Αναζήτηση

Η Mutoh EMEA παρουσιάζει το νέο inkjet εκτυπωτή νερού, XPJ-1642WR

Η Mutoh EMEA παρουσιάζει το νέο inkjet εκτυπωτή νερού, XPJ-1642WR

Η Mutoh Europe παρουσίασε, σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2021, ένα νέο ψηφιακό εκτυπωτή inkjet νερού, CMYK, με πλάτος 162 cm.

Ο νέος εκτυπωτής XpertJet 1642WR είναι σχεδιασμένος και κατασκευασμένος στην Ιαπωνία, βασισμένος στη νέα εκτυπωτική πλατφόρμα XpertJet της Mutoh, και ενσωματώνει δύο νέες γενιές κεφαλών εκτύπωσης με 1600 ακροφύσια AccuFine, εγκατεστημένες σε κλιμακωτή διάταξη. Οι νέες κεφαλές προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ακρίβεια εναπόθεσης μελανιού στην κατηγορία τους. Σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογία i-screen της Mutoh - με αλγόριθμους τέταρτης γενιάς - οι νέες κεφαλές μπορούν να προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης σε υψηλές ταχύτητες παραγωγής. Ο XpertJet 1642WR είναι ικανός να προσφέρει υψηλής ποιότητας παραγωγή, με ταχύτητα έως 61 m²/h.

Με στόχο την αγορά sublimation, ο εκτυπωτής XpertJet 1642WR θα προσφέρει γραφικά υψηλής ποιότητας για μεταφορά σε όλα τα πιθανά εύκαμπτα και άκαμπτα πολυεστερικά υλικά: διακόσμηση υφασμάτων, μαλακή σήμανση και γραφικά για εκδηλώσεις και εμπορικές εκθέσεις, διακόσμηση εσωτερικών χώρων, λάβαρα και σημαίες, αθλητικά είδη (snowboard, κράνη), gadgets (κούπες, ομπρέλες, mouse mats) και ρούχα (μπλούζες, αθλητικά ρούχα, σακάκια, μπουφάν, μπλουζάκια). Ο εκτυπωτής θα μπορεί να εκτυπώνει επίσης απευθείας σε επικαλυμμένα πολυεστερικά υφάσματα ή υφάσματα από μικτές ίνες.

Για να μπορεί να δεχτεί το μεγαλύτερο εύρος χαρτιών sublimation, ο εκτυπωτής διαθέτει κυλίνδρους με προσαρμόσιμη πίεση που μπορούν επίσης να απενεργοποιηθούν μεμονωμένα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τέσσερα διαφορετικά ύψη κεφαλής, από 1,5 έως 4 mm.

Για να διευκολύνει την αδιάλειπτη παραγωγή, ο νέος 1642WR ενσωματώνει μια αυτόματη μονάδα ελέγχου ακροφυσίων, η οποία θα εντοπίζει αυτόματα τα ακροφύσια που λείπουν και θα τα καθαρίζει. Το μηχάνημα μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με τρία διαφορετικά μηχανοκίνητα συστήματα τροφοδοσίας 30 kg, 40 kg και 100 kg. Υπάρχει μπροστινή μονάδα στεγνώματος και αντικαταστάσιμα φίλτρα συλλογής νεφελώματος.

Ο XpertJet 1642WR συνοδεύεται από το νέας γενιάς HC dye sublimation μελάνι της σειράς DS3 της Mutoh. Το HC σημαίνει «αυξημένη χρωστική», άρα και μειωμένη κατανάλωση μελανιού, ταχύτερο στέγνωμα και συμβατότητα με ελαφριά χαρτιά.

Τα νέα μελάνια περιέχονται σε σάκους του 1 κιλού από τους οποίους έχει αφαιρεθεί ο αέρας, για αξιόπιστη εκτόξευση, εξαιρετική ευκρίνεια εικόνας και λεπτομέρεια.

Ο νέος 1642WR συνδυάζει υπάρχουσες και καινούριες τεχνολογίες της Mutoh:

 • Το DropMaster2 εκτελεί αυτόματη αμφίδρομη ευθυγράμμιση μέσω του ενσωματωμένου αισθητήρα χρώματος.
 • Το FeedMaster πραγματοποιεί μια αυτόματη ρύθμιση τροφοδοσίας χαρτιού μέσω του ενσωματωμένου αισθητήρα χρώματος.
 • Το Nozzle Area Select εξαλείφει τον χρόνο διακοπής, επιτρέποντας στο χρήστη να επιλέξει ενεργά μπλοκ ακροφυσίων σε περίπτωση που δεν μπορούν να ανακτηθούν τα ακροφύσια που λείπουν. Αυτή η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόματα σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου ακροφυσίων ή χειροκίνητα.
 • Το Media Tracker εκτυπώνει έναν γραμμικό κωδικό στο ρολό που χρησιμοποιείται πριν αφαιρεθεί από τον εκτυπωτή. Όταν ξαναφορτώσετε το ίδιο ρολό, ο ενσωματωμένος αισθητήρας χρώματος, θα σαρώσει τον γραμμικό κωδικό και το μηχάνημα θα σας πει πόσα μέτρα υλικού έχουν απομείνει σε αυτό το ρολό.

Ο εκτυπωτής XPJ-1642WR είναι διαθέσιμος άμεσα και θα διατεθεί στην αγορά από την Mutoh Europe μέσω του υπάρχοντος δικτύου πιστοποιημένων διανομέων.

Mutoh XpertJet 1642WR Water based Printer – Κυριότερα χαρακτηριστικά

 • Εκτύπωση inkjet νερού έως 1625 mm (63,97 ”) – διάταξη 4-χρωμίας.
 • Νέα τεχνολογία κεφαλών εκτύπωσης AccuFine, που προσφέρει καλύτερη ταχύτητα και ποιότητα.
 • Η νέα τεχνολογία i-screen προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης.
 • Τέσσερα διαφορετικά ύψη στις κεφαλές εκτύπωσης.
 • Ενσωματωμένη μονάδα στεγνώματος.
 • Ενσωματωμένα αντικαταστάσιμα φίλτρα συλλογής νεφελώματος.
 • Επιτρεπόμενες ταχύτητες παραγωγής: 10 - 15 - 30 - 41 - 52 και 61 m²/h.
 • Τελική ταχύτητα κινητήρα: 98 m²/h.
 • Φωτιζόμενο τραπέζι εκτύπωσης για καλύτερο έλεγχο.
 • Ασυναγώνιστη ευκολία στη χρήση χάρη στις πολλές τεχνολογίες της Mutoh:
  o DropMaster2, FeedMaster, Nozzle Area Select, Media Tracker.
 • Βελτιωμένος χειρισμός και μεταφορά υλικών.
 • Εκτυπώσεις μεγάλου όγκου: Μηχανοκίνητα συστήματα τροφοδοσίας 30, 40 ή 100 kg.
 • Περιβαλλοντικά υπεύθυνη εκτύπωση - υψηλό επίπεδο ασφάλειας χειριστή.

 

Πηγή: Large Format Review

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top