Αναζήτηση

Συνέντευξη με τον κο Απόστολο Κρέτση, Γενικό διευθυντή της PrintFair

Συνέντευξη με τον κο Απόστολο Κρέτση, Γενικό διευθυντή της PrintFair

Με αφορμή την νέα επένδυση της PrintFair στο εκτυπωτικό σύστημα Xerox IGEN3, μιλήσαμε με τον κο Απόστολο Κρέτση για να μας αναπτύξει τη στρατηγική της εταιρείας πίσω από την επένδυση αυτή καθώς και τους λόγους επιλογής της συγκεκριμένης λύσης. Ξεκινώντας τη συνέντευξη ο κος Κρέτσης δήλωσε «Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο, που έχει αντίκτυπο φυσικά και στην αγορά των εκτυπώσεων. Οι απαιτήσεις της εποχής επιβάλλουν ποιότητα στο παραγόμενο προϊόν, αξιοπιστία, ανταγωνιστικότητα , οικονομίες κλίμακας, αλλά και μια γενικότερη ευελιξία, που σε συνεχόμενες και διαφορετικές παραγωγές μικρού τιράζ, θα προσφέρουν το σύνολο των παραπάνω, χωρίς καμία έκπτωση (στην ποιότητα) για τον πελάτη στο τελικό αποτέλεσμα. Η PrintFair, έχοντας όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δίνει καθημερινά τις μάχες της στο πλευρό των πελατών της». Στη συνέχεια υποβάλαμε στον κο Κρέτση σχετικές ερωτήσεις. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

α) Ποιοι ήταν οι στόχοι και οι προσδοκίες σας πριν προχωρήσετε στην προμήθεια του νέου ψηφιακού συστήματος IGEN3; Με την πάροδο των χρόνων ( η εταιρία συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια ιστορίας) η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί, στο χώρο της ψηφιακής εκτύπωσης είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για μας. Μέσα από αυτή τη γνώση, στόχος και σκοπός της εταιρίας μας είναι να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από την ανάγκη του πελάτη, προσφέροντας αξεπέραστες ποιοτικές λύσεις σε γρήγορους χρόνους παράδοσης, πρωτόγνωρες ακόμη και για αυτούς που θεωρούνται έμπειροι στις εκτυπώσεις.

β) Γιατί επιλέξατε τη συγκεκριμένη λύση; (Εταιρεία που μένει στάσιμη και δεν επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, σε βάθος χρόνου είναι καταδικασμένη να αποτύχει.) Η ανάπτυξη νέων προϊόντων αποτελούσε ανέκαθεν στρατηγικό μας στόχο, μια υγιείς εταιρεία, πρέπει να αναπτύσσεται καθημερινά και να επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με στόχο την ανάπτυξη νέων προτάσεων στην αγορά. Έτσι και εμείς, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του νέου μας καταστήματος στην οδό Σίνα 2-4, αλλά και της απαιτήσεις της εποχής, θέλοντας να πάμε ένα βήμα πιο πέρα τη σχέση μας με τους πελάτες, προχωρήσαμε σε αυτή τη λύση προκειμένου να έχουμε αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα, σε θέματα που αφορούν το μέγεθος του χαρτιού, την ταχύτητα αλλά και την χρήση ειδικών χαρτιών.

γ) Σαν στρατηγική επένδυση, σας βοήθησε στην ανάπτυξη της επιχείρησης σας και στην διεύρυνση της πελατειακής σας βάσης. Συμπληρώνοντας 20 μήνες στον νέο μας κατάστημα και με την προσθήκη του νέου μηχανολογικού εξοπλισμού η διεύρυνση της πελατειακής βάσης, είτε σε επίπεδο επαγγελματιών, είτε σε επίπεδο ιδιωτών, είναι συνεχώς αυξανόμενη. Συγκριτικά με το πρώτο 4μηνο του 2014, το πρώτο 4μηνο του 2015 παρουσιάζει αύξηση του τζίρου κατά 12%, ίσως στη χειρότερη περίοδο για την ελληνική αγορά, γεγονός που οφείλεται αποκλειστικά στις νέες δυνατότητες που παρέχουμε μέσα από το IGEN3.

δ) Σε τι βαθμό καλύψατε τις ανάγκες των πελατών σας για νέες εφαρμογές; Οι πελάτες μας έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τους και μας έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους από τα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά η PrintFair και σύσσωμο το έμψυχο δυναμικό της, εξελισσόμαστε καθημερινά. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό είναι το moto μας σε καθημερινή βάση.

ε) Αξιοποιείτε όλες τις δυνατότητες της εγκατεστημένης λύσης; Είναι τόσες πολλές οι δυνατότητες της IGEN3 πρέσας, που θα ήταν ψέμα να πούμε ότι την αξιοποιούμε πλήρως. Θεωρούμε όμως πως μέχρι τα τέλη του χρόνου, και σε συνδυασμό με νέες πρακτικές Marketing, θα έχουμε καταφέρει να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες λύσεις.

στ) Αδιαμφισβήτητα διαθέτετε μια μεγάλη και σύγχρονη τυπογραφική μονάδα παραγωγής και έχετε πολυετή και σημαντική εμπειρία στο χώρο. Ποια είναι η γνώμη σας για την τεχνολογία XEROX; Η τεχνολογία Xerox είναι σαφέστατα πρωτοποριακή και διαχρονική, αυτό όμως που την διαφοροποιεί στην αγορά μας είναι οι εξελιγμένες προσφερόμενες υπηρεσίες μετά την πώληση. Σημασία για τον χώρο μας έχει η μέγιστη διαθεσιμότητα του εξοπλισμού και η άμεση ανταπόκριση του τεχνικού τμήματος. Η Xerox διαθέτει ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό διαχωρισμένο σε επίπεδο λογισμικού και εξοπλισμού οι οποίοι με υποστηρίζουν ανάλογα με την κάθε ανάγκη μου. Επιπρόσθετα, θέλω να επισημάνω ότι μόνον στην Xerox θεωρείται δεδομένη η παροχή μόνιμης παρακαταθήκης αναλώσιμων και ανταλλακτικών στον χώρο μου ώστε να μπορώ να ανταπεξέλθω σε κάθε πιθανή παραγωγή ανά πάσα στιγμή. Τέλος, με την τεχνολογία Smart Kit μπορώ να αλλάζω μόνος μου τουλάχιστον το 80% των αναλωσίμων χωρίς να χρειάζομαι επίσκεψη τεχνικού. Πηγή: www.xerox.com

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top