Αναζήτηση

Νέες λύσεις από την Baumer hhs που προσφέρουν μοναδική ευελιξία στους παραγωγούς συσκευασιών ηλεκτρονικού εμπορίου (E-Commerce)

Νέες λύσεις από την Baumer hhs που προσφέρουν μοναδική ευελιξία στους παραγωγούς συσκευασιών ηλεκτρονικού εμπορίου (E-Commerce)

Δελτίο Τύπου | Μάρτιος 2022

Η πανδημία της COVID 19 έχει αυξήσει τη ζήτηση σε όλο τον κόσμο για χαρτοκιβώτια ηλεκτρονικού εμπορίου και άλλες συσκευασίες μεταφοράς & παράδοσης προϊόντων  σφραγισμένες με θερμή κόλλα και όχι απλά με ταινία συσκευασίας.

Τα κουτιά που περιέχουν τα αγορασμένα αντικείμενα συνήθως πλέον σφραγίζονται με κόλλα, η οποία εφαρμόζεται από συστήματα ψεκασμού θερμής κόλλας και μετά καλύπτεται από σιλικονόχαρτο. Αυτή η λεγόμενη «αυτοκόλλητη κόλλα» (Pressure Sensitive)  σφραγίζει με ασφάλεια τη συσκευασία. Ως ηγέτης στην αγορά στις εφαρμογές αυτές, η Baumer hhs στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση του ήδη επιτυχημένου και παραγωγικού της συστήματος, να απλοποιήσει τη λειτουργία του και να αυξήσει την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου επιβάλλει αυξημένες απαιτήσεις για την ποιότητα της εφαρμογής της κόλλας. Είναι αναμενόμενο από τα συστήματα που εφαρμόζουν αυτοκόλλητη κόλλα σήμερα να τοποθετούν ένα τέλειο, ομοιόμορφου πάχους, στρώμα κόλλας και να το καλύπτουν με ακρίβεια με ταινία σιλικόνης, ακόμα και όταν απαιτείται η εφαρμογή μεγάλων ποσοτήτων σε υψηλές ταχύτητες. Όσο πιο ομοιογενής είναι η επιφάνεια εφαρμογής, τόσο πιο αξιόπιστα και με ασφάλεια μπορούν να σφραγιστούν μετά τα κουτιά. Επιπλέον, οι ομοιογενείς επιφάνειες επαφής διευκολύνουν τη δουλειά των εργαζομένων στις μεταφορές-αποστολές, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να εξομαλύνουν με το χέρι τα αυτιά των κουτιών για να τα σφραγίσουν. Η Baumer hhs λανσάρει ένα βελτιωμένο σύστημα Hot-Melt για την εφαρμογή αυτοκόλλητης κόλλας ευαίσθητης στην πίεση (Pressure Sensitive - PSA) σε κυματοειδείς επιφάνειες από χαρτόνι που επιτυγχάνουν σταθερή ποιότητα εφαρμογής και υψηλό ρυθμό παραγωγής. Υποστηρίζει την παραγωγή κουτιών μεταφοράς & παράδοσης ειδών ηλεκτρονικού εμπορίου και συσκευασιών αποστολών κορυφαίας ποιότητας με αυτοκόλλητα κλεισίματα – χωρίς την χρήση κολλητικής ταινίας συσκευασίας, που θα αυξήσουν σημαντικά την αξιοπιστία της διαδικασίας αποστολής στο διαδικτυακό εμπόριο.

Υψηλότερη παραγωγικότητα, ποιότητα και ευελιξία σε συνδυασμό με μέγιστη αξιοπιστία, ασφάλεια και οικονομική απόδοση: Το νέο σύστημα θερμής κόλλας επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα σε όλους αυτούς τους τομείς. Έχει ρυθμό τήξης ≥100 kg/h με κόλλες PSA, που σημαίνει ότι προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης στην αγορά. Άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ειδική κεφαλή εφαρμογής, σχεδιασμένη ειδικά για αυτές τις χρήσεις. Σε συνδυασμό με ένα νέο ογκομετρικό ελεγκτή ροής, εγγυάται μοναδική απόδοση στις μέγιστες ταχύτητες παραγωγής και εξοικονόμηση κόλλας.

Για παράδειγμα, με τις σωστές ρυθμίσεις και τις κατάλληλες συνθήκες περιβάλλοντος, μπορεί να επιτύχει εφαρμογή κόλλας βάρους έως 500 g/m2. Οι ομοιόμορφες επιφάνειες επαφής που παράγει αποτελούν την ιδανική βάση για ισχυρή και ασφαλή σφράγιση των συσκευασιών. Επιπλέον, το απολύτως καθαρό Cut-Off της κεφαλής εφαρμογής και τα ελάχιστα υπολείμματα εξασφαλίζουν ότι η υπόλοιπη συσκευασία δεν λερώνεται από κόλλες. Η νέα κεφαλή εφαρμογής παρέχει επίσης στους χρήστες μέγιστη ευελιξία στην επιλογή διαφορετικής PSA κόλλας: Μπορεί να διαχειριστεί ένα μεγάλο εύρος από κόλλες διαφορετικού υψηλού ιξώδους. «Με το νέο μας Hot-Melt σύστημα, οι κατασκευαστές κουτιών ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις υψηλότερες απαιτήσεις της αγοράς» τονίζει ο Andreas Schneiders, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του τομέα Corrugated στην Baumer hhs, συνοψίζοντας τα πλεονεκτήματα του συστήματος από το Baumer hhs.

Είναι μια ολοκληρωμένη λύση, που περιλαμβάνει μονάδα τήξης υψηλής ενεργειακής κλάσης, κεφαλή εφαρμογής υψηλής απόδοσης, controller, οδηγό προϊόντος και ανθεκτική βάση με ρυθμίσεις ακριβείας. Οι παραγωγοί συσκευασιών λαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα έτοιμο για χρήση σε κυματοειδή χαρτόνια από έναν μόνο προμηθευτή. Όσον αφορά στο σύστημα εφαρμογής λωρίδων ταινίας σιλικόνης, η Baumer hhs ουσιαστικά αφήνει την επιλογή στους πελάτες. Ένα τέτοιο σύστημα εφαρμογής παρέχεται προαιρετικά από την ENPRO, συνεργάτη της Baumer hhs, και είναι ενσωματωμένο στο εν λόγω σύστημα θερμής κόλλας. Εναλλακτικά, το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί σε όλους τους κοινούς controllers της Baumer hhs.

Η δεξαμενή κόλλας του συστήματος, η οποία διαθέτει στάνταρ αντικολλητική επίστρωση, εγγυάται μέγιστη ασφάλεια ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες τήξης ≥100 kg/h.

Το ανθεκτικό σύστημα θερμής τήξης είναι ευέλικτο. Διατίθεται μια ποικιλία ακροφυσίων για την κεφαλή εφαρμογής. Οι μάσκες ελέγχου του πλάτους εφαρμογής μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές ανάγκες του πελάτη για να παράγουν διαφορετικά μοτίβα εφαρμογής, ανάλογα με τον τύπο της συσκευασίας. Ακόμη και με αυτό το επίπεδο ευελιξίας, το σύστημα εξακολουθεί να πληροί τα υψηλότερα στάνταρ εφαρμογής PSA κόλλας σε κυματοειδές χαρτόνι.

«Με τη συνεχή βελτίωση των συστημάτων βιομηχανικής εφαρμογής κόλλας και των λύσεων διασφάλισης ποιότητας, βρίσκουμε αμέτρητες ιδέες και τρόπους για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να λειτουργούν με επιτυχία στις αντίστοιχες αγορές τους. Είναι ένας λόγος που έχουμε πολλούς πελάτες σε μακροχρόνια συνεργασία με τη Baumer hhs. Με την υψηλή απόδοση, την ευελιξία και την αποτελεσματικότητά του, το νέο μας σύστημα θερμής κόλλας για κουτιά ηλεκτρονικού εμπορίου συνεχίζει αυτή την παράδοση», καταλήγει ο Schneiders.

Το νέο σύστημα θερμής κόλλας από την Baumer hhs για κουτιά ηλεκτρονικού εμπορίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή στην εφαρμογή PSA αυτοκόλλητης κόλλας σε κυματοειδές χαρτόνι και χαρτοκιβώτιο. Αποτελεί την ιδανική λύση για την παραγωγή κουτιών ηλεκτρονικού εμπορίου και άλλων συσκευασιών αποστολών με αυτοκόλλητα flaps.

Τα προϊόντα Baumer hhs διατίθενται στην Ελλάδα από τη GRAPHCOM, επίσημη αντιπρόσωπο, T: 210 9823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr
 

Σχετικά με τη Baumer hhs GmbH

Η Baumer hhs GmbH με έδρα το Krefeld (Γερμανία) είναι μια κορυφαία κατασκευάστρια εταιρία συστημάτων κόλλας βιομηχανικής χρήσης, σε συνδυασμό με συστήματα διασφάλισης πιστοποίησης & ποιότητας. Δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά και προσφέρει στους πελάτες της ένα προσεκτικά οργανωμένο portfolio λύσεων που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες εφαρμογής θερμής ή ψυχρής κόλλας σε αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων κεφαλών εφαρμογής, αντλιών, δοχείων πίεσης, συστημάτων ελέγχου και παρακολούθησης. Το portfolio συμπληρώνεται από μια σειρά υπηρεσιών (συμβουλευτικές, after-sales, δοκιμές καινοτόμων εφαρμογών στο hhs solution centre του Krefeld) προς τους πελάτες της. Οι λύσεις της Baumer hhs χρησιμοποιούνται ευρέως στους κλάδους της κυτιοποιίας, της συσκευασίας χαρτοκιβωτίων, των εκτυπώσεων καθώς και σε ειδικές εφαρμογές.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Baumer hhs επισκεφθείτε το site: www.baumerhhs.com.

 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top