Αναζήτηση

Νέα μελάνια ασφαλή για τρόφιμα για τον Jet Press 720S της Fujifim

Νέα μελάνια ασφαλή για τρόφιμα για τον Jet Press 720S της Fujifim

Η Fujifilm Ευρώπης ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός μελανιού που είναι ασφαλές  για τρόφιμα, έτσι ο εκτυπωτής Jet Press 720S της εταιρίας μπορεί πλέον να εκτυπώνει συσκευασίες τροφίμων.

Στην αγορά συσκευασίας παρουσιάζεται μια διαρκής αύξηση του αριθμού των ιδιοκτητών εμπορικών σημάτων συσκευασίας  οι οποίοι επιδιώκουν να επιτύχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους από τους ανταγωνιστές τους. Παράλληλα, επιδιώκουν να μειώσουν τα αποθέματα, να βελτιστοποιήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού και να βρουν ψηφιακές λύσεις που θα τους επιτρέψουν να εκτυπώσουν πιο αποδοτικά σε ποιότητα offset, προσαρμοσμένες συσκευασίες σε πολύ μικρότερες και συχνότερες παραγωγές.

Παρέχοντας εξαιρετικά σταθερή και υψηλής ποιότητας εκτύπωση έτοιμη για φινίρισμα σε χαρτόνια ή συνθετικά μέσα πάχους έως 600 microns, η λύση εκτύπωσης με τον  Jet Press 720S ήδη ικανοποιεί πλήρως αυτές τις απαιτήσεις, με το ένα τρίτο περίπου όλων των ευρωπαίων πελατών να παράγουν ήδη κάποια μορφή εκτυπωμένης συσκευασίας. Το γερμανικό τυπογραφείο Straub Druck & Medien AG είναι ένας τέτοιος πελάτης και ο διευθύνων σύμβουλος της, Francisco Martinez, σχολιάζει: "Οι αγοραστές συσκευασίας επιθυμούν συνέπεια, “ατόφια” και φωτεινά χρώματα και οι εκτυπωτές  τύπου Jet Press τα παρέχουν όλα αυτά. Πιστεύουμε ότι η συσκευασία θα αυξηθεί παράλληλα με την εμπορική εκτύπωση μας τα επόμενα χρόνια και ότι οι μηχανές της  Fujifilm είναι απαραίτητες για την επιτυχία μας σε αυτόν τον τομέα".

Ωστόσο, το νέο μελάνι που είναι ασφαλές για τρόφιμα αποτελεί ένα βασικό επιπρόσθετο συστατικό του εκτυπωτή Jet Press  για  πτυσσόμενα χάρτινα κουτιά (folding carton), καθιστώντας το πρώτο ψηφιακό πιεστήριο Β2 εγκεκριμένο για πρωτογενή συσκευασία τροφίμων. Αυτό το καθιστά ιδανικό για την κάλυψη της αυξανόμενης απαίτησης για αξιόπιστη ψηφιακή λύση για την παραγωγή πτυσσόμενων χάρτινων κουτιών υψηλής ποιότητας για τις αγορές τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων και καλλυντικών / οικιακής φροντίδας / προσωπικής φροντίδας.

Το νέο μελάνι με χαμηλή μετανάστευση, ασφαλές για τρόφιμα, συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανονισμούς για την πρωταρχική επαφή με τα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του ελβετικού διατάγματος 817.023.21 και του κανονισμού 1935/2004 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

Ορισμένοι πελάτες του εκτυπωτή Jet Press 720S τον χρησιμοποιούν αυτήν την περίοδο μόνο για την εκτύπωση συσκευασιών, συμπεριλαμβανομένης της δευτερεύουσας συσκευασίας τροφίμων. Ένας από αυτούς είναι η εταιρία «P4P», στο Βέλγιο. Ιδανική για να καλύψει ένα χάσμα στην ευρωπαϊκή αγορά συσκευασιών για συσκευασίες υψηλής ποιότητας, χαμηλού όγκου που παράγονται κατόπιν ζήτησης, έχει χτίσει τις δραστηριότητές της γύρω από το Jet Press 720S.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της P4P, Μοχάμεντ Τουάλ, σχολιάζει: «Παραδοσιακά, οι πελάτες στη βιομηχανία συσκευασίας αμφισβητούν την ικανότητα ενός ψηφιακού εκτυπωτή να έχει ποιότητα εφάμιλλη με  της λιθογραφίας ή της φλεξογραφίας. Ωστόσο, οι πελάτες μας έχουν εντυπωσιαστεί με την ποιότητα των προϊόντων που έχουμε παράγει στο Jet Press 720S. Τα σχόλια που λάβαμε ήταν γενικά θετικά και είμαστε πολύ σίγουροι ότι αυτό θα συνεχιστεί».

Για τις εταιρείες που επιθυμούν να διαφοροποιηθούν στη συσκευασία, το Jet Press μπορεί να ενσωματώσει το λογισμικό μοντάζ και προγραμματισμού Phoenix από την Tilia Labs. Αυτό το λογισμικό βελτιστοποιεί τον τρόπο ταξινόμησης των εργασιών ή "ομαδοποίησης" για εκτύπωση βασισμένη στην ελαχιστοποίηση της φύρας  ή τη μεγιστοποίηση της ταχύτητας εκτύπωσης. Αυτή η λειτουργία ομαδοποίησης υποστηρίζει την επιλογή του βέλτιστου σχήματος και παρέχει αυτόματα στους χρήστες διαφορετικές επιλογές για τη διευθέτηση εργασιών.

Ο Taro Aoki, επικεφαλής της Digital Press στο EMEA για τη Fujifilm, σχολιάζει: «Η εισαγωγή ενός νέου μελανιού ασφαλούς για τα τρόφιμα αποδεικνύει περαιτέρω τη δέσμευση της Fujifilm στην ανάπτυξη της πλατφόρμας Jet Press και στην προσθήκη νέων λύσεων στην αγορά σε ανταπόκριση με τις ανάγκες των πελατών. Με τη συνεχή τάση για πιο δημιουργική, εξατομικευμένη και πιο γρήγορη παραγωγή συσκευασίας, οι εξελιγμένοι ειδικοί  ψάχνουν συνεχώς για ψηφιακές τεχνολογίες εκτύπωσης που προσφέρουν την αξιοπιστία και την ποιότητα εκτύπωσης που έχουν τα υπάρχοντα συστήματα τους, αλλά με την ικανότητα να εκτυπώνουν με κέρδος μικρά τιράζ. Το Jet Press 720S έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι ένας υψηλής απόδοσης και εξαιρετικά ευέλικτος εκτυπωτής για εφαρμογές τόσο σε εμπορικές εργασίες όσο και σε συσκευασίες. Η σύσταση του νέου μας μελανιού, ασφαλούς για τα τρόφιμα, μαζί με επιλογές για επίστρωση inline και nearline και το ειδικό λογισμικό προεκτύπωσης, αναβαθμίζει αυτή την ευελιξία σε ένα νέο επίπεδο και θα προσελκύσει πολλούς κατασκευαστές κουτιών».

Πηγή: https://www.largeformatreview.com

Μετάφραση: Μιχάλης Καλλίτσης

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top