Αναζήτηση

Είναι αρκετές οι κινήσεις που γίνονται για την προσέλκυση των νέων στον τομέα της εκτύπωσης;

Είναι αρκετές οι κινήσεις που γίνονται για την προσέλκυση των νέων στον τομέα της εκτύπωσης;

«Η εκτύπωση είναι μέρος της ζωής μας, αλλά απαιτεί δεξιότητες», ανέφερε ο Πρίγκιπας Ανδρέας, Δούκας της Υόρκης στο 188ο Ετήσιο Γεύμα του The Printing Charity, μια φιλανθρωπική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1827 στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσει ηλικιωμένους, ασθενείς  εκτυπωτές, όταν δεν υπήρχε κρατική στήριξη.

Ο Πρίγκιπας Ανδρέας, Πρόεδρος της οργάνωσης και προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση, τόνισε την σημασία της διασφάλισης ότι οι δεξιότητες αυτές δεν θα πεθαίνουν.

«Όσο περισσότερο ενθαρρύνετε τους νέους να αποκτήσουν δεξιότητες, συγκεκριμένα στον τομέα σας που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων, τόσο το καλύτερο», είπε στην ομιλία του.

Μια σειρά από πρωτοβουλίες της βιομηχανίας που αποσκοπούν στην ενθάρρυνση των νέων να σκεφτούν το ενδεχόμενο επιλογής της εκτύπωσης ως καριέρα είναι ήδη σε ισχύ, αλλά με το σημερινό μέσο όρο ηλικίας στον κλάδο τα 48, πολλοί συμφωνούν ότι ακόμη περισσότερα πράγματα μπορούν να γίνουν.

Το «The Stationers’ Company» (η ένωση χαρτοβιομηχανιών και εκδοτών εφημερίδων) χρηματοδοτεί το κολέγιο The Crown Woods College, την πρώτη ακαδημία στο Ηνωμένο Βασίλειο που εξειδικεύεται στα ψηφιακά μέσα και στοχεύει στην προετοιμασία των σπουδαστών να εργαστούν στην ψηφιακή οικονομία σε ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών δεξιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της εκτύπωσης.

«Οι νέοι άνθρωποι είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για το μέλλον της βιομηχανίας, αλλά εξακολουθεί να είναι δύσκολο να πεισθούν οι επιχειρήσεις να επενδύσουν στην εκπαίδευση τους», λέει ο William Alden, Γραμματέας της Stationers’ Company.

«Αν έχουμε νέους ανθρώπους που βγαίνουν από την Ακαδημία με την κατανόηση του ψηφιακού κόσμου και της ψηφιακής εκτύπωσης, στη συνέχεια, κάποιοι από αυτούς θα θέλουν να εργαστούν σε αυτές τις βιομηχανίες και να εκπαιδεύσουν και να αναπτύξουν τον εαυτό τους».

Η πρωτοβουλία με τον τίτλο Proskills’ PrintIT! έχει ως στόχο να εμπνεύσει τους μαθητές επιτρέποντάς τους να σχεδιάσουν ένα προϊόν εκτύπωσης από την αρχή μέχρι το τέλος και με την οργάνωση επισκέψεων του σχολείου.

Επιπλέον, το PrintIT! ενημερωτικό φυλλάδιο, που σχεδιάστηκε από κοινού με την οργάνωση The Printing Charity και στάλθηκε στα σχολεία, στοχεύει στην ενημέρωση των νέων για μαθητείες και άλλες ευκαιρίες στη βιομηχανία.

Το The Printing Charity επίσης προωθεί την εκτύπωση στους νέους ανθρώπους μέσω πολλών άλλων τρόπων. Η ετήσια εκδήλωση Print Futures Awards στοχεύει στην κάλυψη όλων τον εξόδων που συνδέονται με τα σχετικά προγράμματα κατάρτισης στην εκτύπωση, στην έκδοση και στις γραφικές τέχνες.  Το ετήσιο πρόγραμμα βραβείων προσφέρει επιχορηγήσεις ύψους μέχρι £ 1.500 για τους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου ηλικίας 16-30.

«Η βιομηχανία έχει πρόβλημα δημογραφικής γήρανσης και κυριολεκτικά θα πεθάνει αν δεν βάλουμε μέσα νέους», λέει ο Stephen Gilbert Διευθύνων Σύμβουλος της The Printing Charity.

Ο Gilbert αναφέρει ότι μια δυσκολία είναι ότι πολλές μικρότερες επιχειρήσεις εκτύπωσης έχουν περιορισμένες δυνατότητες να αναλάβουν επιπλέον άτομα ή να συνεργαστούν με σχολεία και κολέγια.

Σήμερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι περισσότεροι νέοι εισέρχονται στην βιομηχανία κυρίως μέσω μαθητειών. Για τα άτομα ηλικίας 16-18 ετών, η κυβέρνηση παρέχει επιχορήγηση 100%, ενώ για τις ηλικίες 19-23 η επιχορήγηση μειώνεται κατά 50%.

«Το να βάλεις την ιδέα της ενασχόλησης με την βιομηχανία εκτύπωσης στους νέους είναι μια πρόκληση επειδή επικρατεί η άποψη ότι πρόκειται για βαριά δουλειά με βρόμικα μηχανήματα και ότι απευθύνεται μόνο σε άντρες. Αλλά πλέον η εργασία αυτή είναι απίστευτα υψηλής τεχνολογίας και καθαρή και υπάρχουν ευκαιρίες και για τα δύο φύλα», προσθέτει ο Gilbert.

Παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός φορέων και οργανώσεων της βιομηχανίας κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να προωθήσουν την εκτύπωση στους νέους, χρειάζονται τη βοήθεια και την υποστήριξη των εκτυπωτών και των άλλων επαγγελματιών στη βιομηχανία.

Ας μη ξεχνάμε ότι όσο περισσότερο ενημερώνονται και εκπαιδεύονται οι νέοι άνθρωποι για τις δυνατότητες που προσφέρει η εκτύπωση, τόσο πιο πιθανό είναι να στραφεί η προσοχή τους σε αυτή.

Πηγή: www.printweek.com

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top