Αναζήτηση

Προετοιμάζοντας τη διαδοχή

Προετοιμάζοντας τη διαδοχή

Πρακτικός οδηγός για προνοητικές οικογενειακές επιχειρήσεις

Το βιβλίο του Δρος Χρήστου Ε. Γεωργίου είναι μια πολύτιμη πυξίδα για την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων, του κορμού δηλαδή του ελληνικού επιχειρείν.

Η προσέγγιση των "Τέσσερα Δέλτα" - Δημιουργία, Διαχείριση, Διαδοχή, Διαιώνιση - αποτελεί έναν εξαιρετικό οδηγό για το μέλλον και την εξέλιξη της οικογενειακής - και όχι μόνο - επιχείρησης.

Το πρόβλημα της διαδοχής πρέπει να απασχολεί το σύνολο των οικογενειακών και μη επιχειρήσεων. Ωστόσο λίγοι το αποδέχονται. Ακόμη λιγότερο εκείνοι που το διαχειρίζονται άμεσα.

Ο συγγραφέας μοιράζεται μαζί μας την πολύτιμη γνώση και εμπειρία του με τρόπο γλαφυρό χωρίς να κουράζει με θεωρητικολογίες.
Μας βοηθά να κατανοήσουμε τις επιμέρους πτυχές μιας διαδοχής με τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες της.

Μέσα από την ιστορία του κ. Βασίλη και του γιού του Νεκτάριου αποδεικνύεται πως η διαδοχή δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η προσέγγιση του θέματος της διαδοχής με παραδείγματα και αληθινά γεγονότα, μας βοηθάει να καταλάβουμε και να ταυτιστούμε. 

Είναι σημαντικό που εισάγονται κατανοητά παραδείγματα γιατί μπορούν να βοηθήσουν τον αναγνώστη να προσπεράσει την εγωιστική του προσέγγιση, ειδικά όταν δεν είναι έτοιμοε να υποχωρήσει από τις απόψεις του για να "δέσει" η ομάδα.

Το βιβλίο καταφέρνει να κάνει τον αναγνώστη να σκεφτεί!

Και δυό συμβουλές από τον συγγραφέα του βιβλίου Δρ. Γεωργίου.

Για την επιτυχημένη "στρατηγική αλλαγή" στην οικογενειακή επιχείρηση, μια είναι η συμβουλή προς ιδρυτές και υποψήφιους διαδόχους: πρέπει να δείξετε ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ στη εξέλιξη της διαδικασίας και να μην εκβιάζετε τα πράγματα.

Αγαπητοί ιδρυτές,
Σκεφθείτε ότι ίσως τα παιδιά σας να μην μπορούν να σας αντικαταστήσουν στη σκηνή και να παίξουν με επιτυχία το δικό σας ηγετικό ρόλο.

Αγαπητοί υποψήφιοι διάδοχοι,
Η υπομονή και η κατάλληλη προετπομασία για την ανάληψη της ηγεσίας της οικογενειακής σας επιχείρησης, θα σας απαλλάξει από το άγχος της βαριάς σκιάς του πατέρα και θα σας δώσει την απαραίτητη και αυτοπεποίθηση να επιλέξετε τελικά εσείς αν θα αναλάβετε την ηγεσία στην οικογενειακή επιχείρηση, ήθα επιλέξετε συνειδητά έναν άλλο δρόμο, που θα σας κάνει ευτυχισμένους.

Αυτές είναι οι δύο συμβουλές και τελικά ο μοναδικός τρόπος, για να κάνετε όλοι τα όνειρά σας πραγματικότητα.
 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, είτε τηλεφωνικά στο 6944334475, είτε μέσω email στο xgr@otenet.gr.
Τιμή βιβλίου: 15€.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top