Αναζήτηση

Υψηλής ποιότητας συστήματα εφαρμογής κόλλας για χαρτοκιβώτια από την Baumer hhs

Υψηλής ποιότητας συστήματα εφαρμογής κόλλας για χαρτοκιβώτια από την Baumer hhs

Για περισσότερα από 30 χρόνια η Baumer hhs εξειδικεύεται σε λύσεις εφαρμογής κόλλας και διασφάλισης ποιότητας που ανταποκρίνονται στις υψηλές απαιτήσεις των πελατών σε έναν δυναμικό κλάδο, αυτόν της κυτιοποιίας. Είτε πρόκειται για συστήματα θερμής ή ψυχρής κόλλας είτε για συστήματα ελέγχου με αισθητήρες ή κάμερα, η Baumer hhs έχει την κατάλληλη λύση.

Ανέπαφη κόλληση χωρίς σπατάλες

Το σύστημα ανέπαφης εφαρμογής κόλλας, κλειστού κυκλώματος, της Baumer hhs για χαρτοκιβώτια ελαχιστοποιεί το χρόνο που αφιερώνεται στον καθαρισμό και την προετοιμασία και μειώνει τις σπατάλες, ενώ παραμένει πλήρως αξιόπιστο ακόμη και όταν λειτουργεί στη μέγιστη ταχύτητα. Είναι ιδανικό για την παραγωγή των πλέον σύνθετων από πλευράς κατασκευής προϊόντων.

Στιβαρός οδηγός σταθεροποίησης του αναπτύγματος προς κόλληση (glue flap)

Η κόλλα εφαρμόζεται σε κουκίδες, χωρίς επαφή με το υπόστρωμα. Ο σταθμός εφαρμογής κόλλας, εγκατεστημένος είτε από την πλευρά της κίνησης είτε από την πλευρά του χειριστή, δεν εμποδίζει τη διαδρομή του αναπτύγματος. Η κόλλα εφαρμόζεται σε κουκκίδες ή γραμμές,  μεταβλητού μήκους στο ανάπτυγμα κόλλησης του χαρτοκιβωτίου. Όταν το σύστημα της κόλλας είναι αδρανές, οι κεφαλές μετακινούνται αυτόματα σε θέση «στάθμευσης» όπου πλένονται. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται το βούλωμα των ακροφυσίων. Η εφαρμογή των κουκίδων κόλλας είναι ακριβής και μπορεί να ελεγχθεί είτε από αισθητήρες (scanner) ή σύστημα κάμερας.

Οδηγός σταθεροποίησης αναπτύγματος και Xcam

Κεφαλή πολλαπλών εφαρμογών

Οι στιβαρές κεφαλές εφαρμογής ψυχρής κόλλας έχουν εξαιρετικά υψηλή αντοχή και εγγυώνται τη μέγιστη αξιοπιστία παραγωγής με ελάχιστη συντήρηση. Η λειτουργία εφαρμογής σε μορφή κουκίδας (Dot) επιτρέπει τη χρήση ελάχιστης ποσότητας κόλλας. Εάν χρειάζεται μεγαλύτερη ποσότητα, η βελτιστοποιημένη ροή στην κεφαλή προσφέρει επαρκείς επιλογές, σε συνδυασμό με τη μέγιστη πίεση κόλλας των 50 bar από την μονάδα παροχής της (αντλία υψηλής πίεσης).

Κεντρικός έλεγχος όλων των λειτουργιών

Ο χειρισμός είναι πολύ απλός και γίνεται μέσω οθόνης αφής. Ο χρήστης αποθηκεύει τις εργασίες του με το πάτημα ενός κουμπιού και μπορεί να τις ανακτήσει για επαναλαμβανόμενες εργασίες. Στην περίπτωση ενός στάνταρ σχήματος κουτιού που δεν αλλάζει, η κόλλα εφαρμόζεται αυτόματα και πάντα με την ίδια ακρίβεια. Εναλλακτικά, μέσω της κεντρικής κονσόλας ελέγχου μπορεί να γίνεται ο χειρισμός και να παρακολουθείται η διαδικασία εφαρμογής κόλλας. Διατίθενται δύο εκδόσεις: για τοποθέτηση σε σταθερή βάση επάνω στη μητρική μηχανή ή ως φορητή μονάδα (trolley).

Οθόνη αφής

Παροχή κόλλας: Ηλεκτρονική ρύθμιση πίεσης

Η κόλλα παρέχεται σε σταθερές ποσότητες. H διπλή εμβολοφόρος αντλία, με αυτόματη ρύθμιση πίεσης, επιτρέπει την προσαρμογή αυτής - και επομένως της εφαρμοζόμενης ποσότητας κόλλας - στην ταχύτητα παραγωγής της μηχανής. Η κόλλα μπορεί να αντληθεί από δοχεία ή από παλετοδεξαμενή, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Αισθητήρας ανίχνευσης πολλαπλών κουκίδων: Παρακολούθηση της εφαρμογής

Η εφαρμογή κόλλας μπορεί να ελεγχθεί και πιστοποιηθεί, για τις πιο σημαντικές εργασίες. Ο χρήστης μπορεί να δει εάν υπάρχει κόλλα σε όλα τα σημεία που χρειάζεται ή αν έχει εφαρμοστεί σε σημεία που δεν πρέπει. Ένας αισθητήρας στη μονάδα ελέγχου αποφασίζει σε κλάσματα του δευτερολέπτου εάν το χαρτοκιβώτιο είναι εντός προδιαγραφών ή αν  πρέπει να απορριφθεί (εφ’ όσον η μηχανή διαθέτει αντίστοιχη θύρα). Εναλλακτικά τα μη συμμορφούμενα προϊόντα εντοπίζονται και μαρκάρονται με χρώμα ή αόρατο βερνίκι UV για να απορριφθούν χειροκίνητα στην εξαγωγή.

Αισθητήρας για συστήματα ψυχρής εφαρμογής MLT-40

Σύστημα κάμερας: Αξιολόγηση με παρακολούθηση ζωντανής εικόνας

Το ενσωματωμένο σύστημα κάμερας δείχνει στον χειριστή μια ζωντανή εικόνα του αναπτύγματος κόλλησης, αξιολογεί διάφορα χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτουμε εμείς και, εάν χρειαστεί, αποθηκεύει αυτές τις εικόνες για τεκμηρίωση ή για τη δημιουργία αρχείου καταγραφής παραγωγής. Έτσι, ο χρήστης μπορεί πάντα να παρέχει αποδείξεις στους πελάτες του.

FFG go: H entry-level λύση

Το σύστημα FFG go είναι το entry level σύστημα για παραγωγές κυματοειδούς χαρτονιού. Επιτρέπει στους επαγγελματίες να αναβαθμίσουν την μηχανή παραγωγής χαρτοκιβωτίων τους, προσφέροντας τη δυνατότητα της ανέπαφης εφαρμογής κόλλας με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτή φέρει.

Η καρδιά του συστήματος είναι ο Xact controller με εύχρηστη και φιλική προς τον χρήστη οθόνης αφής, για εύκολη ρύθμιση. Η μνήμη αποθήκευσης εργασιών, χωρητικότητας 99 καταχωρίσεων, μειώνει τους χρόνους προετοιμασίας.

Οι αξιόπιστες κεφαλές DLK go δεν έρχονται σε επαφή με το υπόστρωμα. Αυτό σημαίνει τέλεια εφαρμογή κόλλας σε λειτουργία κουκκίδας και γραμμής χωρίς την ανάγκη προσαρμογής στα μεταβαλλόμενα πάχη υποστρώματος. Η λειτουργία αυτόματου καθαρισμού διασφαλίζει την ομαλή επανεκκίνηση μετά από διακοπή.

Το FFG go έχει ενσωματωμένη λειτουργία εξοικονόμησης κόλλας. Με την εύκολη αλλαγή από εφαρμογή γραμμής σε εφαρμογή κουκίδας, μπορεί να εξοικονομηθεί έως και 50% της ποσότητας της κόλλας.

Αυτή είναι μια μοναδική λειτουργία που αποφέρει κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα.

Τα οφέλη με μια ματιά:

  • Λειτουργία εξοικονόμησης κόλλας
  • Ανέπαφη εφαρμογή
  • Μνήμη αποθήκευσης εργασιών/παραγγελιών
  • Λειτουργία αυτόματου καθαρισμού
  • Γρήγορη και εύκολη ρύθμιση

Xact FFG go controller

Multiple Head DLK go

FACHPACK 2021

H GRAPHCOM θα βρίσκεται στην έκθεση συσκευασίας FACHPACK 2021 στις 28-30 Σεπτεμβρίου στη Νυρεμβέργη, όπου θα παρουσιαστούν οι προηγμένες λύσεις της Baumer hhs (Περίπτερο 2-411).

Τα προϊόντα Baumer hhs διατίθενται στην Ελλάδα από τη GRAPHCOM, επίσημη αντιπρόσωπο, T: 210 9823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr
 

Σχετικά με τη Baumer hhs GmbH

Η Baumer hhs GmbH με έδρα το Krefeld (Γερμανία) είναι μια κορυφαία κατασκευάστρια εταιρία συστημάτων κόλλας βιομηχανικής χρήσης, σε συνδυασμό με συστήματα διασφάλισης πιστοποίησης & ποιότητας. Δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά και προσφέρει στους πελάτες της ένα προσεκτικά οργανωμένο portfolio λύσεων που εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες εφαρμογής θερμής ή ψυχρής κόλλας σε αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων κεφαλών εφαρμογής, αντλιών, δοχείων πίεσης, συστημάτων ελέγχου και παρακολούθησης. Το portfolio συμπληρώνεται από μια σειρά υπηρεσιών (συμβουλευτικές, after-sales, δοκιμές καινοτόμων εφαρμογών στο hhs solution centre του Krefeld) προς τους πελάτες της. Οι λύσεις της Baumer hhs χρησιμοποιούνται ευρέως στους κλάδους της κυτιοποιίας, της συσκευασίας χαρτοκιβωτίων, των εκτυπώσεων καθώς και σε ειδικές εφαρμογές.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Baumer hhs επισκεφθείτε το site: www.baumerhhs.com.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top