Αναζήτηση

Σεμινάριο: Η Τέχνη της Γραφιστικής

Σεμινάριο: Η Τέχνη της Γραφιστικής

Η «Ανοιχτή Τέχνη» σας προσφέρει φέτος την δυνατότητα να παρακολουθήσετε το σεμινάριο του κορυφαίου Έλληνα γραφίστα Δημήτρη Αρβανίτη!

Ο Δημήτρης Αρβανίτης θα μεταλαμπαδεύσει, στις σπουδάστριες και στους σπουδαστές του, τις πολύπλευρες γνώσεις του και το απόσταγμα της πείρας και της πορείας του στον χώρο της γραφιστικής. Μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε από τον πλέον κατάλληλο  επαγγελματία τα μυστικά της τέχνης του 20ου και του 21ου αιώνα, αλλά και να βρείτε απάντηση στις  απορίες και στους προβληματισμούς σας.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει προσεγγίσεις της ιστορικής διαδρομής των «Γραφικών Τεχνών», από την εμφάνιση του «φαινομένου» Henri Toulouse-Lautrec έως σήμερα, από το χαρτί μέχρι την ψηφιακή έκρηξη και το άυλο σύμπαν της οπτικής επικοινωνίας. Απ’ την εμφάνιση των λιθογραφικών αφισών ως τη διαχείριση του φωτός μέσα στο περιβάλλον των υπολογιστών.

Το βασικό ερώτημα βρίσκεται στο εάν προδιαγράφεται το μέλλον, και με ποιο τρόπο προσεγγίζεται το «νέο».

Ακόμη περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις με θέματα που θα αποφασιστούν με βάση τα ζητούμενα της ομάδας. Θα παρουσιάζονται οι εργασίες και θα αναλύονται τα ζητήματα που θα αναφύονται.

Σε κάθε μία από τις 11 συναντήσεις, και για μισή ώρα, θα συζητούνται θέματα, απορίες και ερωτήσεις για ό,τι προκύπτει από το μάθημα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να κατανοηθούν τα στοιχεία που συνθέτουν τη σύγχρονη οπτική επικοινωνία στην Ελλάδα. Να εντοπιστούν οι πιθανές στρεβλώσεις και τα  αίτιά τους και να διερευνηθούν οι ραγδαία μεταβαλλόμενοι ορίζοντες στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε σπουδάστρια και σπουδαστή να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες την θέση του στο σημερινό γραφιστικό τοπίο.

Έναρξη σεμιναρίου: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 18:00 - 20:00

Διάρκεια: 11 εβδομάδες

Εγγραφές καθημερινά 14:00 - 22:00, Σάββατο 12:00 - 18:00

Πληροφορίες: 210 32 27 188, info@anoixtitexni.gr www.anoixtitexni.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top