Αναζήτηση

Epson PaperLab: Κατασκευή χαρτιού in-house για κυκλική οικονομία στην πράξη

Epson PaperLab: Κατασκευή χαρτιού in-house για κυκλική οικονομία στην πράξη

Η Epson, ανακοίνωσε ότι ο οίκος μόδας Brunello Cucinelli υιοθέτησε το καινοτόμο και βιώσιμο σύστημα ανακύκλωσης χαρτιού PaperLab που επιτρέπει στους οργανισμούς να κλείσουν τον κύκλο των πόρων και να αγκαλιάσουν πλήρως την κυκλική οικονομία χαρτιού, κατά την επιδίωξή τους για την επίτευξη της βιωσιμότητας.

Η συνεργασία ενσωματώνει τη μακροχρόνια δέσμευση της Epson για βιώσιμη τεχνολογία και τον κοινό σκοπό που μοιράζεται με την Brunello Cucinelli, μια εταιρεία της οποίας ο βαθύς σεβασμός προς τη δημιουργικότητα, όλη την ανθρωπότητα και τον πλανήτη βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της. Αυτός ο συνδυασμός νεοτερισμού και δεξιοτεχνίας, καθώς και δημιουργικότητας και πάθους, είναι ο κοινός παρονομαστής αυτής της συνεργασίας.

Το PaperLab της Epson είναι το πρώτο ασφαλές, compact σύστημα κατασκευής χαρτιού για γραφεία, χωρίς χρήση νερού, με το οποίο οι οργανισμοί μπορούν να ανακυκλώνουν και να κατασκευάζουν χαρτί σε μία διαδικασία – μια πραγματικά κυκλική λύση που μειώνει σημαντικά τη σπατάλη χαρτιού, απορριμμάτων και ενέργειας. Σήμερα, ο οίκος Brunello Cucinelli όχι μόνο μπορεί να ανακυκλώσει αλλά και να κατασκευάσει το χαρτί του με μία μόνο διαδικασία. Είναι μια πραγματικά κυκλική λύση που μειώνει σημαντικά τη σπατάλη χαρτιού, νερού και ενέργειας.

Ο πρόεδρος της Epson Global, Yasunori Ogawa, σχολίασε την κορυφαία αυτή συνεργασία του κλάδου: «Είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τον οίκο Brunello Cucinelli, έναν πρωτοπόρο των υψηλότερων βιομηχανικών προτύπων, που έχει δεσμευθεί για τη δημιουργία καλύτερων και δικαιότερων στοιχείων, τόσο για τον πλανήτη όσο και για τους ανθρώπους».

«Η Epson ‘αγκαλιάζει’ τη βιωσιμότητα που βελτιώνει  τις συνθήκες για την κοινότητα: καθώς μεταμορφώνουμε τη δική μας επιχείρηση, καινοτομούμε με τεχνολογίες που δίνουν τη δυνατότητα σε άλλες εταιρείες να γίνουν πραγματικά βιώσιμες. Μας τιμά που ο οίκος Brunello Cucinelli επέλεξε την Epson για να ξεκινήσει την πορεία του προς την αειφορία και πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι πρωτοπόρος και να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες εταιρείες και οργανισμούς, καθώς ευθυγραμμίζονται εκ νέου με την κυκλική οικονομία και επιδιώκουν στόχους όπως οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UN SDGS)».

Αυτή η επιλογή εξηγείται από τον Riccardo Stefanelli, διευθύνων σύμβουλο, Brunello Cucinelli, ο οποίος δήλωσε: «Ο οίκος Brunello Cucinelli βασίζεται στην αρχή του ανθρωπιστικού καπιταλισμού, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι να ζεις και να δημιουργείς σε αρμονία με τον φυσικό κόσμο. Πιστεύω ότι η συνεργασία μας με την Epson θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε τις αξίες και τον στόχο μας να τιμούμε πάντα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το περιβάλλον. Αυτή η συνεργασία υποστηρίζει τις προσπάθειές μας να προστατέψουμε και να αναδείξουμε περιοχές εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς ενώ, με τη βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών, μπορούμε επίσης να αλλάξουμε εκ βάθρων και να γίνουμε αληθινά ‘βιώσιμοι’».

Η καινοτομία του PaperLab

Τα γραφεία δημιουργούν αυξανόμενους όγκους απορριμμάτων χαρτιού, που αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 50% των συνολικών απορριμμάτων μιας επιχείρησης, και αυτό συνοδεύεται από αυξανόμενο αποτύπωμα άνθρακα. Υπολογίζεται ότι το χαρτί αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα τέταρτο των συνολικών απορριμμάτων στις χωματερές και περίπου στο 42% της παγκόσμιας συγκομιδής ξύλου.

Καταλύτης για ένα κυκλικό οικοσύστημα γραφείου, το PaperLab λειτουργεί εξασφαλίζοντας δέντρα, νερό και μειώνοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές άνθρακα. Με βάση την καινοτόμο τεχνολογία Dry Fiber της Epson, το PaperLab μπορεί να παράγει έως και 720 φύλλα χαρτιού A4 ή 360 A3 κάθε ώρα. Παρέχει επίσης επί τόπου μια λύση στην πρόκληση της αφαίρεσης ή της καταστροφής ευαίσθητων πληροφοριών που συχνά περιέχονται στα απορρίμματα χαρτιού. Όταν αυτή η διαδικασία εκτελείται εκτός έδρας, οδηγεί σε κινδύνους, υψηλότερο κόστος και παραγωγή άνθρακα, τα οποία μπορούν να παρακαμφθούν μόλις εφαρμοστούν γνήσιες αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Πηγή: Biztech.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top