Αναζήτηση

Που οδεύει το φινίρισμα το 2018;

Που οδεύει το φινίρισμα το 2018;

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η πλειονότητα των δαπανών για τις εγκαταστάσεις εκτύπωσης το 2018 θα είναι για το φινίρισμα. Αυτό είναι απόλυτα λογικό. Ο αριθμός των νέων προϊόντων που παρουσιάζονται για ψηφιακή εκτύπωση αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η πρόοδος της inkjet επιτρέπει σε αυτήν την τεχνολογία να απευθύνεται σε ένα ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα εκτύπωσης. Η Inkjet χρησιμοποιείται για μεγαλύτερου όγκου τιράζ, καθώς και για μεγαλύτερους κύκλους λειτουργίας άνω των εκατό εκατομμυρίων σελίδων το μήνα.

Οι νέοι εκτυπωτές inkjet φύλλου ξεπερνούν σε παραγωγή τους προκατόχους τους που χρησιμοποιούν τόνερ. Όλα αυτά ωθούν τις διαδικασίες φινιρίσματος να είναι ταχύτερες, πιο ανθεκτικές και πιο έξυπνες. Υπάρχουν αναπόφευκτα περισσότερα βήματα στη διαδικασία φινιρίσματος και υπάρχουν μεγάλα πλεονεκτήματα από την επιτάχυνση της τελικής ροής εργασίας καθώς αυξάνεται ο ψηφιακός όγκος εκτύπωσης.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ψηφιακού φινιρίσματος είναι η μεγαλύτερη ενσωμάτωση των συστημάτων μετεκτύπωσης για συνεχόμενη ψηφιακή εκτύπωση. Η βιβλιοδεσία ή η καρφίτσα δεν γίνονται πλέον σε αυτόνομες μηχανές που περιμένουν τα τυπογραφικά πλάι στην offset. Τα μηχανήματα αυτά ενσωματώνονται πλέον στα ψηφιακά συστήματα φινιρίσματος σε ρολό - τα μηχανήματα ξετυλίγματος και κοπής παραδίδουν πλέον έτοιμα προς βιβλιοδεσία σώματα βιβλίων ή φύλλα, on demand σε σύνδεση με τα μηχανήματα βιβλιοδεσίας ή καρφίτσας.

Επομένως, ποιες είναι οι τάσεις σχετικά με το φινίρισμα που θα δούμε το 2018;

Μεγαλύτερα ψηφιακά τιράζ: Μεγαλύτερες ταχύτητες ψηφιακής εκτύπωσης και μεγαλύτερη ποιότητα εκτύπωσης (μαζί με ανταγωνιστικότερες τιμές αναλώσιμων) δηλώνουν αύξηση στα τιράζ της ψηφιακής εκτύπωσης. Οι μικρές παραγωγές θα συνεχίσουν, αλλά με non-stop κύκλους λειτουργίας. Το ψηφιακό φινίρισμα θα πρέπει να ενισχυθεί, ώστε να αποφύγει το κίνδυνο να γίνει ο αδύναμος κρίκος της on-demand αλυσίδας παραγωγής. Αυτό σημαίνει πιο ανθεκτικός, πιο στιβαρός εξοπλισμός φινιρίσματος. Και… που να χρειάζεται λιγότερη συντήρηση. Η μείωση του χρόνου αργίας του μηχανήματος είναι καίριας σημασίας.  

Περισσότερη ευελιξία: Οι αλλαγές μορφών πρέπει να είναι γρήγορες και ακριβείς. Οι παλιές δεξιότητες βιβλιοδεσίας εξέρχονται από την αγορά καθώς οι επαγγελματίες μεγαλώνουν και συνταξιοδοτούνται. Το ψηφιακό περιβάλλον είναι ένας εργασιακός χώρος που βασίζεται σε γραφικό περιβάλλον διεπαφής χρήστη μέσω εφαρμογών με οθόνη αφής. Δεν απαιτεί όση χειρωνακτική εργασία απαιτούσε παλαιότερα. Έτσι, η αυτοματοποίηση συμβαδίζει με την καλύτερη ποιότητα κατασκευής. Υπάρχει, εντούτοις, μια παγίδα. Η τιμή. Πίσω στο χρόνο, υπήρχε η ασφάλεια ότι τα μηχανήματα θα ήταν παραγωγικά για 10 χρόνια τουλάχιστον. Και οι επαγγελματίες επένδυαν με μεγαλύτερη ευκολία. Ο σημερινός κύκλος ζωής του εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας είναι στην καλύτερη περίπτωση τα πέντε χρόνια. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην αγορά κάτι νεότερο και καλύτερο. Επομένως, η τιμή του εξοπλισμού θα πρέπει να ταιριάζει στα νέα δεδομένα «επιστροφής επί της επένδυσης».

Μεγαλύτερη παραγωγή: Τα ψηφιακά συστήματα φινιρίσματος δεν έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τους συντρόφους τους της offset από άποψη ταχύτητας παραγωγής. Τα μεγάλα συστήματα βιβλιοδεσίας και καρφίτσας για offset, χρόνια τώρα, είναι ικανά για μέγιστες ταχύτατες παραγωγής της τάξεως των 18.000 - 22.000 προϊόντων ανά ώρα.

Τα αντίστοιχα ψηφιακά, μέχρι στιγμής δεν έχουν πλησιάσει τις ταχύτητες αυτές. Θεωρητικά η παραγωγή των ψηφιακών κυμαίνεται από 500 έως 7.000 προϊόντα ανά ώρα. Καθώς οι περισσότερες εργασίες μετατοπίζονται προς την ψηφιακή, οι πελάτες είναι απρόθυμοι να αγοράσουν πολλαπλά μηχανήματα βιβλιοδεσίας για να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες παραγωγές και απαιτούν ταχύτερα συστήματα.     

Το 2018 θα είναι μια ενδιαφέρουσα χρονιά καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας συνεχούς ροής inkjet and toner συνεχίζεται. Τα ψηφιακά πιεστήρια θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο προσκήνιο, καθώς οι προμηθευτές εισάγουν νέες τεχνολογίες σε ρυθμούς ρεκόρ. Αλλά θυμηθείτε την παλιά παροιμία, "δεν μπορείτε να πουλήσετε ένα απλό φύλλο χαρτιού!" Είναι το φινίρισμα που βάζει το προϊόν στα χέρια του πελάτη!

Πηγή: https://www.piworld.com/post/finishing-headed-2018/
Μετάφραση: Διονυσία Γιώργη

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top