Αναζήτηση

Δουλεύοντας στο σπίτι: 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου

Δουλεύοντας στο σπίτι: 5 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου

Η δουλειά από το σπίτι είναι πρόκληση. Αν και μέχρι τώρα δεν ήταν το μοντέλο που προτιμούσαν οι επιχειρήσεις, η νέα εποχή του κορονοϊού την έχει επιβάλλει. 

Πως μπορείς όμως να είσαι αποδοτικός και παραγωγικός, εσύ και η ομάδα σου, δουλεύοντας από το σπίτι; Ποια είναι τα tips που θα βοηθήσουν ώστε να παραμένεις συγκεντρωμένος και να είναι όλη η εταιρεία on the same page πιάνοντας τους στόχους;

Διάβασε τα 5 tips και δες την αποδοτικότητα να χτυπάει κόκκινο

1. Δημιούργησε έναν χώρο εργασίας στο σπίτι

Η ιδέα του να δουλεύεις από την άνεση του αναπαυτικού σου καναπέ, μπορεί να ακούγεται ελκυστική ωστόσο βυθίζει την παραγωγικότητα σου. Προσπάθησε να δημιουργήσεις ένα χώρο με ένα γραφείο ή ένα τραπέζι και κράτησε τα έγγραφά σου, την ατζέντα σου και όλα τα πράγματα της δουλειάς σου εκεί. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείς το μέγιστο της αποδοτικότητας σου και παράλληλα ξεχωρίζεις και βάζεις όρια ανάμεσα στη δουλειά και στην ξεκούραση.

2. Μην δουλεύεις με τις πιτζάμες

Κράτα ένα dress code που είναι άνετο για να δουλεύεις απο το σπίτι. Σίγουρα δεν χρειάζεται να φοράς κουστούμι και γραβάτα ή τακούνια αλλά ένα outfit που είναι συγχρόνως άνετο και να σε βάζει στο mood της δουλειάς είναι ο καλύτερος συνδυασμός.

3. Βάλε πλάνο στην ημέρα σου

Είναι ίσς το μεγαλύτερο μυστικό γιασ να έχεις ισορροπία στην εργασιακή και την προσωπική σου ζωή, ιδιαίτερα όταν και τα δύο συμβαίνουν στον ίδιο χώρο. Ξεκίνησε την ημέρα σου με τα πιο σημαντικά, συνέχισε με το πλάνο και άφησε χώρο για κάτι έκτακτο που μπορεί να συμβεί. Είναι σημαντικό όταν δουλεύεις απομακρυσμένα να μπορείς να ακολουθείς το πλάνο και να μένεις συντονισμένος με αυτό και την υπόλοιπη ομάδα.

3. Κάνε τα συνηθισμένα σου διαλείμματα

Κάνοντας το πλάνο σου, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, χρειάζεται να συμπεριλάβεις και τα διαλείμματα σου. Το γεγονός ότι δουλεύεις από το σπίτι είναι άλλος ένας λόγος για να κάνεις διαλείμματα από τον υπολογιστή και φυσικά διάλειμμα για φαγητό. Τα συχνά διαλείμματα, στον κήπο για φρέσκο αέρα ή στο μπαλκόνι σε βοηθούν να καθαρίσει το μυαλό σου και να σου δώσουν έξτρα ενέργεια να συνεχίσεις την ημέρα σου.

4. Μείνε σε επαφή με τους συνεργάτες σου

Η συναναστροφή μας με τους συναδέλφους και την ομάδα μας είναι αυτό που μας έχει λείψει πιο πολύ. Αλλά δεν χρειάζεται να χάσεις την καθημερινή επαφή μαζί τους. Οργάνωσε και εσύ conference calls ή video calls και κράτα επαφή!

Σίγουρα η πανδημία θα περάσει, όμως ο νέος τρόπος εργασίας θα ενσωματωθεί στην καθημερινότητα. Υιοθετώντας και εφαρμόζοντας τα παραπάνω μπορείς να δεις την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα της ομάδας σου να ανεβαίνει.

Και ένα τελευταίο tip πριν φύγεις! 

5. Επένδυσε τον χρόνο που κερδίζεις από τις μετακινήσεις σε ένα σεμινάριο, μάθημα, βιβλίο ή πρόγραμμα για να βελτιώσεις τις ικανότητες σου και να αποκτήσεις νέες.

Με αυτόν τον τρόπο θα εκτοξεύσεις την αποδοτικότητα σου, θα παραμείνεις μοτιβαρισμένος και θα εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου!

 

πηγή:https://maravenieri.com/5-tips-gia-na-ayksiseis-tin-apodikotita-doulevontas-apo-to-spiti

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top