομηχανική παραγωγικότητα που απαιτείται για το μετασχηματισμό / μετακίνηση του τομέα της συσκευασίας προς την ψηφιακή τεχνολογία.

Παράλληλα με την πιο αποδοτική, από πλευράς κόστους, παραγωγή των συσκευασιών πολλαπλών χρήσεων (παρουσία στο ράφι) και των συσκευασιών πώλησης για μικρά και μεσαία τιράζ εργασιών, ο Delta SPC 130 υποστηρίζει επίσης, τη παραγωγή δειγμάτων, την προσωποποίηση προϊόντων και διαφορετικών εκδοχών - άμεσα και χωρίς κόστος και χρόνο προετοιμασίας. Πρόκειται για ιδανικό εκτυπωτικό σύστημα που μπορεί να ενσωματωθεί σε γραμμή παραγωγής.

Και βέβαια παρουσιάστηκε όλη η σειρά των UV inkjet επίπεδων εκτυπωτών της Durst, που, εκτός από πληθώρα άκαμπτων και εύκαμπτων υλικών, έχουν την δυνατότητα εκτύπωσης κυματοειδών χαρτονιών για συσκευασία και προβολή με εξαιρετική παραγωγικότητα και ποιότητα εικόνας.  

Στον τομέα της τελειοποίησης των εκτυπώσεων παρουσιάστηκαν οι λύσεις της Sei Laser και της Elitron.

Η Sei Laser διαθέτει τo Labelmaster - ένα σύστημα τεχνολογίας αιχμής  για την laser επεξεργασία υλικών σε ρολό στις αγορές της συσκευασίας και της ετικέτας. Είναι η κατάλληλη αρθρωτή λύση τόσο για το ψηφιακό όσο και το παραδοσιακό φινίρισμα.

Για τις εκτυπώσεις σε φύλλα η Sei Laser διαθέτει το σύστημα PaperOne για πολύπλοκες κοπές με καλούπι και το φινίρισμα για συσκευασία, ευχετήριες κάρτες, βιβλία, φυλλάδια, αφίσες και φακέλους, με τη μέγιστη ταχύτητα, με κορυφαία ποιότητα  και εξαιρετική ακρίβεια για πολύπλοκα λεπτομερή σχέδια.

H Elitron είναι κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ηλεκτρονικής σχεδίασης και των συστημάτων αυτόματης κοπής CNC. Η Ιταλική αυτή εταιρεία διαθέτει μηχανήματα κοπής και διαμόρφωσης χαρτονιών σε διαφορετικά μεγέθη και επίπεδα αυτοματισμών, που επιτρέπουν να προσαρμόζονται στις ανάγκες παραγωγής των πελατών.

Και τέλος μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε για την τρισδιάστατη εκτύπωση, που παρουσιάστηκε από την Lino3D, επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή μπαίνει σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής μας.

 

Εκτός της Massivit 3D για την παραγωγή υπερμεγέθων εκτυπώσεων, μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε και για τις εταιρείες: EnvisionTec που παράγει εκτυπωτές με μεγάλη εξειδίκευση στην αγορά οδοντοτεχνίας και τομείς υγείας,  Prodways που παράγει εκτυπωτές για βιομηχανία, κατασκευή πρωτοτύπων και Desktop Metal με τους πρωτοποριακούς 3D εκτυπωτές μετάλλων σε περιβάλλον γραφείου, για εφαρμογές παραγωγής πρωτοτύπων, εξαρτημάτων και ανταλλακτικών με μεγάλη ποικιλία μετάλλων και ειδικών κραμάτων. 

 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top