Αναζήτηση

Το συνέδριο ICTVC μετά από 20 χρόνια επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Το συνέδριο ICTVC μετά από 20 χρόνια επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Το 8 Διεθνές Συνέδριο Τυπογραφίας και Οπτικής Επικοινωνίας ICTVC 2022 επιστρέφει με τον τίτλο "Πέρα από το προφανές - Η Τυπογραφία και η Οπτική Επικοινωνία σε ταραχώδεις καιρούς" επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Θα πραγματοποιηθεί 5-9 Ιουλίου στο Συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. 

Στόχος του συνεδρίου είναι να "δει" πέρα από το οφθαλμοφανές, συζητώντας παραδείγματα από το παρελθόν, εμβαθύνοντας στο παρόν, και θέτοντας σημαντικά ζητήματα για το μέλλον στα πεδία της ιστορίας, της θεωρίας και της πρακτικής. Στις προθέσεις της Οργανωτικής Επιτροπής είναι στο συνέδριο του ’22 να υπάρξει και ειδική θεματική για την εκπαίδευση, τις προκλήσεις και τις αλλαγές σε ταραχώδεις, όπως του παρόντος, καιρούς.

Σχετικά με το συνέδριο

Από το 2002 το συνέδριο επιβεβαιώνει τη φήμη του ως μία από τις σημαντικότερες διεθνείς συναντήσεις. Υποστηρίζοντας τον ανοιχτό, ουσιαστικό διάλογο, το ICTVC προσελκύει ανθρώπους από διαφορετικές χώρες και χώρους με κοινό χαρακτηριστικό το πάθος για την έρευνα, την εκπαίδευση και την πρακτική σε σχέση με την τυπογραφία και την οπτική επικοινωνία.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου που αντικατοπτρίζονται στις ως τώρα διοργανώσεις, απηχούν τις αλλαγές στο κοινωνικοπολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό περιβάλλον και ενσωματώνουν την επίδραση των νέων τεχνολογιών. Και αυτή τη φορά, στο 8o ICTVC, θα καλυφθούν χωρίς περιορισμούς τα πεδία έρευνας, θεωρίας, ιστορίας, εκπαίδευσης, και πρακτικής.

Στα πλαίσια του συνεδρίου η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών - HELGRAMED (www.helgramed.gr) και το
Ερευνητικό Εργαστήριο Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών και Μέσων Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής
Αττικής - GRAPHMEDLAB (https://graphmedlab.uniwa.gr/), διοργανώνει
επιστημονική ημερίδα με τίτλο: Print-Media Science and Technology in the modern era.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022, από τις 9.00 έως τις 17.30, στο χώρο των εργασιών του ICTVC στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στη Θεσσαλονίκη.

Η επιστημονική ημερίδα επικεντρώνεται στην εξέλιξη των τεχνολογιών εκτύπωσης σε διάφορα ψηφιακά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της ψηφιακής και της υβριδικής εκτύπωσης, των ψηφιακών ροών εργασίας και της διαχείρισης, της βιομηχανικής εκτύπωσης, καθώς και της καινοτομίας σε μη παραδοσιακούς τομείς στους οποίους λαμβάνει χώρα η εκτύπωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ICTVC μπορείτε να επικοινωνείτε:

Κλήμης Μαστορίδης
Γενικός Γραμματέας
University of Nicosia, Cyprus

Email · Web

Γεράσιμος Λεωνίδας
Επιστημονική & Οργανωτική Επιτροπή
University of Reading, UK

Email · Web

Karel van der Waarde
Επιστημονική & Οργανωτική Επιτροπή
Graphic Design – Research; Basel School of Design

Email · Web

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top