Αναζήτηση

Η Fedrigoni αποκτά περιουσιακά στοιχεία της Mohawk Fine Papers Inc

Η Fedrigoni αποκτά περιουσιακά στοιχεία της Mohawk Fine Papers Inc

Ο Όμιλος Fedrigoni, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ειδικών χαρτιών, αυτοκόλλητων και λύσεων RFID στον κόσμο, ανακοινώνει την εξαγορά ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της Mohawk Fine Papers, Inc., της εταιρείας με την οποία συνήψε βιομηχανική συνεργασία τον Σεπτέμβριο του 2022, για να ενισχύσει το δίκτυο διανομής ειδικών χαρτιών στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η συναλλαγή οριστικοποιήθηκε μέσω μιας νεοφυούς επιχείρησης που συστάθηκε από τη Fedrigoni για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της Mohawk σε μια διαδικασία πώλησης που ξεκίνησε από ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, μετά από μια περίοδο σημαντικής οικονομικής δυσπραγίας που επηρέασε την εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες. Η συναλλαγή απάλλαξε πλήρως τη νέα εταιρεία από το υπάρχον χρέος, επιτρέποντας τη διατήρηση της πλειονότητας των υπαρχουσών θέσεων εργασίας, βιομηχανικών δραστηριοτήτων και σχέσεων με τους πελάτες.

Η Mohawk, που ιδρύθηκε το 1931, είναι μια οικογενειακή εταιρεία που παράγει μερικά από τα πιο γνωστά ειδικά χαρτιά για σχεδιαστές, εμπορικά σήματα και εκτυπωτές και η οποία - όπως η Fedrigoni - έχει καινοτομήσει στον τομέα της ψηφιακής εκτύπωσης και της βιωσιμότητας. Η ανταλλαγή βασικών αξιών όπως η ισχυρή τεχνογνωσία, η εστίαση στην καινοτομία και η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, οδήγησαν στην εξαγορά αυτής της εταιρείας, η οποία γίνεται μέρος του τμήματος Fedrigoni Special Papers και αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης του ομίλου στο εξωτερικό.

«Αυτή είναι η τρίτη μας συγχώνευση και εξαγορά φέτος (μετά την SharpEnd UK και την Arjowiggins China), και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να βελτιώσουμε τις προσφορές μας σε πελάτες στις ΗΠΑ σε ειδικά χαρτιά για πολυτελείς συσκευασίες και ψηφιακές εκτυπώσεις» - σχολιάζει ο Marco Nespolo, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Fedrigoni – «Χάρη στην ένταξη της Mohawk στον όμιλό μας, θα είμαστε πλέον σε θέση να παράγουμε και να διανέμουμε στους πελάτες μας, μια ευρεία γκάμα χαρτιών υψηλής προστιθέμενης αξίας Fedrigoni απευθείας στη Βόρεια Αμερική, και αντίστροφα να επεκτείνουμε την πρόσβαση στα ειδικά χαρτιά Mohawk διεθνώς. Έτσι, θα υποστηρίζουμε ολοένα και περισσότερο τις στρατηγικές των πελατών μας, για τη μείωση των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων διακοπής της εφοδιαστικής αλυσίδας».

https://www.largeformatreview.com/business/business-news/fedrigoni-to-acquire-certain-assets-of-mohawk-fine-papers-inc

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top