Αναζήτηση

GraphicStories - Γραφιστορίες | Βιβλίο - Λεύκωμα

GraphicStories - Γραφιστορίες | Βιβλίο - Λεύκωμα

Το Βιβλίο - Λεύκωμα GraphicStories - Γραφιστορίες, Λευκωσία 2019, της σχεδιάστριας και συγγραφέως Αγγελικής Αθανασιάδη, συγκεντρώνει 62 θεωρητικά άρθρα σχετικά με τις Γραφικές Τέχνες και την Οπτική Επικοινωνία, καθώς και 28 συνεντεύξεις σημαντικών επαγγελματιών του χώρου και των τεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι Γραφιστορίες είναι ένας πλήρης ελληνόγλωσσος «οδικός χάρτης» της σύγχρονης γραφιστικής καθώς περιλαμβάνει κάθε βασική πτυχή της οπτικής επικοινωνίας και της γραφιστικής. Στόχος της συγγραφέως είναι να μυήσει και να εξοικειώσει τον αναγνώστη με τη βασική θεματολογία της οπτικής επικοινωνίας και του design, τις σημαντικότερες αρχές, θεωρίες, σχολές, τάσεις και παραμέτρους που σχετίζονται με αυτή, προκαλώντας όχι μόνο την περιέργειά του, αλλά δίνοντας έναυσμα στον αναγνώστη για περαιτέρω μελέτη και αναζήτηση.  

Οι Γραφιστορίες απευθύνονται σε επαγγελματίες σχεδιαστές και σπουδαστές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τομέα των Γραφικών Τεχνών και της Οπτικής Επικοινωνίας, αλλά και σε μαθητές καθώς και σε οποιονδήποτε αναζητεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό για τον δημιουργικό κόσμο των σύγχρονων εικαστικών τεχνών. Οι Γραφιστορίες μπορεί να θεωρηθούν ένας σύγχρονος οδηγός αναφοράς, ο πρώτος και μοναδικός στο είδος του, για τις Γραφικές Τέχνες και την Οπτική Επικοινωνία τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Γραφιστορίες… γράψαµε πολλές! Όλα ξεκίνησαν από µια ιδέα. Η ιδέα έγινε όραµα και µε πολλή αφοσίωση και αγάπη έγινε πραγµατικότητα. Χωρίς αρχικό πλάνο, χωρίς στρατηγική. ∆εν µπήκαν χρονικά όρια, µα ούτε και όρια προσφοράς, δεν έγιναν δεύτερες σκέψεις. Όπως ο «έρωτας µε την πρώτη µατιά». Αυτός που σε κάνει να ονειρεύεσαι, να αγωνιάς, να δίνεις και να δίνεσαι, χωρίς να περιµένεις αντάλλαγµα, γιατί το έχεις ήδη. Είναι το συναίσθηµα που σε πληµµυρίζει, είναι το πάθος να δηµιουργήσεις. Μια ιδέα που πήρε σάρκα και οστά, οι γραφιστορίες µοιάζουν σαν ένα παιδί που µεγαλώνει! Έγινε εβδοµαδιαία στήλη εφηµερίδας, έγινε συνάντηση, έγινε συνέδριο, έγινε ταξίδι. Ένα ταξίδι από τον Σίσυφο στον Γουτεµβέργιο και από την ψυχολογία της Gestaltστο κίνηµα του Bauhaus. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός επιτυχηµένου λογοτύπου; Και τελικά «Τις Πταίει;», αν όχι ο δαίµων του τυπογραφείου. Τι σχέση έχουν ο AlbertCamus, oErichFrommκαι ο Jean-PaulSartreµε την αποπλάνηση της κουλτούρας και την αµφισβήτηση της αντίληψης;  

Ξετυλίγοντας τον µίτο της Αριάδνης και αφήνοντας πίσω τον φόβο του κενού, το Λεύκωµα που κρατάτε στα χέρια σας, επιχειρεί να συνδυάσει λέξεις και εικόνες, δηµιουργικότητα και πρωτοτυπία, µε µια διάθεση για κριτική και αυτοκριτική, αλλά πάντα, όπως αρµόζει σ’ έναν σχεδιαστή οπτικής επικοινωνίας, µε πνεύµα εξωστρέφειας, να ανακαλύψει ίσως το µυστικό πίσω από το αβγό του Κολόµβου. Θέατρο του παραλόγου ή Σουρεαλισµός; GenerationXκαι Grungeτυπογραφία, αλλά πολλές φορές και το αίσθηµα της προµνησίας, οδήγησαν στο να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας και το πολύχρονο ταξίδι να γίνει βιβλίο… Βιβλίο ή λεύκωµα; Λεύκωµα, που φυλάει µέσα στις 256 σελίδες του το καλύτερο άρωµα όλων αυτών των ετών! Τις καλύτερες στιγµές που έγραψαν τη δική τους [γραφ]ιστορία!  

Η έκδοση του λευκώματος της Αγγελικής Αθανασιάδη με τίτλο “Graphic Stories -Γραφιστορίες”, υποστηρίχτηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενηµέρωσης της Ελλάδος και την Εταιρεία Γραμματοσειρών Parachute Typefoundry και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στο πλαίσιο των διαλέξεων του 5ου Συνεδρίου Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου, από τον γνωστό σχεδιαστή Χάρη Τσέβη και τον δημοσιογράφο Απόστολο Κουρουπάκη.

Τις Γραφιστορίες μπορείτε να προμηθευτείτε από τα παρακάτω σημεία: Για Κύπρο: Public, Meres, Soloneion, Parga, Agrotis, το βιβλιοπωλείο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Uniplex και από την Σχολή Καλών κι Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία Για Ελλάδα: Public, Ιανός και την εταιρεία γραμματοσειρών Parachure Typefoundry ή online από την ιστοσελίδα: http://www.graphicstoriescyprus.com/store

Σχετικά άρθρα

email Marketing

Το Βιβλίο Γραφικών Τεχνών, με εμπειρία χρόνων στη δημιουργία και υλοποίηση εκστρατειών email marketing και με εργαλείο την πλέον ενημερωμένη βάση δεδομένων εντός του κλάδου των γραφικών τεχνών, είναι ο καλύτερος συνεργάτης σας για μια επιτυχημένη εκστρατεία email marketing.

Back to top