Αναζήτηση

Νέα λύση πλαστικοποίησης χωρίς διαλύτες

Νέα λύση πλαστικοποίησης χωρίς διαλύτες

Η Sun Chemical ανακοινώνει τη νέα λύση πλαστικοποίησης χωρίς διαλύτες, για βιώσιμη παραγωγή συσκευασίας με ψηφιακή εκτύπωση HP Indigo.

Η Sun Chemical σε συνεργασία με την HP, κυκλοφόρησαν βιώσιμες εύκαμπτες συσκευασίες που παράγονται με την ψηφιακή μηχανή Indigo και τη νέα λύση πλαστικοποίησης χωρίς διαλύτη SunLam της.

Λόγω των ιδιοτήτων γρήγορης σταθεροποίησης, εξαιρετικά χαμηλού μονομερούς και μη παρουσίας διαλυτών, το SunLam μπορεί να βοηθήσει τα εμπορικά σήματα να βελτιώσουν τη βιωσιμότητά τους και να επεκτείνουν την κυκλική οικονομία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, Sun Chemical και HP, κατασκεύασαν μονοστρωματικά και πολυστρωματικά υλικά από πολυαιθυλένιο (PE) και πολυπροπυλένιο (PP), τυπωμένα σε ψηφιακό εκτυπωτικό μηχάνημα Indigo 25K και πλαστικοποιημένα με το SunLam της Sun Chemical. Στα πολυστρωματικά χρησιμοποιήθηκαν και κόλλες SunLam ZA-1000+ZB-301. 
Το μονοστρωματικό που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από PP, πιστοποιήθηκε από το Γερμανικό Ινστιτούτο Cyclos-HTP μετά από επιτυχή δοκιμή με ποσοστό ανακυκλωσιμότητας 96%.

Ο Pierangelo Brambilla, Product Director στην Global Laminating Adhesives & Cold-Seals Sun Chemical, εξηγεί: «Η στενή συνεργασία μεταξύ των Sun Chemical και HP Indigo βοηθά στην δημιουργία ταχύτερων διαδρομών στην αγορά της εύκαμπτης συσκευασίας. Συνδυάζοντας την ψηφιακή εκτύπωση HP Indigo με τις δυνατότητες ταχείας σταθεροποίησης της κόλλας με εξαιρετικά χαμηλά μονομερή της Sun Chemical, χωρίς να διακυβεύεται η συνολική ποιότητα της συσκευασίας – μια νέα λύση γίνεται διαθέσιμη που επιτρέπει στους εκτυπωτές και τa εμπορικά σήματα να πληρούν τους πιο αυστηρούς κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων.»

Ο Itai Shifriss, Επιχειρηματικός Διευθυντής Προμηθειών HP Indigo WW, σχολίασε: «Η HP Indigo συνεργάζεται με τη Sun Chemical εδώ και πολλά χρόνια για να παρέχει καινοτόμες λύσεις στους πελάτες της. Σήμερα, η ζήτηση για βιώσιμες λύσεις συσκευασίας οδηγεί τους μετατροπείς στην ψηφιακή εκτύπωση, η οποία μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο της εκτύπωσης με την παραγωγή κατ' απαίτηση, ενώ δεν έχει πλάκες και κυλίνδρους.
Δουλεύοντας για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τους πελάτες HP Indigo, βοηθάμε τους μετατροπείς και τα εμπορικά σήματα να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους στην ψηφιακή εκτύπωση».

Πηγή: https://www.specialistprinting.com/news-from-across-the-industry/sun-chemical-solventless-lamination/

 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top