Αναζήτηση

Η MGI παρουσίασε το σύστημα βιομηχανικών εκτυπώσεων AlphaJET στην All4Pack, 26 - 29 Νοεμβρίου 2018.

Η MGI παρουσίασε το σύστημα βιομηχανικών εκτυπώσεων AlphaJET στην All4Pack, 26 - 29 Νοεμβρίου 2018.

Το γκρουπ MGI παρουσίασε την επόμενη φάση του σχεδιασμού “Καινοτομία σε Κίνηση” για την τεχνολογία ολοκληρωμένων συστημάτων ψηφιακής εκτύπωσης και διακοσμητικών εφαρμογών στην έκθεση All4Pack στο Παρίσι, 26 - 29 Νοεμβρίου.

Παρουσιάστηκε το νέο σύστημα βιομηχανικών εκτυπώσεων AlphaJET για εκτυπώσεις inkjet σε μέγεθος Β1 που συνδυάζει 6 λειτουργίες εκτύπωσης και διακοσμητικών εφαρμογών:

 Λευκό μελάνι UV  Ενσωματωμένος μηχανισμός προετοιμασίας (priming) των φύλλων  Διαφανή UV βερνίκια για εφαρμογές με δισδιάστατα ή/και   τρισδιάστατα εφέ.  3 μέθοδοι σκλήρυνσης: LED, υπέρυθρη ακτινοβολία (IR) και  υπεριώδης ακτινοβολία (UV).  Μελάνια νερού τετραχρωμίας  Διακοσμητικές εφαρμογές ανάγλυφης χρυσοτυπίας με μεταβλητά  δεδομένα

Το AlphaJET διαθέτει επίσης δυνατότητες επέκτασης για εφαρμογές εκτύπωσης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων (PE) όπως κεραίες RFID/NFC και εύκαμπτες οθόνες τεχνολογίας OLED.

Δείγματα χάρτινων κουτιών, ετικετών και προϊόντων εύκαμπτης συσκευασίας – συμπεριλαμβανομένων των “Έξυπνων Συσκευασιών” με εκτυπωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα RFID/NFC/OLED δημιουργημένα με το AlphaJET, ήταν διαθέσιμα στους παρευρισκόμενους, τους αναλυτές και τα ΜΜΕ κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Βραβείο Καινοτομίας All4Pack 2018

Αναγνωρίζοντας την αξία του επιτεύγματος της ανάπτυξης του πρώτου ολοκληρωμένου υβριδικού ψηφιακού εκτυπωτή για εκτυπώσεις UV ή/και με μελάνια νερού, συσκευασία και διακοσμητικές εφαρμογές, μια διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμώνων της All4Pack τίμησε την MGI με το Βραβείο Καινοτομίας 2018.

Συνεργασία με την Memjet στην τεχνολογία inkjet

Η παρουσίαση του AlphaJET σηματοδοτεί επίσης την έναρξη της συνεργασίας της MGI με τη MemJet, ηγετική εταιρία παγκοσμίως στην παραγωγή κεφαλών inkjet, συστατικών μελανιών και τεχνολογίας σπονδυλωτών συσκευών.

“Όλα-σε Ένα” Ενοποιημένη Διακοσμητική Εκτύπωση και Συσκευασία

Το AlphaJET χρησιμοποιεί τα νέα εξαρτήματα DuraLink και τις εκτυπωτικές κεφαλές της Memjet για εκτυπώσεις τετραχρωμίας σε ανάλυση 1600dpi. Το λευκό και το διαφανές βερνίκι επωφελούνται από την τεχνολογία UV για μια επαναστατική σύμπραξη εκτυπωτικών μεθόδων. Αυτή η αλληλουχία διαδικασιών ταχείας εναπόθεσης μελανιού, δίνει στο AlphaJET τη δυνατότητα να τυπώνει και να διακοσμεί ταυτόχρονα οντουλέ χαρτόνι, χαρτί, πλαστικό και συνθετικά υλικά με ταχύτητα 1.800 φύλλων Β1 (70,7x100 εκατοστά / 28x40 ίντσες) την ώρα.

Με το AlphaJET η MGI στοχεύει στην ενοποίηση -παραδοσιακά διαχωρισμένων- λειτουργιών όπως η εφαρμογή primer, η εκτύπωση και οι μετεκτυπωτικές διακοσμητικές εργασίες σε ένα “Όλα -σε-Ένα” Σύστημα Βιομηχανικών Εκτυπώσεων για πλήρη έλεγχο της παραγωγής.

Νέο πρότυπο διαχείρισης υποστρωμάτων

Το AlphaJET διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικά ευέλικτο σύστημα διαχείρισης εκτυπωτικών υποστρωμάτων για απλά χαρτιά, χαρτόνια συσκευασίας, χαρτόνια οντουλέ και άλλα πιο εξειδικευμένα και άκαμπτα υλικά όπως το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί. Διαθέτει ένα μοναδικό, «έξυπνο» σύστημα τροφοδοσίας υλικού προς εκτύπωση σε πολλές κατευθύνσεις ώστε να βελτιστοποιείται η ποιότητα εκτύπωσης σε ένα πολύ μεγάλο εύρος υλικών (ανεξάρτητη κίνηση κάθε φύλλου). Οι μηχανοκίνητες ηλεκτρομαγνητικές ράγες μεταφοράς και το έξυπνο λογισμικό AIS Smartscanner παρέχουν ακριβείς και ασφαλείς συμπτώσεις με αποκλίσεις μόλις 5 microns (.005mm) σε κάθε αντίτυπο.

Νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά συσκευασίας

Η σημαντική πρόοδος της ενοποίησης εκτυπώσεων τετραχρωμίας με μελάνια βάσης νερού και των διακοσμητικών εφαρμογών με λευκά/διάφανα βερνίκια UV σε μία ενιαία γραμμή παραγωγής, δίνει τη δυνατότητα στόχευσης σε ολόκληρο το φάσμα των εφαρμογών συσκευασίας καταναλωτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των νέων, ταχέως αναπτυσσόμενων τομέων τροφίμων και ασφαλών προς τα παιδιά προϊόντων που τυπικά απαιτούν μελάνια βάσης νερού.

Οι αναλυτές της βιομηχανίας εκτιμούν ότι περίπου το 25% όλων των υλικών που εκτυπώνονται παγκοσμίως σχετίζονται με τη συσκευασία. Η αρχιτεκτονική του AlphaJET έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθά τους επαγγελματίες εκτυπωτικών και μετεκτυπωτικών εργασιών να μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα τους και να εκμεταλλεύονται νέες ευκαιρίες σε αυτόν τον τομέα υψηλής ανάπτυξης.

Η λειτουργία βελτιστοποίησης εκτυπώσεων μπορεί επίσης να συνδυάσει εικαστικές παραστάσεις με αλφαριθμητικό κείμενο ώστε να παράξει ελκυστικά Ολογράμματα Μεταβλητών Δεδομένων (VDH) για την ασφάλεια και την αποτροπή της πλαστογραφίας σε εμπορικές μάρκες.

Εκτός από το AlphaJET, η MGI παρουσίασε το βραβευμένο JETvarnish 3D Evolution B1 τροφοδοσίας φύλλου και το JETvarnish 3D Web τροφοδοσίας ρολού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της MGI: GRAPHCOM ΛΥΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΕ, 2109823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top