Αναζήτηση

Ενημέρωση από την A&G

Ενημέρωση από την A&G

Δελτίο τύπου | Νοέμβριος 2021

Αγαπητοί συνεργάτες μας,

Βιώνοντας τους τελευταίους μήνες την κλιμακούμενη ένταση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά Πρώτων Υλών και βρισκόμενοι σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους μεγαλύτερους & σημαντικότερους παραγωγούς χάρτου στην Ευρώπη και στην Ασία, νιώσαμε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για το τι αντιμετωπίζουμε στην προμήθεια του χαρτιού που θα επηρεάσει την διαχείριση του στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις του χαρτοπολτού, η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου του πετρελαίου και των χημικών, η στενότητα στην προμήθεια ανακύκλωσης για όπου απαιτείται σε συνδυασμό με την δυσκολία ανεύρεσης containers και πλοίων για την μεταφορά των διαφόρων ποιοτήτων χαρτιού και η διατήρηση των ναύλων σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έχει οδηγήσει στις εξής
πρωτόγνωρες συνέπειες:

1. Δυσκολία εύρεσης κάποιων ποιοτήτων χάρτου: Κάποια εργοστάσια έχουν διακόψει για τους επόμενους μήνες την παραγωγή κάποιων ποιοτήτων λόγω δυσκολίας ανεύρεσης Πρώτων Υλών για την παραγωγή τους,

2. Μακρινές παραδόσεις: Στις περιπτώσεις που δεν σταματούν την παραγωγή του χαρτιού, λόγω ανωμαλίας στην προμήθεια των Πρώτων Υλών από την μια πλευρά και αυξημένων παραγγελιών από τους πελάτες από την άλλη πλευρά (που ανησυχούν για την πορεία των πραγμάτων) δίνουν μακρινούς χρόνους παράδοσης.
Χαρακτηριστική περίπτωση Ευρωπαϊκού εργοστασίου που μας έδωσε 8μηνο χρόνο παράδοσης σε μια πρόσφατη παραγγελία μας.

3. Συνεχείς αυξήσεις τιμών: Εξαιτίας των παραπάνω αιτιών είμαστε μάρτυρες σημαντικών αυξήσεων στην τιμή όλων των ποιοτήτων χαρτιού με πρωτοφανή συχνότητα. Υπάρχουν ποιότητες χαρτιού που εκτός της περιορισμένης διαθεσιμότητας, οι τιμές τους έχουν αυξηθεί έως και 40% σε σχέση με αυτές που ίσχυαν στο 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ το χειρότερο είναι ότι έχουν αναγγείλει Νέες αυξήσεις από την αρχή του 2022. Σε
ορισμένες περιπτώσεις δέχονται να στείλουν επιβεβαιώσεις χωρίς να δεσμεύονται για την Τιμή Πώλησης (Open Price).

4. Επιδείνωση του τρόπου εξόφλησης των εισαγωγών: Για να δεσμεύσεις την διαθεσιμότητα στην παραγωγή του χαρτιού αλλά και για να καλύψουν οι παραγωγοί το αυξημένο κόστος παραγωγής απαιτούν δυσμενέστερους τρόπους εξόφλησης των παραγγελιών με συχνότερο το φαινόμενο της προκαταβολής με την παραγγελία και της εξόφλησης πριν την φόρτωση.

5. Ακυρώσεις Επιβεβαιωμένων παραγγελιών: Δυστυχώς δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο τους τελευταίους 3 μήνες εργοστάσια με παρουσία δεκαετιών και με αποδεδειγμένη υψηλή επαγγελματική ηθική να ακυρώνουν επιβεβαιωμένες παραγγελίες των πελατών τους επικαλούμενες Ανωτέρα βία.

6. Αυξήσεις τιμών σε Επιβεβαιωμένες παραγγελίες: Άλλο επακόλουθο των παραπάνω είναι σε αρκετές περιπτώσεις (αν δεν ακυρώσουν τις επιβεβαιωμένες παραγγελίες) να προχωρούν σε αύξηση των επιβεβαιωμένων τιμών των προτιμολογίων (λίγο πριν την φόρτωση), επικαλούμενοι ότι το υπάρχον κόστος παραγωγής έχει ξεπεράσει την τιμή πώλησης.

Η εταιρεία μας προσπαθεί να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας ήδη απορροφήσει ένα σημαντικό ποσοστό των αυξήσεων μέχρι σήμερα και κάνοντας ότι είναι εφικτό για να εξασφαλίσει, με κάθε θυσία, αποθέματα, τα οποία θα μπορούν να καλύψουν τις μελλοντικές σας ανάγκες για το επόμενο ασταθές χρονικό διάστημα, που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, πόσο θα διαρκέσει.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε για την υπομονή και την κατανόηση σας, καθώς και για την, κατά το μέγιστο δυνατόν, έγκαιρη πρόβλεψη και τον προγραμματισμό των αναγκών σας, ώστε βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία, να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές, όσο καλύτερα μπορούμε και μαζί να ξεπεράσουμε την κρίσιμη αυτή κατάσταση.

Με εκτίμηση,
A&G Paper ΑΕΒΕ

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top