Αναζήτηση

Η Canon παρουσιάζει τις εφαρμογές Auto Tracking και Auto Loop για τις κάμερες PTZ, που βελτιστοποιούν την καταγραφή περιεχομένου

Η Canon παρουσιάζει τις εφαρμογές Auto Tracking και Auto Loop για τις κάμερες PTZ, που βελτιστοποιούν την καταγραφή περιεχομένου

Δελτίο τύπου | Ιανουάριος 2023

Η Canon επεκτείνει τη λειτουργικότητα των καμερών PTZ με δύο νέες εφαρμογές, διαθέσιμες μέσω του Add-On Applications System, οι οποίες δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα να προσθέτουν νέες δυνατότητες για παραγωγές βίντεο. Οι νέες εφαρμογές Auto Tracking RA-AT001 και Auto Loop RA-AL001 της Canon ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς για παραγωγές βίντεο χωρίς εξωτερικό εξοπλισμό. Αυτές οι νέες εφαρμογές (διατίθενται με πρόσθετη χρέωση) μπορούν να διαμορφωθούν πολύ εύκολα και, σε συνεργασία με την τεχνολογία των καμερών 4K της Canon, δημιουργούν την ιδανική λύση για μια ευρεία γκάμα παραγωγών, όπως υλικό ανώτερης εκπαίδευσης, εταιρικό περιεχόμενο, ζωντανές εκδηλώσεις, τηλεοπτικό υλικό και υλικό από οίκους λατρείας.

Οι νέες εφαρμογές θα υποστηρίζουν αρχικά την CR-N700, την κορυφαία κάμερα PTZ 4K της Canon με έλεγχο από απόσταση. Αργότερα η Canon θα επεκτείνει τη σειρά των εφαρμογών που παρέχονται από το Add-On Applications System, καθώς και τη συμβατότητα με άλλα μοντέλα καμερών που ελέγχονται από απόσταση.

Auto Tracking
Αξιοποιώντας τον προηγμένο μηχανισμό κίνησης στις κάμερες PTZ της Canon, η νέα εφαρμογή Auto Tracking (αυτόματη παρακολούθηση) ακολουθεί αυτόματα ανθρώπους με ακρίβεια, διασφαλίζοντας ότι βρίσκονται πάντα μέσα στο κάδρο και στη λήψη, χωρίς παρέμβαση εικονολήπτη. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει κινηματογράφηση με λήψη από μία ή πολλές κάμερες χωρίς την ανάγκη εικονολήπτη, μειώνοντας τον φόρτο του προσωπικού AV ή των χειριστών, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει την εγγραφή υλικού υψηλής ποιότητας και επαγγελματικού επιπέδου. Χάρη στην πραγματοποίηση οπτικής ανάλυσης εντός της κάμερας, το σύστημα έχει εξαιρετικές δυνατότητες παρακολούθησης, από πλήρες σώμα, κορμό και μπούστο έως άλλες οπτικές γωνίες, καθώς και ταχύτητες από αργή έως ζωηρό περπάτημα. Η ακρίβεια της κάμερας και η ομαλή οδήγηση συνεργάζονται με τον μηχανισμό περιστροφής/κλίσης για την εγγραφή υλικού υψηλής ποιότητας απευθείας από την κάμερα.

Με ευρεία γκάμα δυνατοτήτων προσαρμογής, όπως Composition (σύνθεση), Tracking Sensitivity (ευαισθησία παρακολούθησης) και Priority Display Area (περιοχή προτεραιότητας απεικόνισης), η CR-N700 μπορεί να διαμορφωθεί για πληθώρα διαφορετικών τρόπων χρήσης, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών παραγωγών ή εταιρικών εκδηλώσεων, επιτρέποντας την εγγραφή υλικού με επαγγελματική αίσθηση χωρίς δυσκολίες. Με τη λειτουργία Σύνθεσης, οι χειριστές μπορούν να ορίσουν τη βέλτιστη θέση ώστε να εξασφαλίσουν ότι το θέμα είναι πάντα σωστά καδραρισμένο, ενώ η ευαισθησία παρακολούθησης προσφέρει έως και δέκα επίπεδα προσαρμογών για χρήση σε πληθώρα περιπτώσεων.

Auto Loop
Η Canon ανακοινώνει επίσης την εφαρμογή Auto Loop (aυτόματης κυκλικής επανάληψης), η οποία δίνει τη δυνατότητα στην κάμερα να ακολουθεί μια προγραμματισμένη εκ των προτέρων, αυτοματοποιημένη κίνηση μετατόπισης/κλίσης/ζουμ χωρίς να απαιτείται χειροκίνητη παρέμβαση κάποιου χειριστή για την αλλαγή της λήψης. Αυτό είναι ιδανικό για περιπτώσεις όπου οι χειριστές πρέπει να κάνουν απλές, επαναλαμβανόμενες κινήσεις με την κάμερα, όπως για παράδειγμα σε ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις, όπου η λήψη θα περνούσε από τον ντράμερ, στον τραγουδιστή, στο κοινό και πάλι πίσω. Έτσι, οι σκηνοθέτες και οι εικονολήπτες μπορούν να επικεντρωθούν στην εναλλαγή και το καδράρισμα με άλλες κάμερες, ελαττώνοντας τον φόρτο εργασίας και μειώνοντας τον χρόνο εργασίας και το προσωπικό.

Δύο εναλλακτικά μοτίβα κίνησης, κυκλική επανάληψη ή εμπρός-πίσω, παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία για την επιλογή των κινήσεων που ταιριάζουν σε κάθε περιβάλλον λήψης. Για να εξασφαλιστεί η φυσικότητα του υλικού σε περιβάλλοντα με πολλές κάμερες, η εφαρμογή προσφέρει ομαλή προσαρμογή της επιτάχυνσης/επιβράδυνσης κατά την εκκίνηση και τη στάση, προσομοιώνοντας την χειροκίνητη κίνηση μιας κάμερας. Αυτές οι δυνατότητες προγραμματίζονται με ευκολία μέσω μίας οθόνης, όπου οι χειριστές μπορούν να ορίσουν ρυθμίσεις θέσης και διαδρομής, ή ακόμη και να δουν μια προεπισκόπηση, καθώς και να ελέγξουν την ταχύτητα της κίνησης και τη διάρκεια της παύσης σε κάθε θέση.
Η Canon παρουσιάζει αυτήν την τεχνολογία για πρώτη φορά στην έκθεση ISE 2023, σε μια διάταξη για τη βιντεοσκόπηση διαλέξεων και σε μια ζώνη εταιρικού στούντιο πολλών καμερών, όπου θα δείξει πώς αυτές οι εφαρμογές μπορούν να αυτοματοποιήσουν τη δημιουργία περιεχομένου και να απλοποιήσουν τη διαμόρφωση των πλατό. Θα βρείτε την Canon στο Περίπτερο 3A800 από 31 Ιανουαρίου έως 3 Φεβρουαρίου.

Οι εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για λήψη από τον Απρίλιο του 2023, για χρήση με την CR-N700. Μετέπειτα θα υποστηριχθούν και άλλες κάμερες PTZ.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την παρουσία της Canon στην ISE 2023, ακολουθήστε το σύνδεσμο https://www.canon-europe.com/events/ise/


Σχετικά με την Canon Ελλάδας
Η Canon Ελλάδας αποτελεί μέρος της Canon CEE, του τοπικού οργανισμού πωλήσεων της Canon Europe (RSO) για την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και την περιοχή του Καυκάσου. H Canon φέρνει στους Έλληνες πελάτες τα οφέλη των καταναλωτικών και επαγγελματικών προϊόντων της Canon και προσφέρει ένα εκτενέστατο χαρτοφυλάκιο λύσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.
H Canon CEE, ανήκει στον οργανισμό Canon Europe, που αποτελεί το τμήμα της Canon Inc. για την περιοχή EMEA, και είναι ένας παγκόσμιος προμηθευτής τεχνολογιών και υπηρεσιών απεικόνισης, και ένα από τα διεθνώς πιο αναγνωρισμένα και αγαπητά brands. Η Canon Europe δραστηριοποιείται σε 120 χώρες, απασχολεί περίπου 13.500 εργαζομένους σε όλη την περιοχή, και συνεισφέρει περίπου το ένα τρίτο των ετήσιων εσόδων της Canon.
Η Canon ιδρύθηκε το 1937 και για 80 χρόνια είναι πρωτοπόρα στο χώρο της απεικόνισης, με τη σταθερή δέσμευση να παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα να οραματίζεται εκ νέου τι είναι δυνατό μέσω της απεικόνισης. Από τις κάμερες και τους επαγγελματικούς εκτυπωτές, μέχρι τη συμβουλευτική επιχειρήσεων και τις τεχνολογίες στον κλάδο της υγείας, η Canon εμπλουτίζει τις ζωές και τις επιχειρήσεις μέσω της καινοτομίας στην απεικόνιση.
Η Canon καλλιεργεί τη θετική ισχύ της τεχνολογίας και των υπηρεσιών απεικόνισης. Με την παροχή κοινωνικών και περιβαλλοντικών ωφελειών μέσω των ανθρώπων και των προϊόντων μας, επιδεικνύουμε εμφατικά τη δέσμευσή μας στη φιλοσοφία του Kyosei: τη συμβίωση και τη συνεργασία για το κοινό καλό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Canon στην Ελλάδα, επισκεφθείτε την τοποθεσία: www.canon.gr.

 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top