Αναζήτηση

MGI Octopus Web: μια νέα καινοτόμα, ψηφιακή λύση περιγραμματικής κοπής αυτοκόλλητων ετικετών

MGI Octopus Web: μια νέα καινοτόμα, ψηφιακή λύση περιγραμματικής κοπής αυτοκόλλητων ετικετών

Η MGI Digital Technology ανέπτυξε το Octopus Web, μια ολοκαίνουργια τεχνολογία ψηφιακής κοπής και φινιρίσματος αυτοκόλλητων ετικετών που αποτελεί πραγματική τεχνολογική τομή στην αγορά.

Μέχρι τώρα η ψηφιακή κοπή των αυτοκόλλητων ετικετών γινόταν με λέιζερ. Το Octopus Web καινοτομεί χρησιμοποιώντας κεφαλές κοπής 4 αξόνων εξοπλισμένες με λεπίδες.

Για τον Louis Gautier, Αντιπρόεδρο Ε&Α της MGI Digital Technology, η καινοτομία αυτή ήταν απαραίτητη για λόγους ποιότητας και περιβάλλοντος.

«Παραδοσιακά», εξηγεί, «η κοπή και το φινίρισμα των αυτοκόλλητων ετικετών γινόταν με ακριβά εργαλεία (καλούπια), συνήθως από εξωτερικό συνεργάτη και δημιουργούσαν αποθέματα αναλώσιμων που τελικά δεν χρησιμοποιούνταν. Η κοπή με λέιζερ άλλαξε το παιχνίδι, καθιστώντας δυνατή την παραγωγή χωρίς καλούπια, αλλά με σημαντικά μειονεκτήματα όσον αφορά την ποιότητα – κάψιμο σε ορισμένα υλικά, είτε είναι κομμένα από μπροστά είτε από πίσω και εκπομπές καπνού. Χρησιμοποιώντας κεφαλές κοπής 4 αξόνων εξοπλισμένες με μαχαίρια (από 9 έως 15 κεφαλές), το Octopus Web μπορεί να επεξεργαστεί όλους τους τύπους υλικών, επιστρωμένα ή μη χαρτιά και συνθετικά, με βέλτιστο επίπεδο ποιότητας και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας».

Βασισμένη στην τεχνολογία που συνδυάζει CNC διαχείριση εργαλείων σε πολλαπλούς άξονες και πρόγραμμα λογισμικού (software), η λειτουργία του MGI Octopus Web είναι απολύτως ψηφιακή με μεγάλα πλεονεκτήματα σε ευελιξία αλλά και σε οικολογικό αποτύπωμα. Χωρίς να χρησιμοποιεί καλούπια το εν λόγω μηχάνημα κόβει απευθείας από ψηφιακό αρχείο PDF με μέση ταχύτητα 20lm/λεπτό σε μέγιστο πλάτος 42cm.
Έχει  επιπλέον τη δυνατότητα οριζόντιας κοπής του εκτυπωμένου και φινιρισμένου ρολού σε ρολά μικρότερου πλάτους ανάλογα με τις ανάγκες κάθε εργασίας.
Συνοπτικά, με το ψηφιακό σύστημα κοπής MGI Octopus Web προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

  • Κατάργηση της χρήσης μαγνητικών μαχαιριών (μεταλλικών) και συνεπώς κατάργηση του σχετικού αποβλήτου, καθώς και έλλειψη επεξεργασίας του μετάλλου με τοξικά υγρά που καταλήγουν στο περιβάλλον
  • Ψηφιοποίηση της κοπής (κάθε ετικέτα μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα- μέγεθος)
  • Μηδενικός χρόνος setup και κατά συνέπεια μηδενική «φύρα» υλικών η οποία καταλήγει στα απόβλητα
  • Δυνατότητα τοποθέτησης σε κάθε ρολό διαφορετικών εργασιών ετικετών ανά σχήμα και μέγεθος ταυτόχρονα. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται δραστικά ο αριθμός των καλουπιών που χρησιμοποιούνται
  • Μικρότερη κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με τις αντίστοιχες παραδοσιακές μηχανές (πολύ μεγαλύτερες σε όγκο)

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά του ψηφιακού φινιρίσματος για τους τομείς της συσκευασίας, της εμπορικής εκτύπωσης και των αυτοκόλλητων ετικετών, η MGI φιλοδοξεί με το Octopus Web να κάνει την πε4ριγραμματική κοπή ένα νέο στοιχείο στην επεξεργασία-ωραιοποίηση των αυτοκόλλητων ετικετών, παράλληλα με το τοπικό βερνίκι και την ψηφιακή μεταλλοτυπία, όπως εξηγεί ο Edmond Abergel, πρόεδρος της MGI Digital Technology.

«Με την εξάλειψη των εργαλείων και την εξατομίκευση της κοπής της ετικέτας, το Octopus Web επιτρέπει στα brands να έχουν ένα νέο στοιχείο διαφοροποίησης των προϊόντων τους στο ράφι ώστε να τραβήξουν την προσοχή των καταναλωτών. Η δημιουργία μοναδικών ή σειριακών προϊόντων υψηλού αντίκτυπου είναι πλέον εύκολη υπόθεση.

Το μηχάνημα θα παρουσιαστεί στην έκθεση Labelexpo Europe στις Βρυξέλλες (11-14 Σεπτεμβρίου 2023).

Η εμπορική διάθεση του Octopus Web έχει προγραμματιστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το MGI Octopus Web και για να κλείσετε ραντεβού για demo στην Labelexpo επικοινωνήστε με τη GRAPHCOM, T: 210 9823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top