Αναζήτηση

Printing Awards 2022: η BEL κέρδισε το Χρυσό βραβείο για το Control Center του Overprint

Printing Awards 2022: η BEL κέρδισε το Χρυσό βραβείο για το Control Center του Overprint

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Αθήνα 2 Δεκεμβρίου, 2021

BEL κέρδισε το Χρυσό βραβείο στην κατηγορία της στα Printing Awards 2022 που διοργανώθηκαν από την Boussias Communications για δεύτερη φορά στην Ελλάδα. Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας των εκτυπώσεων και της συσκευασίας συγκεντρώθηκαν στην τελετή απονομής που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, η bel έλαβε το Χρυσό βραβείο για την ολοκληρωμένη λύση του Overprint Control Center στην κατηγορία Συστήματα διαχείρισης παραγωγής και ποιοτικού ελέγχου στην εκτύπωση.

«Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που αποσπάσαμε το Gold βραβείο για το Control Center στα Printing Awards. Το βραβείο επισφραγίζει την δύναμή μας στην αγορά και την επίτευξη των στόχων μας αξιοποιώντας δεδομένα από ολόκληρη τη ροή εργασίας της παραγωγής, αυτοματοποιώντας διαδικασίες και συνδέοντας ανθρώπους και εξοπλισμό. Η βράβευση του Overprint MIS σημαίνει αναγνώριση των προσπαθειών όλων των ανθρώπων μας και του τρόπου με τον οποίο η bel οραματίζεται την ανάπτυξη των προϊόντων της γύρω από τους 3 πυλώνες: ψηφιοποίηση, αυτοματοποίηση, συνδεσιμότητα. Τα Printing Awards είναι ένα σημαντικός θεσμός που παρέχει το βάθρο για την ανάδειξη καινοτόμων και επιτυχημένων έργων. Οι πελάτες μας είναι αυτοί που μας εμπνέουν και μας κινητοποιούν καθημερινά ώστε να στοχεύουμε ψηλά.», λέει ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Global Sales & Business Development Director της BEL.

Η BEL έχοντας αναγνωρίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες της, κατέγραψε κάποιες από τις ανάγκες τους, συνοψίζοντας ως εξής: στην σύγκριση της προϋπολογιστικής κοστολόγησης με την απολογιστική κοστολόγηση των παραγγελιών, στην ακριβή και έγκαιρη πληροφόρηση σε δεδομένα χρόνου (και κατά συνέπεια κόστους) της παραγωγής, στην εξάλειψη λαθών που προκύπτουν από χειρωνακτικές καταχωρήσεις είτε λόγω λανθασμένων ποσοτήτων (π.χ. αναλώσεις εκτυπωτικών υλικών) ή λανθασμένων καταχωρήσεων (σε χρόνους έναρξης/λήξης, προετοιμασίας/παραγωγής εργασιών, σταματημάτων, αίτια σταματήματος π.χ. λόγω συντήρησης, βλάβης, διαλείμματος, κ.λπ.).

Εντόπισε λοιπόν την ανάγκη αυτοματοποίησης της επικοινωνίας και καταγραφής δεδομένων σε όλα τα παραγωγικά στάδια, που θα μπορούν να παρέχουν στο σύστημα στοιχεία και πληροφορίες με αυτόματο και αξιόπιστο τρόπο. Η λύση σε αυτή την ανάγκη δόθηκε με το Overprint Control Center, ένα ολοκληρωμένο σύστημα αυτόματης συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων από την παραγωγή μέσω της ενσωμάτωσης μονάδων PLC στον παραγωγικό εξοπλισμό και τη σύνδεσή τους με το Overprint MIS. Η εγκατάσταση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλο τον παραγωγικό εξοπλισμό (μηχανές εκτύπωσης, κοπτικές, διπλωτικές, κολλητικές, κλπ.) ανεξαρτήτως τύπου και κατασκευαστή.

Τα PLC παρακολουθούν on-line και καταγράφουν συνεχώς όλες τις κρίσιμες παραμέτρους της παραγωγικής διαδικασίας, για την επίτευξη εποπτείας σε πραγματικό χρόνο, όπως:

  • Χρόνο έναρξης, λήξης και διάρκεια των παραγωγικών σταδίων
  • Χρόνο έναρξης, λήξης και διάρκεια των σταδίων προετοιμασίας του εξοπλισμού
  • Μέση ταχύτητα λειτουργίας εξοπλισμού
  • Κατάσταση εξοπλισμού (προετοιμασία, λειτουργία, σταμάτημα)
  • Χρόνο έναρξης, λήξης και διάρκεια σταματημάτων εξοπλισμού
  • Αναλωθείσες και παραχθείσες ποσότητες εξαλείφοντας την ανάγκη χειροκίνητης εισαγωγής δεδομένων και κατά συνέπεια την εξάλειψη των ανθρώπινων σφαλμάτων.

Σήμερα, υπάρχει ένα καινούριο περιβάλλον όπου η ψηφιοποίηση, η αυτοματοποίηση και η συνδεσιμότητα παίζουν σημαντικό ρόλο στην αξιακή αλυσίδα. Το Overprint MIS και η προαναφερόμενη λύση αυτοματοποίησης Overprint Control Center αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε, γύρω από το πλαίσιο των 3 πυλώνων του οράματός μας The Connected Converter που είναι: Digitization – Automation – Connectivity.

Τα κύρια επακόλουθα που προκύπτουν από τα οφέλη της αυτοματοποίησης της επικοινωνίας και καταγραφής δεδομένων σε όλα τα παραγωγικά στάδια είναι η αυξημένη αποδοτικότητα της παραγωγής και η κερδοφορία, η ευελιξία και ανταγωνιστικότητα, και η βελτιωμένη ικανότητα εξυπηρέτησης πελατών.

Η ολοκληρωμένη λύση αυτοματοποίησης της εισαγωγής δεδομένων Overprint Control Center με την ενσωμάτωση μονάδων PLC και σύνδεσή τους στο σύστημα Overprint MIS έχει εγκατασταθεί με επιτυχία σε εκτυπωτικές μονάδες σε Ελλάδα, Τουρκία, Πολωνία.

BEL Information Systems
Η BEL είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην παροχή αποδεδειγμένων στην αγορά λύσεων και υπηρεσιών με εξαιρετικό ιστορικό από το 1998 στις βιομηχανίες γραφικών τεχνών και εκτυπώσεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, έχουμε αποκτήσει σημαντική εμπειρία και τεράστια γνώση στον κλάδο, αξιοποιώντας την σε πολυάριθμες επιτυχημένες εγκαταστάσεις σε διάφορες χώρες εντός των τομέων της Συσκευασίας, της Ετικέτας In-Mould (IML), της Ετικέτας Ρολού και της Εμπορικής Εκτύπωσης.

Η ναυαρχίδα μας, το Overprint είναι ένα end-to-end modular Print MIS, που συνδυάζει CRM, Εκτίμηση Κόστους και Διαχείριση Προσφορών, Σχεδιασμό και Παρακολούθηση Παραγωγής, Διαχείριση Αποθήκης και Business Intelligence, σε ένα απρόσκοπτο και φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον, παρέχοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία εγκατάστασης και παραμετροποίησης που
απαιτείται ώστε μια εταιρεία εκτύπωσης να παραμείνει κερδοφόρα και ανταγωνιστική.

Στο πλαίσιο της παροχής προηγμένων, ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής, η BEL συνεργάστηκε με φημισμένες και κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, όπως οι Adobe, Dalim, Insoft, Microsoft (Certified Partner and Independent Software Vendor) και η Twixl Media.

Η BEL καταβάλλει προσπάθειες ώστε να εξασφαλίζει στους πελάτες της πλήρη επιχειρησιακή κάλυψη με μια οικονομικά αποδοτική εγκατάσταση, γρήγορη απόδοση επένδυσης και οικονομικό κόστος ιδιοκτησίας.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top