Αναζήτηση

SAS - Microsoft: στρατηγική συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στην αξιοποίηση των data analytics για τις επιχειρήσεις

SAS - Microsoft: στρατηγική συνεργασία που αλλάζει τα δεδομένα στην αξιοποίηση των data analytics για τις επιχειρήσεις

17 Ιουνίου 2021 - Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της στρατηγικής συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Microsoft και SAS ενώνουν τις δυνάμεις τους και στην Ελλάδα με σκοπό την επιτάχυνση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και την Go-to-Market στρατηγική των επιχειρήσεων και στην ελληνική αγορά.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις λύσεις της SAS, θα μπορέσουν να επιταχύνουν την υλοποίηση της ψηφιακής στρατηγικής τους και να γίνουν πιο αποτελεσματικές λαμβάνοντας γρήγορα τις κατάλληλες αποφάσεις με τη χρήση των SAS analytics στο Azure. Επίσης θα μειώσουν τα επιχειρησιακά κόστη τους και το time-to-market μέσω της καλύτερης διαχείρισης των πόρων τους,  θα γίνουν πιο εξωστρεφείς και πελατοκεντρικές αξιοποιώντας στο μέγιστο με αυτό το τρόπο  το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα.

Με αυτή τη συνεργασία, SAS και Microsoft θα βοηθήσουν τους πελάτες που χρησιμοποιούν τις λύσεις της SAS  -σε διαφορετικούς κλάδους- μέσω της παροχής ολοκληρωμένων καθετοποιημένων επιχειρησιακών λύσεων – να απλοποιήσουν τη διαχείρηση των δεδομένων, να αυτοματοποιήσουν τη δημιουργία insights και να τα καταστασήσουν κατανοητά από όλα τα στελέχη του εκάστοτε οργανισμού. Με αυτό το τρόπο, βελτιώνεται η διαδικασία λήψης αποφάσεων και δίνεται η δυνατότητα στα στελέχη να επικεντρωθούν ακόμα πιο στοχευμένα στην ανάπτυξη του business.  

Από την πλευρά της SAS ο κ. Γιάννης Παπατσίρος, Region Leader για τις Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Μέση Ανατολή και Αφρική δήλωσε σχετικά:  «Σε ένα ταχέως μετακινούμενο και μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, υποστηρίζουμε τους πελάτες μας στο ταξίδι μεταμόρφωσής τους, κινούμαστε με αυτοπεποίθηση βάσει γρήγορων ακριβών αποφάσεων και ταυτόχρονα μειώνουμε το κόστος μέσω πραγματικού αυτοματισμού. Η συνεργασία με τη Microsoft βοηθά τους πελάτες μας να πετύχουν τα αποτελέσματα τους ταχύτερα, να διασφαλίσουν τη δυνατότητα κλιμάκωσης και να μειώσουν σημαντικά το διάστημα μετάβασης στην αγορά, καθιστώντας τους πελάτες μας έτοιμους για το μέλλον, σήμερα!»

Ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, General Manager της Microsoft σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, πρόσθεσε: «Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Microsoft και η SAS θα βοηθήσουν τους πελάτες που χρησιμοποιούν πλατφόρμες της SAS να επιταχύνουν την επιθυμητή ανάπτυξη και να βρουν νέους τρόπους για να οδηγήσουν την καινοτομία με ένα ευρύ φάσμα προσφορών SAS Analytics στο Microsoft Azure. Μαζί θα βοηθήσουμε τους πελάτες σε όλους τους κλάδους να αντιμετωπίσουν τις πιο κρίσιμες και πολύπλοκες αναλυτικές προκλήσεις τους.»

Η συνεργασία των δυο  εταιριών έρχεται να συνδυάσει τη 45ετή τεχνογνωσία της SAS στο Intelligent Decision Making,  με τη δύναμη της πλατφόρμας του Azure, εξασφαλίζοντας τόσο την ανθεκτικότητα όσο και την δυνατότητα για ανάπτυξη που είναι απαραίτητες για την επιχειρησιακή συνέχεια. Η συνεργασία βασίζεται στην ενοποίηση των λύσεων της SAS και της πλατφόρμας SAS Viya σε λύσεις cloud της Microsoft και προσφέρει στις επιχειρήσεις μία συνεκτική εμπειρία στο cloud με γρηγορότερη, πιο ισχυρή και εύκολη πρόσβαση στις λύσεις της SAS.  Ήδη σημαντικές εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους έχουν αρχίσει να βλέπουν τα στρατηγικά οφέλη αυτής της σύμπραξης.

Η κα Χριστίνα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της  Εθνικής Τράπεζας σχολίασε σχετικά :

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε άμεσα ένα στρατηγικό έργο για την τράπεζα με σημαντικό αντίκτυπο για εμάς. Μία παραδοσιακή on premise προσέγγιση θα απαιτούσε σημαντική επένδυση αλλά και αναμονή μηνών. Με τη λύση εγκατάστασης του SAS Viya στο Microsoft Azure Cloud, επιταχύναμε ένα νευραλγικό στρατηγικά για εμάς έργο. Tο SAS Viya on Azure αποτελεί την κεντρική μας πλατφόρμα στα Analytics, και βασικό εργαλείο δημιουργίας Data Insights και λήψης αποφάσεων για όλη την Τράπεζα. Με τη χρήση του, βελτιώσαμε δραστικά τη συνολική μας απόδοση καθώς και το λειτουργικό κόστος. Διαδικασίες που πριν χρειάζονταν ώρες για να ολοκληρωθούν, τώρα είναι θέμα λίγων λεπτών».

Ο κος. Kωνσταντίνος Φατόλας, Group IT Director της MYTILINEOS τονίζει: «Η MYTILINEOS, έχοντας επενδύσει εδώ και χρόνια στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, συνεχίζει σε αυτήν την κατεύθυνση, με στόχο την ανάπτυξη ασφαλών, αποδοτικών και βιώσιμων ψηφιακών υποδομών και λύσεων. Έτσι, ακολουθώντας τη στρατηγική μας για αξιοποίηση Cloud υπηρεσιών, επενδύσαμε σε Big Data και Data Warehouse υποδομές της Microsoft στο Azure και τις συνδυάσαμε με τις δυνατότητες της SAS στη διασφάλιση της ποιότητας και της ευρύτερης διακυβέρνησης των δεδομένων μας».

Τέλος, ο κ. Παύλος Κασκαρέλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου Ασφαλιστικής σημειώνει: «Σε συνέχεια της πολυετούς επιτυχημένης συνεργασίας μας, επιλέξαμε τη λύση της SAS για την εφαρμογή του διεθνούς προτύπου χρηματοοικονομικής αναφοράς IFRS17, πολύ περισσότερο όμως για να αξιοποιήσουμε τη νέα πλατφόρμα SAS Viya για την επιτάχυνση του ευρύτερου ψηφιακού μετασχηματισμού των δραστηριοτήτων μας – η σύμπραξη με τη Microsoft υπήρξε ιδανική και επιταχύνει καίρια τη μετάβασή μας στο περιβάλλον Cloud».

Σχετικά με τη Microsoft

Η Microsoft (Nasdaq "MSFT"), η οποία ιδρύθηκε το 1975, είναι η κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως. Όλα τα προϊόντα Microsoft® έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να διευρύνουν τις ατομικές και επιχειρηματικές δυνατότητες. Πληροφορίες για τη Microsoft βρίσκονται στη διεύθυνση: https://www.microsoft.com/el-gr

Η Microsoft είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα της Microsoft Corp. στις Ηνωμένες Πολιτείες και/ή άλλες χώρες. Άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών είναι εμπορικά σήματα των εταιρειών που τα διαθέτουν. Τα δεδομένα που περιλαμβάνονται στο συγκεκριμένο έγγραφο εξυπηρετούν ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top