Αναζήτηση

Η BOBST και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν δείγματα «Generation 2.0» από εύκαμπτες λύσεις συσκευασίας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ανακυκλωσιμότητα

Η BOBST και οι συνεργάτες της παρουσιάζουν δείγματα «Generation 2.0» από εύκαμπτες λύσεις συσκευασίας που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ανακυκλωσιμότητα

Η BOBST και οι συνεργάτες της ανακοίνωσαν ένα βασικό ορόσημο στο πρωτοποριακό έργο τους για την αντικατάσταση μη ανακυκλώσιμων συσκευασιών πολλαπλών υλικών με εναλλακτικές λύσεις ενός υλικού, ειδικά σχεδιασμένες για ανακύκλωση.

Η παρουσίαση της νέας γενιάς δειγμάτων της BOBST, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα στην παροχή λύσεων τελευταίας τεχνολογίας χρησιμοποιώντας μια νέα γενιά πολυμερών.
Μετά την κυκλοφορία αρκετών διαφορετικών δειγμάτων σακουλών κατασκευασμένες με ένα μόνο υλικό (MDO PE, BOPE, BOPP και CPP), οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες συνέχισαν τις σημαντικές επενδύσεις και την εκτεταμένη έρευνά για την περαιτέρω ανάπτυξη των δειγμάτων, για να διασφαλίσουν ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις του κλάδου, όσον αφορά την επεξεργασιμότητα, την ασφάλεια και την οπτική ποιότητα.

«Η εύρεση βιώσιμων εναλλακτικών λύσεων για τα μη ανακυκλώσιμα πλαστικά είναι μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας», δήλωσε ο Nick Copeland, Διευθυντής Έρευνας & Ανάπτυξης στην BOBST. «Είναι μια ιδιαίτερη πρόκληση για την εύκαμπτη συσκευασία, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για τη συσκευασία τροφίμων, όπου η υψηλή προστασία από το οξυγόνο και το νερό που αποτρέπει τη φθορά του προϊόντος, ως σήμερα παρέχεται από συσκευασίες πολλαπλών στρώσεων, πολλών υλικών, οι οποίες δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Αυτή η επόμενη γενιά συσκευασιών κατασκευασμένες από μόνο ένα υλικό, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να μπορούμε να παρέχουμε αμιγώς ανακυκλώσιμες λύσεις για να αντικαταστήσουμε τις μη ανακυκλώσιμες συσκευασίες».

«Η Brückner πιστεύει πως το μέλλον θα συνεχίσει να ανήκει στα πλαστικά εάν χρησιμοποιούνται και επαναχρησιμοποιούνται με βιώσιμο τρόπο», δήλωσε ο Helmut Huber, COO Sales & Project Management στην Brückner Maschinenbau GmbH & Co. KG. «Ως μέρος μιας κυκλικής οικονομίας, τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα του πλαστικού μπορούν να συνδυαστούν απόλυτα με τους στόχους βιωσιμότητας μιας σύγχρονης κοινωνίας. Όσον αφορά τους διαλόγους σχετικά με τους στόχους ανακύκλωσης για τις πλαστικές συσκευασίες, βλέπουμε ότι οι συσκευασίες μονοϋλικών σαφώς αυξάνονται».

Τα δείγματα «Generation 2.0» της BOBST περιλαμβάνουν:

  • Επιστρωμένες σακούλες από πολυπροπυλένιο, τυπωμένες και ανακυκλώσιμες, με δυνατότητα επιμεταλλωμένου κλεισίματος από AluBond ή διαφανές κλείσιμο από AlOx (οξείδιο του αλουμινίου) και κόλλα χωρίς διαλύτες.
  • Επιστρωμένες σακούλες από πολυπροπυλένιο, τυπωμένες με UV flexo σε συνδυασμό με ψηφιακή εκτύπωση inkjet για την επιμετάλλωση με AluBond και κόλλα χωρίς διαλύτες.
  • Επιστρωμένες σακούλες πολυαιθυλενίου μικρής πυκνότητας, τυπωμένες με UV flexo χαμηλής μετανάστευσης, που παρέχει κλείσιμο με AluBond.
  • Επιστρωμένες σακούλες MDO-PE, τυπωμένες με CI flexo νερού με AluBond και κόλα χωρίς διαλύτη.

Οι συνεργάτες του έργου έχουν διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου.

«Η ανακυκλωσιμότητα φέρνει ένα σημαντικό επίπεδο πολυπλοκότητας στο σχεδιασμό αποδοτικών και αποτελεσματικών συσκευασιών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνεργασία με ολόκληρη την αλυσίδα αξίας δεν είναι μόνο ο ταχύτερος, αλλά ο μόνος τρόπος για να επιταχυνθεί η αγορά προς τους φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας», δήλωσε ο Jaroslaw Jelinek, Global Marketing Manager στην Dow Packaging & Specialty Plastics. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος αυτής της ενημερωμένης και καινοτόμου ομάδας έργου και να φέρνουμε τις λύσεις της επόμενης γενιάς στην αγορά.»

«Η Sun Chemical δεσμεύεται να συμβάλει σε μια πιο κυκλική οικονομία και είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη της βιομηχανίας εύκαμπτης συσκευασίας ώστε να γίνει πιο βιώσιμη», σχολίασε ο Nicolas Bétin, Διευθυντής Στρατηγικής Προϊόντων EMEA, Packaging Inks & Materials & Global Sustainability Business Leader. «Η στενή συνεργασία μεταξύ των διαφόρων παραγόντων της αλυσίδας αξίας, η ανταλλαγή γνώσεων και ικανοτήτων, μπορεί να οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα που μπορούν να εφαρμοστούν αποτελεσματικά στην αγορά. Αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση αυτής της συνεργασίας».

«Πρόκειται για μια συνεργασία εταιρειών που σκέφτονται, οι οποίες είναι όλες αποφασισμένες να αναπτύξουν βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις σε μη ανακυκλώσιμες εύκαμπτες συσκευασίες», σχολίασε ο Nick Copeland. «Η BOBST ελέγχει τη βιωσιμότητα των υλικών ως προς το κλείσιμο, την εκτύπωση και την πλαστικοποίησή τους, για να διασφαλιστεί ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλη τη διαδικασία παραγωγής. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεισφέρουμε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο».

Bobst Italia SpA, S. Giorgio Monferrato, Ιταλία

Πηγή: Media Bobst

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top