Αναζήτηση

Η swissQprint προοδεύει με την ηλιακή ενέργεια

Η swissQprint προοδεύει με την ηλιακή ενέργεια

Μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση ξεκίνησε να λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία της swissQprint. Πρόκειται να καλύψει περισσότερο από το 50% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα Schützenwiese στο Kriessern, όπου έχει την έδρα της η swissQprint.

Μια ηλιακή συστοιχία με 1276 φωτοβολταϊκά πάνελ στο Kriessern της Ελβετίας, συνδέθηκε στο ηλεκτρικό δίκτυο τον Φεβρουάριο του 2024. Εγκαταστάθηκε στην οροφή της κύριας αίθουσας παραγωγής της swissQprint και θα παράγει περίπου 613.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ήμισυ της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας στο επιχειρηματικό πάρκο Schützenwiese, όπου η swissQprint είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες.

Ένα βήμα προς την ηλεκτρική αυτάρκεια

Η φωτοβολταϊκή εγκατάσταση θα τροφοδοτεί επίσης οκτώ νεοσύστατους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολα επεκτάσιμη στο μέλλον. «Το έργο αυτό, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά τη βιωσιμότητα και την αυτάρκεια», λέει ο Reto Eicher, συνιδιοκτήτης της swissQprint και συντονιστής του έργου.

Ένα κτηριακό συγκρότημα βασισμένο στη βιωσιμότητα

Όταν χτίστηκε το επιχειρηματικό πάρκο το 2013/14, οι πελάτες, συμπεριλαμβανομένης της swissQprint, έδωσαν μεγάλη έμφαση στη βιωσιμότητα. Όλες οι κτιριακές υπηρεσίες είναι ανεξάρτητες από τα ορυκτά καύσιμα. Οι εσωτερικοί χώροι θερμαίνονται και ψύχονται από τα υπόγεια ύδατα. Ηλεκτρικές αντλίες κινούν το σύστημα ανταλλαγής θερμότητας, το οποίο θα τροφοδοτείται στο μέλλον από τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση.

Τα ελβετικά πρότυπα κτιρίων είναι υψηλά σε διεθνή σύγκριση, και το επιχειρηματικό πάρκο Schützenwiese υπερβαίνει το πρότυπο για τα βιομηχανικά κτίρια. Αυτό περιλαμβάνει την τιμή R για την μόνωση των εξωτερικών τοίχων και των παραθύρων του κτιρίου, καθώς και τις αυτόματες τέντες. Ο στόχος είναι η βελτιστοποιημένη διαχείριση της θερμοκρασίας.

Ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα χρησιμοποιεί φωτισμό LED για εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον, και οι δύο αίθουσες παραγωγής της swissQprint διαθέτουν οροφές που επιτρέπουν την είσοδο άπλετου φυσικού φωτός στο εσωτερικό του κτιρίου. Αυτό καθιστά, πολλές φορές, περιττό τον τεχνητό φωτισμό και μειώνει περαιτέρω την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top