Αναζήτηση

Μελάνι φυτικής προέλευσης για βιώσιμη εκτύπωση

Μελάνι φυτικής προέλευσης για βιώσιμη εκτύπωση

Το πρώτο φυτικό μελάνι, κατασκευασμένο από τη Ricoh, ενισχύει τη βιωσιμότητα των γραφικών τεχνών και της εκτύπωσης συσκευασίας. Πρόκειται για ένα μελάνι βιοδιασπώμενο, με γρήγορο στέγνωμα, χωρίς οσμές που μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Οι ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων και οι κατασκευαστές εκτυπωτών μπορούν να μειώσουν περαιτέρω τον περιβαλλοντικό αντίκτυπό τους με το φυτικό μελάνι της Ricoh – το πρώτο στο είδος του για εκτυπώσεις γραφικών και συσκευασίας.

Το μελάνι αυτό είναι ένα παράγωγο του μελανιού με βάση το λάδι που δημιουργήθηκε για τον τομέα της εκτύπωσης διακόσμησης ως μέρος της συνεργασίας της Ricoh με τη γερμανική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού Olbrich. Έχει αναπτυχθεί για να παρέχει εξαιρετική αντοχή στις εκδορές και μεγάλη απόδοση σε λευκά και καφέ κυματοειδή χαρτόνια και απλά χαρτόνια.

Το συστατικό φυτικού ελαίου δημιουργεί ένα βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον μελάνι που:

  • Στεγνώνει γρήγορα, καθώς δεν απαιτείται θερμότητα για τη στερέωση ή το στέγνωμα του μελανιού. Το λάδι διεισδύει σε πορώδη υποστρώματα αφήνοντας τη χρωστική ουσία κοντά στην επιφάνεια. Αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και εξαλείφει την ανάγκη για σύστημα στεγνώματος.
  • Δεν έχει οσμή, και διαθέτει βελτιωμένη συμβατότητα με τρόφιμα, καθώς δεν χρησιμοποιούνται μονομερή.
  • Είναι βιοδιασπώμενο και υποστηρίζει την απομελάνωση.
  • Δεν έχει ως βάση το νερό, επομένως δεν απαιτούνται βιοκτόνα.

Οι κεφαλές εκτύπωσης καθαρίζονται πιο εύκολα και είναι λιγότερο πιθανό να φράξουν καθώς ο «ανοιχτός χρόνος» είναι πολύ μεγαλύτερος. Αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της αξιοπιστίας, της απόδοσης και της διάρκειας ζωής των κεφαλών εκτύπωσης. Επιτυγχάνεται επίσης εξοικονόμηση μελανιού, καθώς η ίδια οπτική πυκνότητα μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας 50% λιγότερο μελάνι.

Ο Graham Kennedy, Director Industrial Printing, στην Ricoh Europe, λέει: «Οι ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων και οι κατασκευαστές εκτυπωτών επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών, όπου αυτό είναι δυνατό. Με το νέο μας μελάνι φυτικής προέλευσης μπορούν να εισάγουν απρόσκοπτα θετικές αλλαγές που κάνουν μεγάλη διαφορά χωρίς να επηρεάζουν τις εκτυπώσεις, υψηλής ποιότητας».

Το μελάνι είναι πλέον διαθέσιμο σε όλη την EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική).

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top