Αναζήτηση

Συνεργασία της ΚΑΜΠΑΣ ΑΕΒΕ με την Bel

Συνεργασία της ΚΑΜΠΑΣ ΑΕΒΕ με την Bel

H εταιρία ΚΑΜΠΑΣ ΑΕΒΕ βελτιώνει τη λειτουργική απόδοση και την αυτοματοποίηση ροών εργασίας με το Overprint MIS

Με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στην εκτύπωση αυτοκόλλητων ετικετών, η ετικετοποιία ΚΑΜΠΑΣ λειτουργεί σήμερα με το ίδιο πάθος, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της για ετικέτες υψηλής ποιότητας, οι οποίοι την έχουν κατατάξει στις κορυφαίες εκτυπωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την ίδρυσή της το 1970 σε έναν μικρό χώρο στο κέντρο της Αθήνας, η εταιρία ΚΑΜΠΑΣ εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου σε Ανώνυμη Εταιρεία, επεκτείνοντας τις εγκαταστάσεις της και προμηθεύοντας ετικέτες σε μερικές από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες, επενδύοντας σε σύγχρονο εξοπλισμό εκτύπωσης ετικετών και σε ανάπτυξη και εκπαίδευση των εργαζομένων της.

Σήμερα, με τις τελευταίες της επενδύσεις, η ετικετοποιία ΚΑΜΠΑΣ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εκτύπωσης κι επεξεργασίας ετικετών, με τεχνολογίες Offset, Digital και Flexo. Στις 2 μονάδες παραγωγής της εκτυπώνονται καθημερινά ετικέτες υψηλής ποιότητας για μια ευρεία γκάμα προϊόντων τροφίμων, ποτών, φαρμακευτικών και προσωπικής φροντίδας, καθώς παρέχει  πλήθος δυνατοτήτων, όπως ετικέτες Multilayer (πολυσέλιδες), ετικέτες Wrap around, ετικέτες με εκτύπωση στην κόλλα, lamination κ.α.
Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες κάθε εργασίας, να συνεργάζεται με τους πελάτες της προκειμένου να τους παρέχει τις ετικέτες που εκείνοι επιθυμούν, σε εγγυημένα υψηλή ποιότητα. Η εταιρία το διασφαλίζει παρακολουθώντας τις παγκόσμιες τάσεις, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, δοκιμάζοντας νέα υλικά και τεχνικές και φροντίζοντας να παρέχει στους πελάτες της σύγχρονες και ευέλικτες λύσεις.

Ο Πάνος Καμπάς, Πρόεδρος της εταιρίας και γιος του ιδρυτή της, Νικόλαου Καμπά, είχε όραμα να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργική απόδοση της εταιρείας καθώς η επιχείρηση αναπτύσσεται, συνδέοντας ανθρώπους και εξοπλισμό περνώντας τις ροές εργασίας της εταιρείας σε ένα σύστημα, καθώς και να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία κοστολόγησης και τη διαχείριση κόστους.

Βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης
Πριν επενδύσει στο Overprint MIS, η εταιρία χρησιμοποιούσε proprietary αρχεία για την κοστολόγηση, γεγονός το οποίο λειτούργησε καλά μέχρι ένα σημείο. Ωστόσο, όταν η επιχείρηση αναπτύχθηκε και χρειάστηκε να διαχειριστεί μεγαλύτερο αριθμό προσφορών με αποτέλεσμα μεγαλύτερο αριθμό παραγγελιών και μικρότερα τιράζ εκτύπωσης, ήταν προφανές ότι έπρεπε να διατηρούν περισσότερα οργανωτικά χαρακτηριστικά, όπως ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης αποθεμάτων, συλλογή δεδομένων από την παραγωγή σε πραγματικό χρόνο και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να έχουν μια πλήρη επισκόπηση της παραγωγής. Η βελτιστοποίηση για αποτελεσματικότητα του εργασιακού περιβάλλοντος έδωσε την ευκαιρία να διεκπεραιώνονται περισσότερες παραγγελίες καθώς η εταιρεία αναπτύσσεται κάθε χρόνο.

Το εργαλείο Cost Estimation του Overprint υπολογίζει με λεπτομέρεια τα διαφορετικά κόστη σε μεταβλητές ποσότητες, μέσω ενός αλγόριθμου Machine Learning, ο οποίος χρησιμοποιεί πραγματικά ιστορικά δεδομένα για τον υπολογισμό και την πρόβλεψη της βέλτιστης πρότασης παραγωγής. Παρέχεται μια λεπτομερής ανάλυση κόστους με διαφορετικές κοστολογήσεις που καταλήγουν σε διαφορετικές προσφορές για μεταβαλλόμενες ποσότητες. Η ανάλυση του κόστους θα καθορίσει μια πρόταση παραγωγής για την τεχνολογία που θα αποφέρει την πιο οικονομική παραγωγή. Προηγμένες λειτουργίες επιτρέπουν τη διαχείριση κόστους με ακρίβεια, καθώς ένας χρήστης μπορεί να ελέγξει το πραγματικό κόστος παραγωγής και να συγκρίνει τα αποτελέσματα με το εκτιμώμενο κόστος.

Ο προγραμματισμός παραγωγής βελτιστοποιείται σε μία κεντρική προβολή, όπου εμφανίζονται οι εργασίες παραγωγής με τις υπολογισμένες εκτιμήσεις χρόνου για την ολοκλήρωση κάθε εργασίας. Οι εκτιμήσεις χρόνου υπολογίζονται με βάση την παραμετροποίηση, τη μηχανική μάθηση και την εισαγωγή δεδομένων χειροκίνητα. Η πρόβλεψη μέσω του Machine Learning βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά δεδομένα παραγωγής και, είναι πιο ακριβής από οποιαδήποτε άλλη θεωρητική εκτίμηση χρόνου, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκα έχει υπολογιστεί. Η ιεράρχηση των εργασιών και ο υπολογισμός κέρδους χρόνου στις εργασίες προετοιμασίας υπολογίζονται και βελτιστοποιούνται συνεχώς παρέχοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα ανεξάρτητα από τυχόν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις τεχνικές προδιαγραφές του προϊόντος ή ζητήματα που σχετίζονται με την παραγωγή.

Αυτοματοποιήστε οτιδήποτε μπορεί να αυτοματοποιηθεί
Η εταιρία ΚΑΜΠΑΣ ήθελε να αυτοματοποιήσει οτιδήποτε μπορεί να αυτοματοποιηθεί, για να ελευθερώσει την ομάδα να κάνει πιο ωφέλιμες και ουσιαστικές εργασίες. Η ψηφιοποίηση όλων των τομέων της επιχείρησης και η σύνδεσή τους παρέχει σε όλους μια ολοκληρωμένη εικόνα της κατάστασης της παραγωγής σε ένα κεντρικό σημείο πρόσβασης. Με την αυτοματοποίηση των βημάτων και των διαδικασιών παραγωγής, οι ροές εργασίας οργανώνονται και εκτελούνται με τον ίδιο τρόπο σε κάθε παραγγελία πελάτη. Το Overprint παρέχει σημεία ελέγχου που επιτρέπουν την ομαλή λειτουργία της παραγωγής και των ροών εργασίας για την έγκριση των job tickets, των διαδικασιών, κλπ., ελαχιστοποιώντας τα σημεία συμφόρησης και τα ανθρώπινα λάθη.
Επιπλέον, η Καμπάς έχει ενσωματώσει την τελευταία τεχνολογία στον εξοπλισμό ψηφιακής εκτύπωσης και φινιρίσματος. Οι τελευταίες της επενδύσεις, που περιλαμβάνουν διαφορετικές ροές εργασίας από τα παραδοσιακά πιεστήρια και τις μηχανές φινιρίσματος, θα έπρεπε επίσης να ενσωματωθούν σε ένα MIS που θα μπορούσε να φιλοξενήσει όλους τους τύπους προϊόντων και τις τεχνολογίες εκτύπωσης σε ένα σημείο, σε ενοποιημένο περιβάλλον.


Συλλογή Δεδομένων για Business Intelligence
Η εταιρία ΚΑΜΠΑΣ έχει συνδέσει όλο το χώρο παραγωγής με τερματικά συλλογής δεδομένων, για τη συλλογή και καταγραφή πολύτιμων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, όπως καταναλώσεις, νεκρούς χρόνους, διαστήματα συντήρησης, κλπ. Χρησιμοποιώντας το Control Center του Overprint, η επικοινωνία και η καταγραφή δεδομένων αυτοματοποιήθηκαν· ως εκ τούτου, ολόκληρη η ροή πληροφοριών παρέχει αξιόπιστο reporting, βελτιστοποιημένη καταγραφή δεδομένων για το λογιστήριο, κατά συνέπεια μείωση των διοικητικών καθηκόντων και αύξηση της παραγωγικότητας.
Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται σε όλα τα στάδια παραγωγής μπορούν να ενοποιηθούν και να συνδυαστούν σε πίνακες γραφημάτων (dashboards), στο Business Intelligence module του Overprint. Τα προηγμένα στατιστικά ανάλυσης δεδομένων παρέχουν στους χρήστες μια πλήρη επισκόπηση της επιχείρησης, επιτρέπουν τη λήψη αποφάσεων έγκαιρα και με ακρίβεια, με ουσιώδεις μετρήσεις, τονίζοντας τάσεις και ευκαιρίες για βελτίωση.

Η bel είναι μαζί μας σε κάθε βήμα
«Αξιολογήσαμε τα πιο γνωστά συστήματα MIS πριν αποφασίσουμε για το Overprint της bel. Αυτό που μας έπεισε ήταν η μεγάλη του ικανότητα να χειρίζεται όλες τις απαιτήσεις μας σχετικά με την κοστολόγηση, τα χαρακτηριστικά του προγραμματισμού παραγωγής και την υποστήριξη που μπορεί να παρέχει το σύστημα όσο αναπτύσσεται η επιχείρησή μας. Είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε πιο νωρίς και να σχεδιάζουμε προνοώντας όλα τα επόμενα βήματά μας και η bel είναι μαζί μας σε κάθε βήμα», λέει ο Πάνος Καμπάς.
Τα οφέλη από τη χρήση του Overprint MIS έγιναν εμφανή καθ' όλη τη διάρκεια της υλοποίησης, κατά την οποία η ευκολονόητη ροή εργασιών του συστήματος παρείχε μια εύκολη περίοδο εκμάθησης και ομαλή ενσωμάτωση των απαιτήσεων διαχείρισης παραγγελιών και παραγωγής.


Σχετικά με το Overprint 
Η ναυαρχίδα μας, το Overprint είναι ένα end-to-end modular Print MIS, που χαρακτηρίζεται από ανοιχτή αρχιτεκτονική, απρόσκοπτη συνδεσιμότητα, παραμετροποίηση του προϊόντος, και ευκολονόητη ροή εργασιών για το χρήστη. Είναι ένα σύστημα που καθοδηγείται από τη βιομηχανία, το οποίο μοιράζεται το ίδιο περιβάλλον σε όλους τους κλάδους της Χάρτινης Συσκευασίας, των Ετικετών In Mould (IML), των Ετικετών, της Εύκαμπτης Συσκευασίας, της Εμπορικής Εκτύπωσης, των Εκτυπώσεων Ασφαλείας και της Χάραξης Κυλίνδρων. 


Σχετικά με τη bel 
Η bel, που ιδρύθηκε το 1998 και εδρεύει στην Αθήνα, αναπτύσσει λύσεις λογισμικού και υπηρεσίες ειδικά για τις ανάγκες της βιομηχανίας των εκτυπώσεων και της συσκευασίας. Με 25 χρόνια εμπειρίας, η ομάδα των επαγγελματιών συμβούλων μας έχει συγκεντρώσει σημαντική τεχνογνωσία και τεράστια γνώση του κλάδου, αξιοποιώντας την σε πολυάριθμες επιτυχημένες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, την Τουρκία, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.
Εκτιμούμε τις επιχειρηματικές απαιτήσεις των πελατών μας στο να παραμένουν κερδοφόροι και ανταγωνιστικοί, και με ισχυρό επίκεντρο τον πελάτη, δεσμευόμαστε να διασφαλίζουμε την πλήρη κάλυψη επιχειρηματικών διαδικασιών για τους πελάτες μας με μία οικονομικά αποδοτική εγκατάσταση, γρήγορη απόδοση επένδυσης (ROI) και προσιτό κόστος ιδιοκτησίας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το website www.bel.gr 
ή ακολουθήστε μας σε : 
  https://www.linkedin.com/company/bel-information-systems/
  https://www.facebook.com/BELsoftware/

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top