Αναζήτηση

Σεμινάριο: Βασικές αρχές της μεταξοτυπίας - από τις ΛΟΥΠΕΣ

Σεμινάριο: Βασικές αρχές της μεταξοτυπίας - από τις ΛΟΥΠΕΣ

Ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές του τυπώματος με την τεχνική της μεταξοτυπίας, που απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Μπορεί να ενδιαφέρει γραφίστες, εικονογράφους, εικαστικούς, σχεδιαστές υφασμάτων, αρχιτέκτονες αλλά και οποιονδήποτε θέλει να ανακατευτεί με μελάνια, τελάρα και σπάτουλες και να πειραματιστεί.

Η μεταξοτυπία είναι μια εξελιγμένη μέθοδος στένσιλ. Με συνεργούς μας το φώς και τη σκιά και σύνεργα μας το τελάρο, τη σπάτουλα και τα μελάνια, τυπώνουμε την εικόνα μας πιό γρήγορα και από φωτοτυπικό (!) και επιπλέον σε ευφάνταστες επιφάνειες όπως χαρτί, χαρτόνι, ύφασμα, κεραμικό, γυαλί, δέρμα, ξύλο κ.α.). Τα χρώματα είναι έντονα και δυνατά, τα περιθώρια πειραματισμού απεριόριστα και γι’ αυτό τα τυπώματα τόσο ξεχωριστά.

Είναι μια διαδικασία δημιουργική, διασκεδαστική και φιλική στο λάθος και στο τυχαίο και δεν απαιτεί πολυέξοδες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.

Στα σεμινάρια βλέπουμε βήμα-βήμα όλη τη διαδικασία, απο την προετοιμασία της εικόνας μέχρι το τελικό τύπωμα. Ο κάθε συμμετέχοντας θα τυπώσει μια εικόνα της επιλογής του που θα αποτελείται από δύο χρώματα. Τα μελάνια που χρησιμοποιούμε είναι υδατοδιαλυτά, φιλικά προς το περιβάλλον και ιδανικά για χαρτί και ύφασμα. Μαθαίνουμε να τυπώνουμε με τον απλούστερο τρόπο, έτσι ώστε μετά να μπορούμε να επαναλάβουμε τη διαδικασία ακόμα και στο σπίτι!

Περιγραφή μαθημάτων:

Μάθημα 1: Γνωριμία με τα υλικά, προετοιμασία τελάρου, προετοιμασία του φιλμ, εμφάνιση τελάρου.
Μάθημα 2: Τύπωμα πρώτου χρώματος
Μάθημα 3: Τύπωμα δεύτερου χρώματος, αποκατάσταση τελάρου

Ένα τμήμα των 4 ατόμων, 3 συναντήσεις

Τετάρτη 7/10, Δευτέρα 12/10 και Τετάρτη 14/10 /// 17:00 - 21:00

*Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων στο email loupeslou@gmail.com

**Στο σεμινάριο θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή μετάδοσης του ιού COVID19.

--
ΛΟΥΠΕΣ /// ΤΥΠΩΜΑΤΑ

Ερεσού 47-51,
106 81, Αθήνα
Τηλ. 211 182 65 99

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top