Αναζήτηση

Design Week 2023: Η Guandong παρουσιάζει τον «Πρακτικό οδηγό υλικών για προσωρινές εφαρμογές»

Design Week 2023: Η Guandong παρουσιάζει τον «Πρακτικό οδηγό υλικών για προσωρινές εφαρμογές»

Δελτίο τύπου | Μάρτιος 2023

Τον Απρίλιο, στο Design Week ‘23 θα συνεργαστούν για πρώτη φορά οι Salone del Mobile και Fuorisalone, με στόχο να γιορτάσει το Μιλάνο ως πόλη αναφοράς για τη διεθνή βιομηχανία σχεδιασμού. Μια ζωντανή εκδήλωση που μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης και θα εκτείνεται σε ολόκληρη την πρωτεύουσα, ξεκινώντας από το Fiera di Rho, τις ιστορικές συνοικίες Tortona και Brera, έως τις νέες όπως 5Vie, Isola και Ventura Centrale. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκατοντάδες εκθέσεις, εγκαταστάσεις, ειδικά εγκαίνια, εκθεσιακές διαδρομές, που θα πραγματοποιηθούν σε πολλές και πολύ διαφορετικές τοποθεσίες, από ιστορικά κτίρια μέχρι εξωτερικούς χώρους. «Προς το παρόν είναι αδύνατο να προσδιοριστούν τα τετραγωνικά μέτρα που θα χρειαστεί να τυπωθούν για την επικοινωνία, το στήσιμο, τη διακόσμηση, τη σήμανση και την προώθηση των μεμονωμένων εκδηλώσεων, εντός της Έκθεσης και σε όλη την πόλη», λέει ο Edoardo Elmi – Πρόεδρος της Guandong Italia. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήσαμε ένα πρωτοφανές εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει εκτυπωτές, εφαρμοστές, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές που δημιουργούν προσωρινές εφαρμογές που είναι επίσης λειτουργικές, αρκετά ανθεκτικές, γρήγορες στην εγκατάσταση και την αφαίρεση, με έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, το οποίο θα είναι από τα κύρια θέματα της εκδήλωσης». Για το λόγο αυτό, η Guandong, ειδική στα υλικά εκτύπωσης, δημιούργησε τον αποκλειστικό «Πρακτικό οδηγό υλικών για προσωρινές εφαρμογές κατά τη διάρκεια της Design Week του Μιλάνου»: μια συλλογή ιδεών, προτάσεων και τεχνικών πληροφοριών για την επιλογή του καταλληλότερου υλικού για κάθε μεμονωμένη εφαρμογή.

Ο Οδηγός της Guandong παρουσιάζει καινοτόμες λύσεις για τη «διακόσμηση» της πόλης, επιλεγμένες σύμφωνα με κριτήρια όπως η παροδικότητα, η διατήρηση των επιφανειών, η ευκολία εφαρμογής και η βιωσιμότητα. Υλικά σύμφωνα με το «Laboratorio Futuro», το θέμα που επιλέχθηκε για την Design Week του 2023, το οποίο εστιάζει στον πειραματισμό, τον βιώσιμο σχεδιασμό, την κυκλική οικονομία και την καινοτομία των υλικών. «Σχεδιάσαμε αυτό το εργαλείο ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε και να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες όσων θα πρέπει να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις και έργα οπτικής επικοινωνίας για το Fuorisalone, από τη μία πλευρά προτείνοντας υποστρώματα υψηλής απόδοσης που προστατεύουν τόσο το περιβάλλον όσο και τις επιφάνειες που θα τοποθετηθούν και, από την άλλη, να είναι κατασκευασμένα με αποκλειστικές, κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίες όπως το Scarico d'aria (τεχνολογία απελευθέρωσης αέρα), που καθιστά δυνατή την εφαρμογή των προϊόντων μας ακόμη και σε μεγάλες επιφάνειες, χωρίς να δημιουργούνται φυσαλίδες ή τσακίσεις», προσθέτει ο Edoardo Elmi.

Τα υλικά στον Οδηγό παρουσιάζονται ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση. Ξεκινά με λύσεις για εφαρμογές εσωτερικού χώρου, όπως το οικολογικό ύφασμα ReVita για διακοσμήσεις τοίχων, εκτυπώσιμα υλικά δαπέδου όπως το Carpet Floor, ιδανικά για ευαίσθητες επιφάνειες όπως χαλιά και μοκέτες, και το ReVita Tac Puro, επανατοποθετούμενο ύφασμα κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια, το οποίο χάρη στη νανοτεχνολογία προσκολλάται στην επιφάνεια χωρίς τη χρήση κόλλας, και αποδεικνύεται ιδανικό για παρκέ και μάρμαρο. Από τα υλικά εσωτερικού χώρου, προχωρά σε υλικά και υποστρώματα για εξωτερικές εφαρμογές, όπως το Mak Floor, το οποίο διαθέτει εξαιρετικά αντιολισθητικό φινίρισμα με πιστοποίηση R13 που επιτρέπει τη δημιουργία ασφαλών γραφικών για πεζοδρόμια, όπου η πρόσφυση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, και το Shop Sign, για τις πολυάριθμες πινακίδες που χρησιμοποιούνται στο Fuorisalone για να προσελκύσουν επισκέπτες υποδεικνύοντας το δρόμο.

Τα υλικά στον Οδηγό της Guandong έχουν επιλεγεί με ιδιαίτερη προσοχή στη βιωσιμότητα. Ανάμεσα στις προτάσεις για προσωρινές εφαρμογές, υπάρχουν διάφορα καινοτόμα πλαστικά υλικά που προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας 100% ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων εφαρμογών, χωρίς να θυσιάζεται η αντοχή και η ποιότητα της εγκατάστασης. «Μια προσεκτική και σοφή επιλογή υλικών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εφαρμογών, καθώς και στην προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας, συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη ολόκληρου του τομέα», καταλήγει ο Edoardo Elmi, υπενθυμίζοντας επίσης ότι η Guandong θα είναι ένας από τους ενεργούς πρωταγωνιστές του Fuorisalone, με ειδικό χώρο στο Decor Lab.

ΠΕΡΙΗΓΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΤΗΣ DESIGN WEEK 2023
guide-milano-design-week-eng-1.pdf (guandong.eu)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με:

Pinkommunication
Cristina Cortellezzi, Laura Premoli
info@pinkommunication.it
Τηλέφωνο: +39 02-89077149 – Fax: +39 02-99985878
Via Monte Rosa, 67 - 20149 Milano

Guandong Italia Srl
info@guandong.eu - www.guandong.eu
Τηλέφωνο +39 02 89785988
SS 415 Paullese Km 10, 20090 Caleppio di Settala (MI) 

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top