Αναζήτηση

Σταθερά τα οικονομικά μεγέθη της CPI για το πρώτο 6μηνο

Σταθερά τα οικονομικά μεγέθη της CPI για το πρώτο 6μηνο

Η CPI ανακοίνωσε τα βασικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους. Η εταιρεία παρουσίασε μικρή πτώση στα έσοδα τα οποία διαμορφώθηκαν στα 8,82 εκ. ευρώ έναντι 9,08 εκ. ευρώ με τη συμμετοχή των υπηρεσιών στα έσοδα να αυξάνεται στο 24% από το 21% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Σταθερή είναι η εικόνα και στη λειτουργική κερδοφορία EBITDA με το ποσοστό επί των εσόδων να διατηρείται στο 5,8%.

Ακόμα, η εταιρεία παρουσίασε πτώση στα καθαρά κέρδη κατά 16 χιλ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 107 χιλ. ευρώ έναντι 123 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό 6μηνο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: «Το πρώτο 6μηνο τα αποτελέσματά μας ήταν αντίστοιχα με τα περυσινά. Το τελευταίο 3μηνο του έτους είδαμε μια επιβράδυνση στην αγορά λόγω εξωγενών παραγόντων, όπως τα αυξημένα κόστη ενέργειας και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, που επηρέασαν τις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε αρκετές ευκαιρίες στην αγορά που έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και ήδη βλέπουμε πως στο 9μηνο της χρήσης μας έχουμε επανέλθει στην επίτευξη των στόχων μας. Παραδοσιακά η διαδικασία των εκλογών δημιουργεί μια στασιμότητα σε έργα Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, εκτιμούμε όμως πως ο αντίκτυπος στα ετήσια αποτελέσματα μας θα είναι περιορισμένος».

H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της εκτύπωσης και ψηφιοποίησης, της εποπτείας και ασφάλειας, της λιανικής και τιμολόγησης (φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως διαχείριση εκτυπώσεων και ψηφιοποίηση εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και υπηρεσίες υποστήριξης σε μεγάλους διεθνείς και ελληνικούς οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους.

Πηγή: https://biztech.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top