Αναζήτηση

Η Durst παρουσιάζει νέα χαρακτηριστικά και υβριδικές επιλογές για την πλατφόρμα Tau RSC

Η Durst παρουσιάζει νέα χαρακτηριστικά και υβριδικές επιλογές για την πλατφόρμα Tau RSC

Η Durst, κατασκευάστρια καινοτόμων συστημάτων ψηφιακής εκτύπωσης και λύσεων λογισμικού, παρουσίασε στην απευθείας διαδικτυακή εκδήλωσή της, “All you need is RSC“, το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο εκτυπωτών Tau RSC στη νέα του ολοκληρωμένη σχεδίαση.

Στο Κέντρο Επιδείξεων Πελατών της Durst στο Brixen της Ιταλίας παρουσιάστηκαν νέα χαρακτηριστικά για εξαιρετικά ευέλικτη, υψηλής ποιότητας και ταυτόχρονα οικονομικά αποδοτική ψηφιακή εκτύπωση ετικετών, από μικρά έως μεγάλα τιράζ, στο ανανεωμένο πιεστήριο Tau 330 RSC και σε ένα πιεστήριο Tau 510 RSCi με ενσωματωμένους σταθμούς flexo.

Durst Tau RSCi 420

Η πανδημία του κορωναϊού άλλαξε τις ανάγκες των καταναλωτών παγκοσμίως και τις απαιτήσεις για την παραγωγή ετικετών.
Από τη μία πλευρά, οι παραγωγοί ετικετών πρέπει να είναι σε θέση να παραδίδουν μεγάλες σειρές στον συντομότερο δυνατό χρόνο, ώστε να διατηρείται σε λειτουργία ολόκληρη η αλυσίδα εφοδιασμού.
Από την άλλη, πρέπει να αντιμετωπίσουν πολύ περισσότερες μικρές παραγγελίες. Επιπλέον, όλο και περισσότερες μάρκες και τελικοί πελάτες απαιτούν παραγωγή ετικετών φιλικών προς το περιβάλλον.

Ως αποτέλεσμα, οι εκτυπωτικές εταιρείες  ετικετών χρειάζονται εργαλεία και διαδικασίες που τους επιτρέπουν να προσαρμόζονται γρήγορα σε αυτές τις αλλαγές. Χρειάζονται ψηφιακά πιεστήρια φιλικά προς τον χειριστή, τα οποία παράγουν αξιόπιστα, γρήγορα και αποδοτικά από μικρά έως μεγάλα τιράζ και επιτρέπουν την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, της κατανάλωσης μελανιού και ενέργειας.

Για να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις της αγοράς, η Durst επικαιροποίησε την πλατφόρμα Tau RSC και βελτίωσε περαιτέρω τα επιτυχημένα πιεστήρια Tau 330 RSC και Tau 330 RSC E για μικρά και μεσαία τιράζ. Ακόμη μπορούν πλέον να προσφερθούν και διάφορες λύσεις Tau RSCi για υβριδική εκτύπωση και inline επεξεργασία, χάρη στην επέκταση της γκάμας προϊόντων με διάφορους συνεργάτες.

Όπως παρουσιάσθηκε στην διαδικτυακή εκδήλωση, η Durst Tau RSCi μπορεί να διαμορφωθεί με προαιρετικούς σταθμούς φλεξογραφίας – πριν ή/και μετά τη μονάδα ψηφιακής εκτύπωσης. Ως εκ τούτου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν απαιτητικά υλικά με την προσθήκη primer ή με συνδυασμένη εκτύπωση μεταξύ φλεξογραφίας και UV Inkjet. Με την εκτύπωση λευκού σαν τελευταίου χρώματος από το σταθμό φλεξογραφίας μετά την εκτύπωση μπορούν να προστεθούν περισσότερες εφαρμογές στο πιεστήριο.

Οι φιλικοί προς τον χρήστη σταθμοί φλεξογραφίας προσαρμόζονται στα διαθέσιμα πλάτη εκτύπωσης 330, 420 ή 510 mm της Tau RSCi και είναι εξοπλισμένοι με ένα συρόμενο φορέα εισόδου/εξόδου που διευκολύνει τη φόρτωση και εκφόρτωση του δοχείου μελάνης, του pick-up και του κυλίνδρου anilox. Με τους νέους σταθμούς φλεξογραφίας, η Durst ανοίγει και πάλι πιθανά νέα κερδοφόρα επιχειρηματικά σενάρια για τους πελάτες της.

Ταυτόχρονα η Durst παρουσίασε και αρκετές αλλαγές στο δικό της λογισμικό ροής εργασίας για ετικέτες. Το DWL (Durst Workflow Label) διαθέτει πλέον νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Νέα λειτουργία εξοικονόμησης μελανιού. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας Tau RSC να μειώσουν το κόστος μελανιού κατά μέσο όρο 12% σε ένα CMYK ψηφιακό πιεστήριο ή 7% σε πιεστήριο με 7 χρώματα.

Αυτή η ενίσχυση της αποδοτικότητας του κόστους θα επιτρέψει τη μεταφορά περισσότερων εργασιών στην ψηφιακή παραγωγή.

Οι τρείς νέες επιλογές εξοικονόμησης μελανιού INK SAVE ( LOW – MEDIUM – EXTREME) κάτω από την επιλογή Color Policy (Economy – Best Match – Standard) είναι τρεις αλγόριθμοι εναλλακτικών τρόπων εκτύπωσης της δουλειάς. Ο χειριστής μπορεί να επιλέξει αν θέλει να εκτυπώσει είτε με τη λειτουργία καλύτερης αντιστοίχισης είτε με την ειδική λειτουργία εξοικονόμησης μελανιού. Στη συνέχεια, το λογισμικό Durst Workflow Label χρησιμοποιεί ανάλυση εικόνας για να αναλύσει την εργασία εκτύπωσης και αντικαθιστά τον αρχικό συνδυασμό χρωμάτων με έναν εναλλακτικό, με στόχο τη μικρότερη κατανάλωση μελανιού και την ελάχιστη οπτική αλλαγή στην εμφάνιση της ετικέτας.

«Simulation print».  Πρόκειται για μια νέα διαδικασία με την οποία μπορείτε να φορτώσετε τα ICC profile ενός άλλου εκτυπωτή (ψηφιακού, φλέξο) και να επιλέξετε το DWL να προσομοιώσει την εκτύπωση του άλλου εκτυπωτή χρησιμοποιώντας τα μελάνια RSC και τις ρυθμίσεις του DWL. Στο χαρακτηριστικό GAMUT VIEWER μπορείτε να δείτε και να συγκρίνετε τα προφίλ των δυο εκτυπωτών.  Ο στόχος είναι να εκτυπώσετε δουλειές που έχετε ήδη τυπώσει και με άλλη μηχανή.

Durst Analytics. Βελτιώσεις είχαμε και σε αυτό το λογισμικό της Durst.

Εικόνα της τρέχουσας κατάστασης του συστήματος εκτύπωσης

Παρέχει απολογιστικά στατιστικά παραγωγής και κατανάλωσης  σε περίοδο λειτουργίας και αναλυτικά σε κάθε δουλειά. 

Ανάλυση παραγωγής σε χρονικά διαστήματα με ανάλυση μέγιστων μέτρων παραγωγής, χρόνων προετοιμασίας και νεκρών διαστημάτων ανά χρονικό διάστημα, ανά βάρδια και ανά χειριστή.

Προτάσεις βελτίωσης παραγωγικής λειτουργίας και οργάνωσης διαχείρισης δουλειών.

Αυτόματη συντήρηση κεφαλών. Το έξυπνο λογισμικό περιλαμβάνει πλέον μια νέα λειτουργία αυτόματης συντήρησης για την αποφυγή διακοπών λειτουργίας και τη μείωση του κόστους σέρβις. Ο αυτόματος καθαρισμός των κεφαλών εκτύπωσης πραγματοποιείται χωρίς επαφή από την ενσωματωμένη μονάδα συντήρησης, η οποία αποτρέπει επίσης πιθανές ζημιές. Η διαδικασία ελέγχεται έξυπνα και ενσωματώνεται ομαλά στη συνεχιζόμενη λειτουργία εκτύπωσης. Με αυτή τη νέα λειτουργία, αυξάνεται η διαθεσιμότητα, επιτυγχάνεται συνολικά καλύτερη και σταθερή ποιότητα εκτύπωσης λόγω της συνολικά καλύτερης κατάστασης των κεφαλών εκτύπωσης και βέβαια σπαταλιέται λιγότερο μελάνι επειδή σχεδόν δεν απαιτούνται περισσότεροι κύκλοι καθαρισμού.

Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, η Durst εξοπλίζει κάθε νέο μοντέλο εκτυπωτή Tau RSC / RSCi με πρόσθετο υλικό ασφαλείας στο πρόγραμμα λειτουργίας. Ο χειριστής πρέπει να γυρίσει ενεργά ένα κλειδί ασφαλείας για να επιτραπεί η πρόσβαση στο μηχάνημα από εξωτερική πηγή.

Αυτές οι νέες εξελίξεις είναι επίσης διαθέσιμες ως εκ των υστέρων εξοπλισμός για τους υφιστάμενους πελάτες των Tau 330 RSC και RSC E, παρέχοντας πρόσθετη αξία στα ήδη εγκατεστημένα πιεστήρια.

Ο Helmuth Munter, στην τελευταία του επίσημη παρουσία ως Διευθυντής Τομέα Ετικετών & Εύκαμπτης Συσκευασίας του Ομίλου Durst, δήλωσε: «Σήμερα, μετράμε πάνω από 250 εγκαταστάσεις Durst Tau, εκ των οποίων σχεδόν 130 είναι εγκαταστάσεις Tau RSC, με πολλούς πελάτες να διαθέτουν πολλαπλές μηχανές που εκτυπώνουν σε βιομηχανικό περιβάλλον 24/7 σε 3 βάρδιες την ημέρα. Έτσι, μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε: Εμείς στην Durst έχουμε προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό με την τεχνολογία Tau inkjet ενός περάσματος στην αγορά εκτύπωσης ετικετών και εύκαμπτων συσκευασιών. Η τεχνολογία ενός περάσματος (single pass inkjet} έχει εξελιχθεί σε κύρια τεχνολογία εκτύπωσης ετικετών».

Ο Thomas Macina, ο νέος Διευθυντής Πωλήσεων του Τομέα Ετικετών & Εύκαμπτης Συσκευασίας του Ομίλου Durst, πρόσθεσε: «Πολλοί πελάτες της Durst έχουν περπατήσει με επιτυχία αυτό το δρόμο με την ομάδα της Durst Label & Flexible Packaging. Η Durst μεγάλωσε μαζί τους και αυτοί μεγάλωσαν με τις λύσεις μας. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και τα αυτιά μας πολύ κοντά στην αγορά για να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε και να υποστηρίξουμε τις μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας.

Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας διαθέτει όλες τις βασικές δυνατότητες και είναι καλά τοποθετημένο ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των διαφόρων εκτυπώσεων. Τα πιεστήρια RSC E και το RSC για μικρά και μεσαία τιράζ  και το RSCi για μεσαία και μεγάλα τιράζ.  Όλοι οι πελάτες μας μπορούν να βασιστούν στην καινοτομία της Durst και στη συνεχή ανάπτυξη της τεχνολογίας RSC ως πλατφόρμα για συνεχή επιτυχημένη ανάπτυξη στον κλάδο της εκτύπωσης ετικετών και συσκευασιών».

Πηγή: Lino ΑΕΒΕ

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top