Αναζήτηση

800 σελίδες χρώματος από το 1692

800 σελίδες χρώματος από το 1692

To 1692 ένας καλλιτέχνης για τον οποίο ξέρουμε μόνο το όνομα “A. Boogert” κατέγραψε στα ολλανδικά ένα βιβλίο με τις μίξεις χρωμάτων που ως βάση τους έχουν το νερό. Ξεκίνησε το βιβλίο περιγράφοντας τη χρήση των χρωμάτων στη ζωγραφική και αναλύοντας πώς κανείς μπορεί να δημιουργήσει τις εν λόγω αποχρώσεις προσθέτοντας 1,2,3,4 μέρη νερό. Μπορεί αυτό να ακούγεται μεν αρκετά απλό αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ασύλληπτο σε όγκο και λεπτομέρεια. Περίπου 800 χειρόγραφες σελίδες, ζωγραφισμένες επίσης στο χέρι καθιστούν το Traité des couleurs servant à la peinture à l’eau, ως το πιο κατανοητό σύγγραμμα με οδηγίες ζωγραφικής της εποχής του.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Erik Kwakkel ο οποίος ειδικεύεται σε ό, τι χρονολογείται στο Μεσαίωνα, ο οδηγός προοριζόταν για διδακτική χρήση. Ελάχιστα μάτια κατάφεραν να δουν ποτέ το βιβλίο βέβαια. Η ειρωνεία είναι πως ο οδηγός της Pantone, που χρησιμοποιούμε όλοι και βασίζεται σε αυτή την ιδέα, εκδόθηκε πρώτη φορά το 1963.

Ολόκληρο το βιβλίο σε υψηλή ανάλυση, θα το βρείτε εδώ, πληροφορίες εδώ, ενώ φυλάσσεται στην Bibliothèque Méjanes στην επαρχία Aix της Γαλλίας.

Πηγή: ozonweb.com

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top